Anchete DNA

PNL: Senatorul Iulian DUMITRESCU si FIRMELE “subacoperire”(actiuni la purtator) /SC Bertoni-Lider in ASOCIERE de FIRME cu SC ALPENSIDE(Gropi Gunoi Calarasi-Fonduri Europene) TRAGE Borduri si Panselute in Capitala/Firme VANDUTE albanezilor, Deh !

 

 

 

ÎN CE ȚARĂ AM AJUNS SĂ TRĂIM??
ÎN ȚARA ÎN CARE HOȚII DIN PNL STRIGĂ CĂTRE HOȚII DIN PSD!

Mi-am permis să-l întreb pe Iulian Dumitrescu ce înseamnă „România normală”: „O România Normală înseamnă, dle Iulian Dumitrescu, favorizarea unora ca Stângă de la Galați și contractele pe bani publici cu PSD? Dle Dumitrescu, lăsați pe alții să vorbească de „România normală”; dvs nu aveți niciun drept moral să faceți acest lucru. Un pic de rușine mimați, măcar!”

Ce înseamnă „România normală” pentru IULIAN DUMITRESCU, SENATOR PNL DE PRAHOVA, politician care (neoficial) se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani!
Pe scurt despre senatorul PNL Iulian Dumitrescu (pe larg, voi reveni curând, inclusive despre averea uriașă făcută din muncă „cinstită”).

 

IMG-20200225-WA0002

Acționar la SC Antinori SRL cu sediul în București, societate înregistrată în octombrie 2018.

A fost asociat / acționar la următoarele firme, toate radiate:
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (firmă de construcții) și DELTA CONTCONSULT SRL= asociat cu Grigore Vasile Viorel
BUCEGI MANAGEMENT SRL
DGM AGREGATE SRL,
LAUCRIST SRL,
LONE SRL,
OMEGA PRODUCTION SRL
ZALEX CONSTRUCTION SRL (condusă official de Cristian Ene, din umbră de Iulian Dumitrescu)

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (înființată în 2005)
imediat după ce Alianța DA ( PD si PNL) a format guvernul Tăriceanu I.

Iulian Dumitrescu a fost asociat în firmă cu Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006.

 

IMG-20200225-WA0003

 

În 2008, firma cu sediul în Sediu Comuna Frumuşani Județul Călăraşi și-a schimbat sediul in judetul Ilfov. Iulian Dumitrescu îi cesionează partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro!!

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a făcut afaceri cu statul și în perioada în care Iulian Dumitrescu era OFICIAL ASOCIAT dar și după ce n-a mai fost asociat oficial.

 

Firma de construcții a făcut în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 130 de milioane de lei, adică aproape 29 DE MILIOANE DE EURO!!!

Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Consiliul Județean Călărași și cu primarii din județul Călărași; însă a derulat contracte și cu primării din județele Prahova și Ilfov.

 

IMG-20200225-WA0004

 

ZALEX CONSTRUCTION SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici derulate și în județul Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL.

 

Poate ne informează public domnul senator Iulian Dumitrescu care este valoarea contractelor derulate de ZALEX CONSTRUCTION SRL (a derulat contracte de deszăpezire în județul Călărași și în mun Călărași).

 

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL Iulian Dumitrescu au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

 

Pentru senatorul liberal „România normală” înseamnă conectarea la conducta banilor publici

Sursa: AntiMafiaInvestigatiiPresa

Asociere de firme –lider sc Bertoni

 

în această asociere se află si sc ALPENSIDE, firma care a “astupat” gropile de gunoi din 4 orase din jud Calarasi pe FE , dosar 26/P/2017 -DNA în care Raducu Filipescu e urmărit penal

 

 

Băieți de treabă, cei de la Uniunea Europeană ne dau un purcoi de bani nu doar ca să ne facem depozite noi de deșeuri, dintr-alea eco, ci ne dau și un purcoi de bani pentru a le închide pe cele vechi. Consiliul Județean Călărași, condus de băiatul de treabă Răducu Filipescu, a decis să lase activitatea asta de închidere a depozitelor în seama unor băieți de treabă de la firma Alpenside SRL din București. Totul în urma unei licitații de treabă la care au fost lăsate să participe doar două firme dintre cele cinci care ar fi vrut să-și adjudece contractul în valoare de puțin peste 48 de milioane fără TVA.

