Politica

PNL-Florin CITU/Marirea Salariilor vine cu CEVA, Taierea Investitiilor in SCOLI si SPITALE!

 

FB_IMG_1518965158094

Romania va avea oameni platiti mai bine, dar care lucreaza in aceleasi institutii dotate prost, declara la RFI vicepresedintele PNL Florin Citu, care comenteaza majorarea salariilor medicilor si cadrelor didactice de la 1 martie.

Florin Citu atrage atentia ca majorarea salariilor „este o decizie care vine cu niste costuri”. „Pentru a face aceste cresteri salariale promise atat de pompos in campania electorala, cresteri salariale care aduc salariul medicilor la nivelul la care ar fi trebuit sa fie in 2022, a fost nevoie de sacrificii foarte mari la buget. In primul rand, au fost taiate anul trecut investitiile la jumatate din ceea ce fusese bugetat. Anul acesta deja sunt mai mici decat ceea ce fusese bugetat anul trecut. S-au taiat banii de la bunuri si servicii, in special si acolo sunt incluse si echipamentele, tot ce trebuie pentru spitale sau pentru dotarea scolilor si asa mai departe. Deci o sa avem oameni care sunt platiti poate mai bine, dar vor fi in aceleasi spitale dotate mai prost (…). Nu s-au putut face aceste cresteri fara o serie de ticalosii din partea Guvernului”, sustine el.

In opinia lui Citu, „aceasta crestere salariala mai mult si-o platesc singuri de fapt, pentru ca aproape 50% din ea va ramane statului”.

„Se va duce de la 6.000 la 13.000 brut, este adevarat, dar din 13 mii scadeti aproape 48% si veti vedea care este salariul net. Este o crestere, dar nu este cresterea promisa (…). Creeaza un mediu economic distorsionat total, care nu poate sa mearga inainte fara investitii (…), creeaza probleme foarte mari in economie aceasta crestere salariala, nu a fost foarte bine gandita, a fost facuta doar in scopuri electorale”, considera senatorul PNL, membru al Comisiei de Buget-Finante.

De la 1 martie, cresc salariile in sanatate si educatie. Salariul unui medic primar de exemplu va creste de la aproximativ 6.000 de lei brut la 13.000 de lei, iar profesorii vor beneficia de majorari salariale de 20%