Politica

PNL: REVOLTA primarilor din BOTOSANI privind Numirea unui PREFECT din ALDE !

Zeci de primari si viceprimari PNL din judetul Botosani ameninta cu demisia in bloc, daca viitorul prefect al judetului Botosani nu va fi desemnat de liberali, ci de alt partid care a sustinut actualul guvern in Parlament.

Cei 28 de primari si cativa viceprimari au semnat un document prin care arata sustinerea pentru propunerea de prefect facuta de filiala teritoriala a PNL.

“Hotararea nr. 1 a Ligii Alesilor Locali PNL Botosani anunta ca sustin reprezentantul PNL pentru functia de prefect al judetului Botosani. In caz contrar primarii isi vor da demisia in bloc“, se precizeaza in documentul semnat de edilii liberali si citat de Agerpres.

Demersul primarilor PNL survine la scurt timp dupa ce au aparut zvonuri potrivit carora functia de prefect al judetului Botosani ar urma sa fie cedata ALDE.

Surse citate de Stiri Botosani sustin ca ALDE ar putea sa o nominalizeze pentru functia de prefect pe Roxana Anusca Turcanu (fost deputat), iar liberalii locali aveau o alta propunere: Dan Nechifor.

Liberalii nu sunt de acord ca ALDE, partid care a obtint doar 4% din electorat, sa stabileasca noul prefect, urmand a dicta practic cine va conduce institutiile publice de la Botosani