 

 

 

Alpenside SRL, firma care se va ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru – Alpenside Holding Ltd. – și este administrată de un domn pe nume Mihai Florin Cristian. În fapt, firma se numea înainte Util Construct Plus SRL, era deținută de un alt domn, Liviu Nițescu, băiat de treabă, și era o obișnuită a contractelor din bani publici. Cum, se pare, este și acum. De altfel, firma ajunsese în vizorul DNA, ca urmare a unei sesizări a Curții de Conturi, pe motiv că, prin 2011-2012, se lipise la niște contracte de deszăpezire fără să dețină vreun utilaj necesar acelei activități. Cum aici nu e vorba de zăpadă, și e vorba și de o sumă de vreo nouă ori mai mare decît acel contract, totul pare să fie în regulă. Ca să nu mai zicem de faptul că acest biznis are loc în Călărași, nu la Buzău, unde Răducu Filipescu e băiat de treabă

La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti


Stapani noi, borduri si panselute noi: Ce firme "decoreaza" Capitala

Este deja de notorietate la nivel national felul in care toti edilii Capitalei inteleg sa infrumuseteze si sa “imbunatateasca” viata cetatenilor – borduri peste borduri, la propriu, uneori intrerupte de borduri verticale. Afacerea “borduriada” a pornit inca de pe vremea cand primar era Adriean Videanu, in 2005. De atunci, bordurile din Bucuresti, dar si ce a mai ramas din spatiile verzi, s-au modificat si inlocuit de multiple ori
.
In Sectorul 6, pe aproape toata intregimea bulevardului Iuliu Maniu, se lucreaza intens. Aproape toate bordurile de pe laturile bulevardului au fost scoase, cratere enorme strabat trotuarul, facand practic imposibila trecerea persoanelor cu deficiente de mers sau a parintilor cu carucioare.

Am chestionat Primaria Sectorului 6, condusa de Gabriel Mutu (PSD), pentru a afla cat costa aceste lucrari, de ce sunt necesare intr-o perioada in care Primaria Generala, condusa de Gabriela Firea (PSD), a anuntat ca a intrat in faliment, dar si de ce constructorii nu s-au gandit sa faciliteze trecerea tuturor oamenilor in timpul lucrarilor.

La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

„Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6 a demarat lucrarile de amenajare peisagistica si urbanistica pe bulevardul Iuliu Maniu, lucrari ce presupun refacerea integrala a scuarului central, intre Piata Leul si Autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti), prin suprainaltarea acestuia cu pamant vegetal si inlocuirea/completarea bordurilor degradate, montarea de rulou de gazon, sistem nou de irigatii si plantarea de material dendrologic intr-o forma unitara. Pentru punerea in valoare a noilor lucrari peisagistice, a fost instalat si un sistem de iluminat arhitectural. Precizam faptul ca NU se inlocuiesc toate bordurile existente, ci doar acelea aflate intr-o stare avansata de degradare”, a transmis primaria.

Mergand, insa, pe marginea drumului de la statia de metrou Lujerului pana la statia de metrou Politehnica, se poate observa foarte usor cum absolut toate bordurile au fost scoase, nu doar cele aflate „intr-o stare avansata de degradare”.

Mentionam ca pretul unei singure borduri costa peste 800 de lei.

„Suprainaltarea scuarului central de pe Bdul. Iuliu Maniu are ca scop protejarea spatiului verde impotriva soferilor care parcheaza pe suprafata nou-amenajata si, de asemenea, impotriva pietonilor care traverseaza strada neregulamentar. In plus, prin suprainaltarea scuarului central de pe Bdul. Iuliu Maniu, se limiteaza scurgerile de pamant pe carosabil in timpul ploilor, iar in timpul actiunilor de deszapezire substantele chimice utilizate nu mai ajung pe spatiul verde, pentru a-l deteriora”.

La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

Din pacate, suprainaltarea scuarului central a dus la o problema neprevazuta de Primaria Sectorului 6. Aceea ca soferii care doresc sa intoarca de pe un sens de mers pe un altul pe Bd. Iuliu Maniu, din cauza inaltarii partii centrale au o vizibilitate extrem de redusa; astfel, ei trebuie sa intre mult mai mult cu botul masinii, riscand astfel accidente, spun soferi din zona.

Cine realizeaza toate aceste lucrari si cat costa: PNL a plecat din sector, aceleasi firme ramanFirmele abonate la contracte cu statul raman in continuare abonate, indiferent ce edili se perinda prin primarii.

Astfel, lucrarile de amenajare urbanistica si peisagistica de pe Bd. Iuliu Maniu sunt executate de doua asocieri de companii: asocierea dintre S.C. GECA IMPEX P.M. SRL, S.C. CRIS GARDEN SRL, S.C. GARDEN CENTER GRUP SRL, MBC CONSTRUCT PREST SRL si S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE SRL, lider de asociere fiind S.C. GECA IMPEX P.M. SRL si asocierea dintre S.C. BERTONI CONSTRUCT SA si S.C. ALPENSIDE SRL, lider de asociere fiind S.C. BERTONI CONSTRUCT SA.

Valoarea estimata a lucrarilor de inlocuire/montare borduri este de 4.297.221 lei fara TVA, cu mentiunea ca se vor achita doar cantitatile efectiv montate.

Geca Impex SRL este o companie controlata de catre sotii Verona si Gelu Palamaru. Acesta din urma este inginer silvic si coleg de facultate cu vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, actual coleg de partid cu Rares Manescu. Gelu Palamaru a ocupat, pe vremea cand Gheorghe Flutur conducea Directia Silvica Suceava, functia de sef al Ocolului Silvic Comana. Ulterior, Gelu si Verona Palamaru au devenit nasii de cununie ai lui Gheorghe Flutur, iar firma Geca Impex SRL a devenit abonata la contractele cu statul, in special cu Primaria Sectorului 6

La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

SC Garden Center Grup SRL, cu sediul in Ilfov, este controlata de catre omul de afaceri Ionut Olteanu, de asemenea un apropiat al fostului Partid Democrat Liberal. Societatea este implicata intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie.

O alta societate din consortiu, SC MBC Construct Prest SRL, este patronata de un anume Bogdan Malea, un apropiat al fostului edil Cristian Poteras.

SC Cris Garden SRL a participat, incepand cu anul 2007, la mai multe licitatii organizate de autoritatile publice locale din Bucuresti, dar nu numai, devenind, in scurt timp, detinatorul unui monopol in privinta afacerilor cu spatii verzi.

Cum explica primaria faptul ca cei cu dizabilitati sau cu carucioare nu mai pot circula?Dupa cum se vede din fotografii, este practic imposibil sa treci de anumite zone, constructorul negandindu-se deloc ca pe parcursul lucrarilor sa puna mici poduri improvizate pentru persoane cu dizabilitati. Cu toate dovezile fotografice, primarul PSD spune ca nu este nicio problema si ca s-au luat masuri.

La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

„Lucrarile de amenajare peisagistica si urbanistica pe Bd. Iuliu Maniu sunt in plina desfasurare, in zona platbandelor laterale si a trotuarelor pentru pietoni fiind create sute de noi locuri de parcare, amenajate atat in spic, cat si paralel cu axul drumului. Precizam faptul ca lucrarile se realizeaza pe segmente, tocmai pentru a preintampina eventualele mici perturbari ale traficului pietonal, care sunt, in general, de scurta durata”.

Totodata, Primaria Sectorul 6 spune ca pe centrul Bd. Iuliu Maniu vor fi plantati 669 de arbori Catalpa bignoniodes Nana cu inaltimea de 2-2,5 m, etapa programata a fi realizata in sezonul propice plantarilor arboricole, respectiv 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020

sursa: Wall-street.ro

 

Lista baronilor necunoscuti Vezi cine sunt cei trei mai bogati romani din afaceri cu statul

Cand spunem „baron local” avem de regula in minte niste nume si niste fete. Baronii locali consacrati detin functii publice la nivel local de ani de zile, au avut acces direct la resursele publice si sunt prezenti in politica partidelor lor. „Baronii necunoscuti” nu au avut functii publice, dar au incheiat contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro. Trei dintre cei monitorizati de echipa Romania Curata au facut afaceri de 58 de milioane de euro.

Pana astazi, echipa ARC a monitorizat 583 de candidati. Monitorizarea va continua pana in ziua alegerilor.

Maine la ora 12.oo puteti afla cati dintre candidatii la alegerile parlamentare au incitat la ura impotriva unor minoritati, au facut declaratii rasiste sau discriminatorii.

1. Iulian Dumitrescu, candidat USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere
Desi Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii.
Isi asuma un venit de 10 792 lei.

Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL
Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumuşani Judetul Călăraşi isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov