Politica

PNL-DELTA FORCE: Ce MOSMOANDE au mai Facut BLATISTII lui ORBAN prin BUGET/Azi, DUMITRESCU-BUSOI-PETRACHE-FLUTUR-GORGHIU-FILIPESCU/Revenim !

 • Iulian-Dumitrescu-PNL
   

   Senatorul Iulian DUMITRESCU Si FIRMELE „Subacoperire”(Actiuni La Purtator) /SC Bertoni-Lider In ASOCIERE De FIRME Cu SC ALPENSIDE(Gropi Gunoi Calarasi-Fonduri Europene) TRAGE Borduri Si Panselute In Capitala

   

  • IMG-20200225-WA0002

   

  ÎN CE ȚARĂ AM AJUNS SĂ TRĂIM??
  ÎN ȚARA ÎN CARE HOȚII DIN PNL STRIGĂ CĂTRE HOȚII DIN PSD!

  Mi-am permis să-l întreb pe Iulian Dumitrescu ce înseamnă „România normală”: „O România Normală înseamnă, dle Iulian Dumitrescu, favorizarea unora ca Stângă de la Galați și contractele pe bani publici cu PSD? Dle Dumitrescu, lăsați pe alții să vorbească de „România normală”; dvs nu aveți niciun drept moral să faceți acest lucru. Un pic de rușine mimați, măcar!”

  Ce înseamnă „România normală” pentru IULIAN DUMITRESCU, SENATOR PNL DE PRAHOVA, politician care (neoficial) se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani!
  Pe scurt despre senatorul PNL Iulian Dumitrescu (pe larg, voi reveni curând, inclusive despre averea uriașă făcută din muncă „cinstită”).

  Acționar la SC Antinori SRL cu sediul în București, societate înregistrată în octombrie 2018.

  A fost asociat / acționar la următoarele firme, toate radiate:
  EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (firmă de construcții) și DELTA CONTCONSULT SRL= asociat cu Grigore Vasile Viorel
  BUCEGI MANAGEMENT SRL
  DGM AGREGATE SRL,
  LAUCRIST SRL,
  LONE SRL,
  OMEGA PRODUCTION SRL
  ZALEX CONSTRUCTION SRL (condusă official de Cristian Ene, din umbră de Iulian Dumitrescu)

  EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (înființată în 2005)
  imediat după ce Alianța DA ( PD si PNL) a format guvernul Tăriceanu I.

  Iulian Dumitrescu a fost asociat în firmă cu Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006.

   

  În 2008, firma cu sediul în Sediu Comuna Frumuşani Județul Călăraşi și-a schimbat sediul in judetul Ilfov. Iulian Dumitrescu îi cesionează partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

  Contracte cu statul: 29 de milioane de euro!!

  EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a făcut afaceri cu statul și în perioada în care Iulian Dumitrescu era OFICIAL ASOCIAT dar și după ce n-a mai fost asociat oficial.

   

  Firma de construcții a făcut în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 130 de milioane de lei, adică aproape 29 DE MILIOANE DE EURO!!!

  Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Consiliul Județean Călărași și cu primarii din județul Călărași; însă a derulat contracte și cu primării din județele Prahova și Ilfov.

   

  ZALEX CONSTRUCTION SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici derulate și în județul Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL.

   

  Poate ne informează public domnul senator Iulian Dumitrescu care este valoarea contractelor derulate de ZALEX CONSTRUCTION SRL (a derulat contracte de deszăpezire în județul Călărași și în mun Călărași).

   

  De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL Iulian Dumitrescu au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

   

  Pentru senatorul liberal „România normală” înseamnă conectarea la conducta banilor publici

  Sursa: AntiMafiaInvestigatiiPresa

  Asociere de firme –lider sc Bertoni

   

  în această asociere se află si sc ALPENSIDE, firma care a „astupat” gropile de gunoi din 4 orase din jud Calarasi pe FE , dosar 26/P/2017 -DNA în care Raducu Filipescu e urmărit penal

   

   

  Băieți de treabă, cei de la Uniunea Europeană ne dau un purcoi de bani nu doar ca să ne facem depozite noi de deșeuri, dintr-alea eco, ci ne dau și un purcoi de bani pentru a le închide pe cele vechi. Consiliul Județean Călărași, condus de băiatul de treabă Răducu Filipescu, a decis să lase activitatea asta de închidere a depozitelor în seama unor băieți de treabă de la firma Alpenside SRL din București. Totul în urma unei licitații de treabă la care au fost lăsate să participe doar două firme dintre cele cinci care ar fi vrut să-și adjudece contractul în valoare de puțin peste 48 de milioane fără TVA.

   

   

   

  Alpenside SRL, firma care se va ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru – Alpenside Holding Ltd. – și este administrată de un domn pe nume Mihai Florin Cristian. În fapt, firma se numea înainte Util Construct Plus SRL, era deținută de un alt domn, Liviu Nițescu, băiat de treabă, și era o obișnuită a contractelor din bani publici. Cum, se pare, este și acum. De altfel, firma ajunsese în vizorul DNA, ca urmare a unei sesizări a Curții de Conturi, pe motiv că, prin 2011-2012, se lipise la niște contracte de deszăpezire fără să dețină vreun utilaj necesar acelei activități. Cum aici nu e vorba de zăpadă, și e vorba și de o sumă de vreo nouă ori mai mare decît acel contract, totul pare să fie în regulă. Ca să nu mai zicem de faptul că acest biznis are loc în Călărași, nu la Buzău, unde Răducu Filipescu e băiat de treabă

  La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti


  Stapani noi, borduri si panselute noi: Ce firme "decoreaza" Capitala

  Este deja de notorietate la nivel national felul in care toti edilii Capitalei inteleg sa infrumuseteze si sa “imbunatateasca” viata cetatenilor – borduri peste borduri, la propriu, uneori intrerupte de borduri verticale. Afacerea “borduriada” a pornit inca de pe vremea cand primar era Adriean Videanu, in 2005. De atunci, bordurile din Bucuresti, dar si ce a mai ramas din spatiile verzi, s-au modificat si inlocuit de multiple ori
  .
  In Sectorul 6, pe aproape toata intregimea bulevardului Iuliu Maniu, se lucreaza intens. Aproape toate bordurile de pe laturile bulevardului au fost scoase, cratere enorme strabat trotuarul, facand practic imposibila trecerea persoanelor cu deficiente de mers sau a parintilor cu carucioare.

  Am chestionat Primaria Sectorului 6, condusa de Gabriel Mutu (PSD), pentru a afla cat costa aceste lucrari, de ce sunt necesare intr-o perioada in care Primaria Generala, condusa de Gabriela Firea (PSD), a anuntat ca a intrat in faliment, dar si de ce constructorii nu s-au gandit sa faciliteze trecerea tuturor oamenilor in timpul lucrarilor.

  La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

  „Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6 a demarat lucrarile de amenajare peisagistica si urbanistica pe bulevardul Iuliu Maniu, lucrari ce presupun refacerea integrala a scuarului central, intre Piata Leul si Autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti), prin suprainaltarea acestuia cu pamant vegetal si inlocuirea/completarea bordurilor degradate, montarea de rulou de gazon, sistem nou de irigatii si plantarea de material dendrologic intr-o forma unitara. Pentru punerea in valoare a noilor lucrari peisagistice, a fost instalat si un sistem de iluminat arhitectural. Precizam faptul ca NU se inlocuiesc toate bordurile existente, ci doar acelea aflate intr-o stare avansata de degradare”, a transmis primaria.

  Mergand, insa, pe marginea drumului de la statia de metrou Lujerului pana la statia de metrou Politehnica, se poate observa foarte usor cum absolut toate bordurile au fost scoase, nu doar cele aflate „intr-o stare avansata de degradare”.

  Mentionam ca pretul unei singure borduri costa peste 800 de lei.

  „Suprainaltarea scuarului central de pe Bdul. Iuliu Maniu are ca scop protejarea spatiului verde impotriva soferilor care parcheaza pe suprafata nou-amenajata si, de asemenea, impotriva pietonilor care traverseaza strada neregulamentar. In plus, prin suprainaltarea scuarului central de pe Bdul. Iuliu Maniu, se limiteaza scurgerile de pamant pe carosabil in timpul ploilor, iar in timpul actiunilor de deszapezire substantele chimice utilizate nu mai ajung pe spatiul verde, pentru a-l deteriora”.

  La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

  Din pacate, suprainaltarea scuarului central a dus la o problema neprevazuta de Primaria Sectorului 6. Aceea ca soferii care doresc sa intoarca de pe un sens de mers pe un altul pe Bd. Iuliu Maniu, din cauza inaltarii partii centrale au o vizibilitate extrem de redusa; astfel, ei trebuie sa intre mult mai mult cu botul masinii, riscand astfel accidente, spun soferi din zona.

  Cine realizeaza toate aceste lucrari si cat costa: PNL a plecat din sector, aceleasi firme ramanFirmele abonate la contracte cu statul raman in continuare abonate, indiferent ce edili se perinda prin primarii.

  Astfel, lucrarile de amenajare urbanistica si peisagistica de pe Bd. Iuliu Maniu sunt executate de doua asocieri de companii: asocierea dintre S.C. GECA IMPEX P.M. SRL, S.C. CRIS GARDEN SRL, S.C. GARDEN CENTER GRUP SRL, MBC CONSTRUCT PREST SRL si S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE SRL, lider de asociere fiind S.C. GECA IMPEX P.M. SRL si asocierea dintre S.C. BERTONI CONSTRUCT SA si S.C. ALPENSIDE SRL, lider de asociere fiind S.C. BERTONI CONSTRUCT SA.

  Valoarea estimata a lucrarilor de inlocuire/montare borduri este de 4.297.221 lei fara TVA, cu mentiunea ca se vor achita doar cantitatile efectiv montate.

  Geca Impex SRL este o companie controlata de catre sotii Verona si Gelu Palamaru. Acesta din urma este inginer silvic si coleg de facultate cu vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, actual coleg de partid cu Rares Manescu. Gelu Palamaru a ocupat, pe vremea cand Gheorghe Flutur conducea Directia Silvica Suceava, functia de sef al Ocolului Silvic Comana. Ulterior, Gelu si Verona Palamaru au devenit nasii de cununie ai lui Gheorghe Flutur, iar firma Geca Impex SRL a devenit abonata la contractele cu statul, in special cu Primaria Sectorului 6

  La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

  SC Garden Center Grup SRL, cu sediul in Ilfov, este controlata de catre omul de afaceri Ionut Olteanu, de asemenea un apropiat al fostului Partid Democrat Liberal. Societatea este implicata intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie.

  O alta societate din consortiu, SC MBC Construct Prest SRL, este patronata de un anume Bogdan Malea, un apropiat al fostului edil Cristian Poteras.

  SC Cris Garden SRL a participat, incepand cu anul 2007, la mai multe licitatii organizate de autoritatile publice locale din Bucuresti, dar nu numai, devenind, in scurt timp, detinatorul unui monopol in privinta afacerilor cu spatii verzi.

  Cum explica primaria faptul ca cei cu dizabilitati sau cu carucioare nu mai pot circula?Dupa cum se vede din fotografii, este practic imposibil sa treci de anumite zone, constructorul negandindu-se deloc ca pe parcursul lucrarilor sa puna mici poduri improvizate pentru persoane cu dizabilitati. Cu toate dovezile fotografice, primarul PSD spune ca nu este nicio problema si ca s-au luat masuri.

  La stapani noi, panselute si borduri noi: Interesele si firmele din spatele craterelor din Bucuresti

  „Lucrarile de amenajare peisagistica si urbanistica pe Bd. Iuliu Maniu sunt in plina desfasurare, in zona platbandelor laterale si a trotuarelor pentru pietoni fiind create sute de noi locuri de parcare, amenajate atat in spic, cat si paralel cu axul drumului. Precizam faptul ca lucrarile se realizeaza pe segmente, tocmai pentru a preintampina eventualele mici perturbari ale traficului pietonal, care sunt, in general, de scurta durata”.

  Totodata, Primaria Sectorul 6 spune ca pe centrul Bd. Iuliu Maniu vor fi plantati 669 de arbori Catalpa bignoniodes Nana cu inaltimea de 2-2,5 m, etapa programata a fi realizata in sezonul propice plantarilor arboricole, respectiv 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020

  sursa: Wall-street.ro

   

  Lista Baronilor Necunoscuti Vezi Cine Sunt Cei Trei Mai Bogati Romani Din Afaceri Cu Statul

  Cand spunem „baron local” avem de regula in minte niste nume si niste fete. Baronii locali consacrati detin functii publice la nivel local de ani de zile, au avut acces direct la resursele publice si sunt prezenti in politica partidelor lor. „Baronii necunoscuti” nu au avut functii publice, dar au incheiat contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro. Trei dintre cei monitorizati de echipa Romania Curata au facut afaceri de 58 de milioane de euro.

  Pana astazi, echipa ARC a monitorizat 583 de candidati. Monitorizarea va continua pana in ziua alegerilor.

  Maine la ora 12.oo puteti afla cati dintre candidatii la alegerile parlamentare au incitat la ura impotriva unor minoritati, au facut declaratii rasiste sau discriminatorii.

  1. Iulian Dumitrescu, candidat USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi. Nu a detinut nicio functie publica.

  Avere
  Desi Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

  Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii.
  Isi asuma un venit de 10 792 lei.

  Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

  Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL
  Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumuşani Judetul Călăraşi isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

  Contracte cu statul: 29 de milioane de euro
  EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov

  EXCLUSIV De unde are Cristian Busoi milioane de actiuni la Fondul Proprietatea

  DOSAR PENAL DNA NR 724/2017 CLASAT DE PROCURORUL PANCESCU PENTRU PRESCRIPTIA FAPTEI IN 2019-Avem clasarea dacă e nevoie

   

  Imagine

  Cristian Busoi, candidat PNL la Primaria Capitalei, raporteaza in declaratiile de avere milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, ajungand in prezent sa detina peste 14 milioane. A inceput sa faca achizitii in 2011, dupa cum reiese din declaratiile de avere. De notat ca la sfarsitul lui 2008, finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intra in in topul celor mai mari despagubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat sa raspunda, in ciuda insistenelor, la o intrebar simpla: a cumparat actiuni de la finii lui? Candidatul PNL s-a limitat sa spuna ca „totul este achitionat legal si corect” si ca „se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie”.

 

20200410_125314

 • Dosarul de la ANRP al finilor lui Busoi care au primit despagubiri in valoare de 77.535.100 lei a intrat inclusiv in atentia DNA, insa din februarie 2015 cand procurorii au facut primele verificari si pana azi nu s-a mai intamplat nimic.

 

 

20200410_125337

Potrivit celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (paisprezecemilioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei , adica in jur de 2,5 milioane de euro.

 

 

20200410_125242

Vezi aici integral declaratia de avere a lui Cristian Busoi (iunie 2015)

Busoi raporteaza primul milion de actiuni la Fondul Proprietatea in declaratia de avere din iunie 2012, care este aferenta operatiunilor facute cu un an in urma. De atunci, in declaratiile de avere numarul actiunilor a crescut constant.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) primesc despagubiri generoase de la ANRP la sfarsitul lui 2008 (decembrie), cand s-a dat decizia in dosarul 41988/ CC. Daniel Groza si Bogdan Militaru incaseaza despagubiri in valoare de 77.535.100. Acestea s-au platit ulterior prin actiuni la Fondul Proprietatea.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) figureaza in topul celor mai mari beneficiari de despagubiri de la ANRP. Intr-un top dat publicitatii in 2014, finii lui Busoi ocupa locul 18 din 30. Numele lui Daniel Groza apare si intr-un raport al Curtii de Conturi, mentionat ca fiind un „cumparator constant” de drepturi litigioase.

Contactat de HotNews.ro, Cristian Busoi a evitat sa raspunda clar la intrebarea: „Ati cumparat actiunile de la finii dvs?”, in ciuda insistenelor. Busoi a s-a limitat sa raspunda ca „se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie” si ca „totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori”.

„Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa”, amai spus candidatul PNL. Avertizat ca aceste raspunsuri vagi nu ajuta la clarificarea situatiei, si ca intrebarea este daca a cumparat sau nu de la finii lui actiuni la FP, Busoi a inchis discutia, afirmand ca nu mai doreste sa raspunda la nici o intrebare pe aceasta tema.

 • DNA a cerut documente despre dosarul finilor lui Busoi. Ce s-a intamplat cu ancheta

Potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate.

Printre aceste dosare, se numara si Dosarul nr. 41988/ CC.

In data de 13.02.2015, procurorul Gheorghe Popovici ii solicita printr-o adresa presedintelui ANRP, Ion Baiesu, sa-i puna la dispozitie, in original, o serie de dosare: 38386/CC, 13653/FFCC/24.04.2008, 39009/CC, 19685/CC, 266600/CC, 32332/CC, 39495/CC, 31209/CC, 29079/CC, 32819/CC, 32819/CC, 21297/CC, 17462/CC, 3585/CC, 41988/CC si 8745/CC.

„Totodata, va solicitam sa ne inaintati, in original, rapoartele de reevaluare efectuate de catre Mondo Plus, dispuse in urma controlului de catre Curtea de Conturi a Romaniei”.

Printr-o alta adresa, din 17.02.2015 procurorul revine la ANRP, solicitand contractele si anexele, in baza carora s-a facut evaluarea pentru dosrele de mai sus. In fine, printr-o noua adresa din 19.02.2015, procurorul Popoviciu solicita ANRP „toate anexele la contractul de prestari servicii nr 660/22.02.2013 incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si SC Mondopuls SRL”.

ANRP a raspuns la toate aceste solicitari, trimitand documentele solicitate de procurorul DNA. Nu este clar ce s-a intamplat cu aceste solicitari, in sensul ca a fost deschis un dosar penal sau nu. Cert este ca nu exista informatii in acest moment legate de o posibila anchetare a finilor lui Busoi.

 • Cum au actionat finii lui Busoi

Intr-o investigatie publicata in 14 decembrie 2015, ancheteonline.ro scrie ca finii lui Cristian Busoi, Bogdan Militaru si Daniel Groza, fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000 (cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat 77.535.100 lei.

Potrivit ancheteonline.ro, totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale.

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005″, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor, pe locul 5, in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei , “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Daniel (42%) si Militaru Bogdan (52%), mai arata site-ul ancheteonline.ro

Potrivit ancheteonline.ro, prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce finii lui Busoi si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Site-ul citat se intreba: „oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane?”

In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase

 Marian Petrache, baronul roşu al PNL

Marian Petrache

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

Marian Petrache este simbolul baronului local din noul PNL. Fara cultura politica, fara merite deosebite, acest Petrache a pornit dintr-un simplu liberal de la Ilfov – cu modeste afaceri in agricultura – si a ajuns mare secretar general al PNL – adica seful baronilor din partidul condus de Klaus Iohannis. Judetul Ilfov de unde provine Petrache si pe care il conduce in calitate de presedinte este patria samsarilor imobiliari, a tunurilor si tepelor imobilare, a afacerilor cu despaguburi, cu paduri si lacuri. Afaceri din care au mancat de 10 ani toti greii din politica romaneasca.

Petrache nu putea sta departe de mirajul imbogatirii usoare. Documentele pe care le detinem arata cat se poate de clar ca acum 3 ani, in 2011, cand Petrache se afla in opozitie si era seful PNL Ilfov, acesta a dat un tun de zile mari. Detaliile acestei afaceri facute de Petrache nu au iesit inca la suprafata dar, ca si in cazul Alinei Bica, sefa DIICOT, cu siguranta procurorii DNA vor stabili cine si cum a uns acest mega dosar de restituire despre care o sa vorbim in cele ce urmeaza. Documentele probeaza ca, in data de 5 iulie 2011, seful PNL Ilfov a cumparat 3 la suta dintr-un dosar de despagubiri inregistrat la agentia pentru restituiri.

Petrache a platit 75 de mii de euro mostenitorilor unui grof maghiar din Cluj, pe nume Mikes. Groful Mikes detinuse proprietati impresionanate in Ardeal. Familia grofului, stabilita in Austria, a incercat fara succes sa-si recupereze averea. In final a ales sa vanda drepturile de despagubiri catre mai multe persoane fizice. Una era Marian Petrache, alta era omul de afaceri Silviu Cocioran, apropiat al liberalului de la Ilfov. Petrache si Cocioran au primit 15 la suta din dosarul de despagubiri, exact procentul invocat de procurori ca fiind spaga obisnuita in astfel de dosare de restituiri.

Bomba acum urmeaza: dosarul de despagubiri al grofului Mikes a fost evaluat de agentia de restituiri la o suma de plata de atentie 181 de milioane de lei, adica 40 de milioane de euro. Suma este extrem de mare, comparabila cu dosarul in care a fost arestat samsarul Stelian Gheorghe zis Stelu si sefa DIICOT Alina Bica. Facand un calcul simplu rezulta ca liberalul Petrache s-a imbogatit cu suma de 1, 2 milioane de euro dint-o singura semnatura. Cum s-a lipit oare Petrache de acesta mega afacere? Cine i-a facut legatura cu familia grofului Mikes? Cine i-a ajutat sa unga dosarul la ANRP?

Un indiciu ar putea fi legatura de prietenie dintre actualul secretar general al PNL si Dorin Cocos, cel care este acuzat ca a mai luat mita 10 milioane de euro in dosarul Bica, legat tot de despagubiri Bica. Procurorii au indicii ca Dorin Cocos era de fapt creierul si omul care controla marile afaceri cu retrocedari si despagubiri din Romania. Petrache a facut si afaceri cu Dorin Cocos. In 2010, liberalul a cumparat un apartament intr-un bloc construit de Cocos si Elena Udrea, probabil un ajutor amical deoarece familia Udrea- Cocos avea probleme cu creditul de 3, 5 milioane de euro luat de la BRD. Povestea insa nu se incheie aici. Documentele arata asadar ca baronul PNL Petrache s-a imbogatit cu 1, 2 milioane de euro platind 75 de mii de euro in vara anului 2011.

Insa acesti bani, obtinuti din drepturi litigioase, nu apar in declaratia sa de avere din anul 2012 cand a ajuns presedintele Consiliului Judetean Ilfov. Petrache era obligat sa-si declare veniturile si tranzactiile din anul precendent, 2011, cand a parafat tranzactia. Asa ca baronul risca un dosar la ANI pentru ca si-a ascuns banii si risca sa-si piarda functia. Afacerea in sine este la fel de grava ca si modul in care a fost evaluat acest dosar de despagubiri in valoare de 40 de milioane de euro. Procurorii ar putea incepe acest dosar invitandu-l pe Dorin Cocos, din arest, la o discutie despre prietenul sau Petrache..

 

Averea lui Flutur. Vile ‘’pe numele copiilor’’, masini de lux primite ca ‘’donatii’’

Gheorghe Flutur, baronul PNL de Suceava a fost toata viata lui un bugetar si cu toate acestea in declaratiile de avere ale familiei numeri cateva vile, cateva masini @ In Gura Humorului, familia lui Gheorghe Flutur detine o ditamai vila (foto) dar ‘’casa’’ este trecuta pe numele baiatului desi fiul sau Cristian avea vreo 10 anisori cand familia a construit imobilul @ Fiica lui Flutur, Cristina acum angajata la ANCOM a avut si ea o casa in Gura Humorului pe care a cumparat-o tot pe cand era copila dar intre timp a vandut-o cu 3 miliarde lei vechi @ In plus, toate masinile pe care le-a avut Gheorghe Flutur au fost primite ‘’ca donatie de la cumnat din Germania’’

Suceava sangereaza, zeci de suceveni au murit pana acum de coronavirus din cauza incompetentei administratiei locale dar Gheorghe Flutur seful lor este bine. Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean Suceava a fost intotdeauna bine. Toata viata lui a fost un bugetar cu functii de conducere (director de directie silvica, sef peste muntii si dealurile acum plesuve alta data pline de paduri ale Sucevei), presedinte de Consiliu Judetean, senator, ministru al Agriculturii etc. Flutur a realizat ca bugetar suficiente venituri pentru a scapa de conditia modesta pe care o avea inainte de a intra in politica, insa cand citesti declaratiile sale de avere ai senzatia ca vrea sa ascunda ceva. De altfel, pe site-urile institutiilor la care a activat si pe care le-a condus Gheorghe Flutur gasesti postate numai cateva din declaratiile din ultimii zece ani, cea mai veche este din 2010 iar pe site-ul Consiliului Judetean Suceava cea mai recenta este din 2018.

Anul 2010: doua vile amandoua trecute pe copii

In anul 2010, Gheorghe Flutur era presedinte al Consiliului Judetean Suceava si nu avea nici o locuinta pe numele sau. Avea trecute pe numele sau doar niste terenuri din intravilanul orasului Gura Humorului, 7 terenuri cu suprafete cuprinse intre 800 si 8.600 metri patrati. In schimb in respectiva declarative,  Flutur precizeaza doua case pe numele copiilor. O casa in suprafata de 150 care era trecuta pe numele fiului sau si despre care Flutur sustine ca familia construit-o in anul in anul 1992 cand fiul sau avea doar 10 ani. Casa se afla si acum in proprietatea familiei. Dupa cum se poate vedea si in fotografiile publicate de Dezvaluirea.ro, casa, care se afla pe strada Sfanta Maria din Gura Humorului, nu mai arata ca un imobil din 1992 si este greu de crezut ca mai are o suprafata locuibila de 150 mp si, nu este ceva mai mare. In toate declaratiile date de Flutur in ultimii 10 ani acesta arata ca vila din Gura Humorului este proprietatea fiului sau. Cu toate acestea in declaratia din 2018, Gheorghe Flutur precizeaza ca a donat el in 2017, casa din Gura Humorului catre fiul sau Cristian.  Dupa cum spuneam in declaratia de avere din 2010, Flutur mai trece ca fiica sa care pe atunci avea vreo 20 ani si era inca la studii detinea o casa de 100 mp tot in Gura Humorului. Casa a fost cumparata de fiica sa in anul 1999 cand ‘’fata’’ avea vreo 19 ani. Cativa ani mai tarziu fetita a vandut casa cu aproape 3 miliarde lei vechi.  Fiul lui Flutur este specialist si cadru didactic la Facultatea de Politehnica iar fiica sa, cu ajutorul relatiilor lui taticu a devenit acum 10 ani consilier al minstrului Comunicatiilor iar acum este angajata la ANCOM unde castiga leafa de la stat de 2.000 euro pe luna.

Flutur mai are o vila in Suceava

Casa din Gura Humorului trecuta pe numele fiului a ramas in proprietatea familiei dar intre timp, incepand cu anul 2018, Gheorghe Flutur si-a mai construit o casa in localitatea Capu Campului (intre Suceava si Gura Humorului). In ultima declaratie de avere Flutur sustine ca are conturi economii de 120.000 lei dar a si contractat un credit de 50.000 lei de BCR Gura Humorului.

Toate masinile sunt primite ca ”donatii”

Un alt aspect foarte ciudat din declaratiile de avere ale lui Flutur se refera la capitolul autoturisme. Asta deoarece, toate masinile pe care le-a avut le-a primit ca donatie de la un cumnat din Germania. Astfel, acesta sustine ca a obtinut de la cumnatul sau din Germania doua masini Audi fabricate in anul 2002. Acelasi Flutur mai sustine ca acelasi cumnat din Germania i-a mai donat si un BMW fabricat in anul 2012. In concluzie, Flutur a reusit sa arate lumii cat este de cinstit casele din proprietatea familiei au fost ridicate ce copilasi cu banii lor din alocatie iar masinile de lux sunt dar de la Dumnezeu, de la ‘’cumnatul din Germania’’ iar noi, romanii de rand suntem invitati sa credem totul

 

AVEREA EXTINSĂ A LUI FLUTUR: un ranch ca-n Dallas, vile și alte acareturi în Regatul Romsilva

AVEREA EXTINSĂ A LUI FLUTUR: un ranch ca-n Dallas, vile și alte acareturi în Regatul Romsilva

 

* Între 2018 și 2020, Gheorghe Flutur, baronul Sucevei, și-a construit o vilă în Capu Câmpului, la intrarea în Gura Humorului, în mijlocul unui domeniu întins pe 5 ha, a cărui valoare este de câteva milioane de euro
* Proprietar în acte, prietenul său de-o viață, Ioan Boca, simplu inginer silvic. În ranch-ul de 5 ha pasc 10 ponei, sunt crescătorii de păsări, mai multe conace, grajduri, iazuri, saloane, bucătării, restaurant
* Nicio firmă n-are declarate venituri la Finanțe. 15 km mai încolo, în Mănăstirea Humorului, un fost șofer al Direcției Silvice deține o pensiune fabuloasă, cu două mașini de lux în curte, totul înconjurat de un zid de piatră înalt de 2 m
* Peste tot, Flutur este ca acasă, vilele neputând fi justificate din veniturile apropiaților săi
* În Gura Humorului mai are o vilă care aduce mai mult cu un bloc, fiica sa deține mai multe terenuri și este angajată la ANCOM, cel mai mare aspirator de pile din politica românească
* Alți ingineri silvici dețin imobile impresionante, făcute din salarii de 1.000 de euro
* Nu există un control al averilor în județul Suceava, presa este docilă, iar Parchetele sunt la degetul mic al lui Flutur. La fel ca-n toată România

Doar magazia în care-și ține lemnele măsoară 48 de metri pătrați. Cât un apartament cu două camere. O anexă a casei, încă 60 mp. Casa în sine, alți 164 mp, parter și mansardă. Aceasta este doar o fărâmă din impresionantul domeniu imobiliar deținut pe numele său ori prin interpuși de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

 

6-Picture-001.SENATOR Si Fost BARON Judetean 2004-2016, FILIPESCU Raducu, Urmarit PENAL-REM De DNA /Abuz In Functie, Conflict De Interese Si Schimbare Fara Respectarea Legii A Destinatiei FONDURILOR Din Bugetul General Al U.E.

Vezi Documente !

FB_IMG_1580881013531

 

Reuniţi joi după-amiază la Călăraşi într-o şedinţă de BPJ, liberalii au decis ca Valentin Barbu să reprezinte PNL în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean Călăraşi. În prezent vicepreşedinte al CJ, Barbu ocupă şi funcţia de secretar al organizaţiei judeţene.

În altă ordine de idei, liberalii au dat lovitura şi pe piaţa transferurilor convingându-l pe fostul preşedinte al PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, să devine membru al partidului. Potrivit surselor noastre, Pandea n-a venit cu mâna goală declarând că în perioada următoare nu mai puţini de 6 primari PSD îl vor urma în PNL.

O altă achiziţie de marcă a PNL-ului este Florin Dorobanţu, băiatul primarului PSD Dorel Dorobanţu care va deveni şi candidatul liberalilor pentru Primăria oraşului Fundulea

FB_IMG_1580495903480

Dosarul va fi verificat de I.J.a CSM prin sesizarea denuntatorului !

 

Filipescu Continuă Să Îl Critice Pe Iliuță În Contextul Viitoarelor Alegeri

In cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 31 ianuarie, senatorul Răducu Filipescu a reluat discuția despre viitoarele alegeri locale și eventualele alegeri parlamentare anticipate. Fără să vină cu informații noi, acesta a reamintit că Guvernul este avantajat și de alegerea primarilor în două tururi, și de alegerile anticipate, în funcție de care dintre acestea se vor întâmpla. „Întrebarea dacă trece sau nu trece (n.r. – moțiunea de cenzură împotriva guvernului), e greu de spus. În momentul în care trece, imaginea oricum e șifonată: a căzut guvernul liberal, a rezistat două luni, trei luni de zile, în același timp e un pas către alegerile anticipate pe care ni le dorim”, a susţinut senatorul.

 

Filipescu spune că PNL este pregătit pentru alegeri și că este foarte posibil ca Daniel-Ștefan Drăgulin să candideze pentru un nou mandat de primar, însă sondajele se vor finaliza abia în luna martie, moment în care se va ști cu siguranță cu cine vor veni pentru această poziție.

Discuția s-a întors, într-un mod previzibil, către Vasile Iliuță, actualul președinte al Consiliului Județean.

„Ținând cont că Iliuță pleacă de la minus două mii de voturi, pleacă de sub nivelul mării, e greu să ajungă la nivelul mării, să ia aer (…) s-ar putea să nu aibă nicio șansă (de a candida împotriva PNL, n.r.). Din punctul meu de vedere, Vasile Iliuță la Călărași este o persoană mai incomodă și mai greu de bătut, dar asta nu înseamnă că nu va fi bătut. Din punctul meu de vedere va fi bătut pe unde va candida”, a adăugat parlamentarul.

 

Senatorul a mai spus că tot ce a făcut Iliuță constă în hârtii. Filipescu a încheiat această temă pe un ton amuzant: „Iliuță poate reveni în PNL doar dacă schimbăm statutul. Nu schimbăm statutul pentru Iliuță”

Lui Filipescu nu-i e frică de DNA şi cataloghează drept „Jihad” acţiunile procurorilor împotriva preşedinţilor de consilii judeţene. În 2017 s-a început U.P .   iar in luna decembrie 2019, DNA anunta expertiza impotriva lucrărilor semnate  de Raducu Filipescu

Vezi documente:

 

Peste jumătate din şefii de consilii judeţene sunt, la acest moment, cercetaţi sau anchetaţi penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cele mai recente cazuri fiind de miercuri, 10 decembrie, dată la care sediul Consiliului Judeţean Timiş a fost percheziţionat de procurori, preşedintele Titu Bojin fiind cercetat alături de alte nume într-un dosar, dar şi de sâmbătă, 6 decembrie, când preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost prins luând mită 50.000 de lei. Banii ar fi provenit chiar de la o firmă din Călăraşi, deţinută de Gabriela Bădică.

La Călăraşi, ultima vizită a DNA-ului s-a petrecut, în urmă cu câteva zile, în comuna Lehliu, acolo unde se cercetează un prejudiciu de 1 milion de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, şef pe linie de partid al primarului Nicolae Matei spune însă că habar nu are de speţa respectivă. A comentat însă ce se întâmplă cu dosarele DNA care implică preşedinţi de consilii judeţene, spunând că e un „Jihad”.

„Cred că e un Jihad care vine călare pe toată lumea şi probabil că sunt cercetaţi de mult timp, eu ce să zic. Mie nu mi-e teamă deloc, de ce să-mi fie teamă? Dacă nu m-a chemat niciodată până acum, chiar nu mi-e teamă. Eu figurez la DNA cu acea incompatibilitate, că am fost anchetat, dar s-a dat neînceperea urmării penale”, a spus Filipescu

20191209_152625Răducu Filipescu, de la Călărași, pitește gunoaiele din județ cu firme ce ascund multe probleme cu actiuni la purtator si radiate de James Bond

 

 

20191120_104135

Băieți de treabă, cei de la Uniunea Europeană ne dau un purcoi de bani nu doar ca să ne facem depozite noi de deșeuri, dintr-alea eco, ci ne dau și un purcoi de bani pentru a le închide pe cele vechi. Consiliul Județean Călărași, condus de băiatul de treabă Răducu Filipescu, a decis să lase activitatea asta de închidere a depozitelor în seama unor băieți de treabă de la firma Alpenside SRL din București. Totul în urma unei licitații de treabă la care au fost lăsate să participe doar două firme dintre cele cinci care ar fi vrut să-și adjudece contractul în valoare de puțin peste 48 de milioane fără TVA.

 

 

20191120_104143

Alpenside SRL, firma care se va ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru – Alpenside Holding Ltd. – și este administrată de un domn pe nume Mihai Florin Cristian.

 

În fapt, firma se numea înainte Util Construct Plus SRL, era deținută de un alt domn, Liviu Nițescu, băiat de treabă, și era o obișnuită a contractelor din bani publici. Cum, se pare, este și acum. De altfel, firma ajunsese în vizorul DNA, ca urmare a unei sesizări a Curții de Conturi, pe motiv că, prin 2011-2012, se lipise la niște contracte de deszăpezire fără să dețină vreun utilaj necesar acelei activități. Cum aici nu e vorba de zăpadă, și e vorba și de o sumă de vreo nouă ori mai mare decît acel contract, totul pare să fie în regulă. Ca să nu mai zicem de faptul că acest biznis are loc în Călărași, nu la Buzău, unde Răducu Filipescu e băiat de treabă.

Unii pesedei vorbesc prin bordurile si panselutele din capitală ca s-a tras un „mare concern” de firme foarte puternic cu liderul Bertoni -ID-nume conspirativ si adjunctul Alpenside-RD-nume respirativ în cipru si aspirativ în județ si capitala, ca de, d aia nu e apa buna de la Fibex -PH- , e viata grea cand esti atat de sus si te gândești cum sa ajungi premier cu Zalex , Bertoni , Util Construct….sunt multe si sunt radiate pe off-shore!!!

 

20191120_104150

Secretara fostului preşedinte al C.J. Răducu Filipescu, noul director al Bibliotecii Judeţene

elena dincaMeteahna românilor de a-şi promova nepoţii, rudele, în  funcţii comode cu remunaraţie bună, probabil că este cel mai mare rău adus administraţiei publice. În toate  instituţiile publice din ţară sunt promovaţi oameni al căror singur atuu este faptul că sunt rude sau sunt  protejaţi de şefii ierarhic superiori. Nici Consiliul Judeţean Călăraşi nu face excepţie de la această regulă. Pe ultima sută de metri a mandatul de preşedinte al Consiliului Judeeţan , Răducu Filipescu a demonstrat că nepotismul este promovat la rang înalt. În luna iunie a.c. a fost organizat, pentru a treia oară, consecuvit, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Bibliotecii Judeţene ,, Alexandru Odobescu”.  Singurul concurent a fost, nimeni alta, decât Elena Dincă, directorul de cabinet al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu. Mai pe româneşte, spus, Elena Dincă a fost secratara preşedintelui Consiliului Judeţean, cea care a obţinut la concursul de ocupare a funcţie de director al  Bibliotecii Judeţene nota 8,81, fiind declarată admisă.

Consilierul Judeţean Liviu Vârtejeanu:”Organizarea concursului nu a fost transparentă”

Numirea Elenei Dincă  în funcţia de director al  Bibliotecii Judeţene   se confirmă numai prin punerea în dezbatere a unui proiect de hotărăre de Consiliul Judeţean pe această temă. În prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean ce a avut loc în urmă cu o săptămână a fost supus spre aprobare respectivul proiect. Numai că, o bună parte din consilierii judeţeni nu au văzut cu ochi buni această iniţiativă. Consilierul judeţean, Liviu Vărtejeanu a susţinut în plenul şedinţei că organizarea concursului nu a fost una transparentă şi a propus punerea în discuţie a proiectului  pentru o altă dată, pentru ca aleşii judeţeni să cunoască mai bine  toate detaliile în această privinţă. Drept urmare, proiectul a fost retras  de pe ordinea de zi .

Intervievat dacă Elena Dincă  are experinţa necesară pentru a conduce Biblioteca  Judeţeană Călăraşi, Răducu Filipescu, vizibil iritat, a răspuns ironic: ,,Dar ce crezi că iţi trebuie experienţă să citeşti cinci cărţi!? Ce, trebuie să fii academician ca să fii director de bibliotecă. Da, ce , e Biblioteca Naţională!? Are 15.000 de volume pe care le numără de dimineaţa până seara.”

Oricum, Elena Dincă, daca va fi numită în funcţia de director executiv al Bibliotecii ,,Alexandru Odobescu”,  va avea o grea misiune. Va trebui să gestioneze un număr de aproximativ 400.000 de volume, să eficientizele existenţa acestei instituţii pentru o mai mare deschidere spre comunitatea călărăşeană şi să administreze noul sediul al acesteia ce va fi finalizat, probabil, anul viitor.

Dacă tot au ajuns la maturitate lucrările de la biblioteca judeţeană, situată în buricul târgului, lângă, onor, întâiul nostru consiliul judeţean, musai ca ele să intre în sfera de normalitate a acestei administraţii, ce se perindă prin judeţ de prin 2004. Aşa că, în buna tradiţie, lucrările la mândeţe de clădire au fost sistate, că doar nu era să rămână prefectura singura clădire la care nu se mai lucrează. Oficial, administraţia de la consiliul judeţean dă un răspuns simplist, dar pe care nu-l crede nimeni: lucrările au fost oprite pentru că a expirat contractul şi nici consiliul judeţean, nici constructorul nu au cerut prelungirea lui. La întrebarea de ce consiliul judeţean nu a cerut prelungirea contractului, administratorul public, Daniel Ştefan, ridică din umeri. Până la urmă nu el este decident, este doar un executant, decizia stă la vârful consiliului judeţean. Dacă treburile ar fi doar de râs, ar fi bine, numai că ele sunt groase, dar groase rău de tot. Clădirea, în loc să iasă cu cinci etaje, aşa cum a fost aprobată de consilierii judeţeni, a ieşit cu patru. Până la urmă, nici nu trebuie făcută o comisie de numărătoare a etajelor, cum propunea în glumă opoziţia pesedistă, ci ar trebui o instituţie abilitată să facă acest lucru. DNA, în speţă, pentru că treaba e cam penală.

 

În 2012 se elaborează un proiect pentru construcţia bibliotecii, aprobându-se documentaţia tehnico-economică aferentă, de către consilierii judeţeni, în februarie 2013. Clădirea era prevăzută cu cinci etaje şi avea o valoare de vreo 18 milioane lei. Toate bune şi frumoase numai că la doar două luni distanţă baştanii de la consiliul judeţean se răzgândesc şi comandă modificarea proiectului iniţial. Rad un întreg etaj, fac modificări ale funcţionalităţii clădirii, ordonă construirea de spaţii pentru McDonald’s, KFC şi alţi hamburgeri, pentru o librărie şi alte fantasmagorii, ceea ce, evident, înseamnă şi alte costuri. Din motive care ne scapă, dar pe care nici Filipescu, nici Dinulescu, cu funcţii politice, şi nici Daniel Ştefan, ca administrator public, nu ni le spun, nu au mai venit în faţa consilierilor să supună aprobării modificările la documenaţia tehnico-economică. Aşa că băieţii noştri, siguri pe ei, că doar sunt la putere, se apucă de construit. Şi construiesc până în 2015 când s-au răzgândit, şi în privinţa hamburgerilor, a librăriei şi a altor acareturi şi cer din nou modificarea proiectului. Ceea ce proiectantul a făcut. În paranteză fie spus, răzgândeala aceasta ne-a costat prima dată 80 mii lei, iar a doua oară 40 mii lei. Bani publici.

Legalizarea ilegalităţilor nu a fost pe placul consilierilor

Dintr-o dată băieţii noştri din consiliul judeţean şi-au dat seama că treaba nu e bună pentru ei. Ba chiar e groasă. Clădirea bibliotecii trebuia să iasă cu cinci etaje, după documentaţia aprobată în 2013 de consilieri dar, fatalitate, ea a ieşit cu patru etaje. Aşa că, băiatul de serviciu, Marian Dinulescu, că doar Filipescu poate fi suspectat de orice, dar nu de prostie, vine în august 2015 cu un proiect de hotărâre prin care încearcă legalizarea ilegalităţilor săvârşite până atunci. În speţă, să voteze consilierii documentaţia tehnico-economică la zi, adică ceea ce au construit ilegal băieţii noştri. După un mic scandal în consiliu Diba şi-a retras proiectul de hotărâre, simţind că nu-i a bună. Băiat perseverent, mai face o astfel de tentativă şi în octombrie 2015 dar, din nou nu are succes. Consilierii şi-au dat seama că ar legaliza o ilegalitate şi au stat în băncuţa lor. Prin urmare, am ajuns în anul de graţie 2016, cu clădirea gata de a fi terminată, dar cu un etaj lipsă. Ce să ne facem ? Păi, dacă tot a ieşit cu scandal şi e groasă la fundul nostru, ar trebui să nu mai perseverăm, probabil că şi-au spus băieţii noştri. Până la urmă aceştia au avut un exces de sinceritate şi în raportul la proiectul de hotărâre privind sistarea lucrărilor grăiesc aşa:” Întrucât modificarea si completarea Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 14 din 24.02.2013 privind aprobarea documentației tehnico-economice şi a devizului general la obiectivul de investiție Centrul Județean de Cultură şi Administrație Publică „Barbu Știrbei”- Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu – Faza: Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție nu a fost supusă aprobării, lucrările aferente proiectului tehnic nr. 405/2015 nu au fost contractate”. Foarte corect şi legal. Modificările din proiectul din 2015 nu au fost aprobate de consilieri, lucrările nu au fost contractate. Dar lucrările intervenite prin modificarea proiectului iniţial, în speţă din 2013, de ce au fost contractate ? Că nici ele nu au fost supuse aprobării?

Uite biblioteca, nu e biblioteca

Problema legalităţii la construirea bibliotecii judeţene nu constă doar în lipsa unui etaj şi a construirii fără aprobarea consilierilor. Lucrarea s-a făcut fără licitaţie, a fost încredinţată direct firmei SC Optim SA, e adevărat, firma ce a construit toată clădirea ce adăposteşte azi consiliul judeţean, sala de spectacole şi primăria. Întrebând care a fost motivaţia juridică a acestei atribuiri directe aparatul tehnic al consiliului judeţean, susţinut de Filipescu, ne dă un răspuns halucinant: este vorba de continuarea lucrărilor, de ducerea la îndeplinire a contractului iniţial; biblioteca era prinsă în clădirea mare, pe aici pe undeva, dar nu se ştie bine pe unde, dar sigur era prinsă, aşa că noi am mutat-o ceva mai încolo, pe locaţia garajului. Măi, băieţi! Vrăjeala asta nu ţine. Cum adică, era prinsă pe aici pe undeva? Ori era prinsă, ori nu era prinsă. Dacă era prinsă trebuia să se construiască. Cum ea nu s-a construit, nu era prinsă nicăieri. E adevărat, o biblioteca a fost prinsă în proiectul de pe timpul lui Ceauşescu dar, cel mai probabil, a fost „ştearsă” la modificarea proiectului, în 1991 când, pe lângă sala de spectacole, a apărut consiliul judeţean şi primăria. Nu deţinem proiectul din 1991 şi de aceeea am folosit cuvântul „probabil”. Dar, lucrurile sunt simple. Dacă biblioteca exista în proiect, se construia. Cum nu s-a construit înseamnă că nu exista.

Cum stă treaba cu posibilul conflict de interese

Astfel că, au trebuit să treacă 12 ani, când lui Filipescu îi vine ideea să construiască o bibliotecă pe locaţia garajului. Dacă ea nu a fost prinsă în proiect, şi nu a fost, este o nouă investiţie. Prin urmare, licitaţie. Pentru cei de la oficiul juridic din consiliul judeţean, nici măcar prevederile art. 122 lit. i sau j din OUG 34/2006 nu-i salvează. Mai mult, încredinţarea construirii bibliotecii este susceptibilă şi de un conflict de interese. Directoarea compartimentului juridic din consiliul judeţean, Maranda Pipoş, a fost acţionar şi membru în consiliul de administraţie al SC Optim SA. Ulterior, s-a retras. Dacă a semnat şi câte acte a semnat legat de această lucrare, rămâne de văzut. Cert este că pe un act adiţional la contractul de lucrări, toţi directorii de compartimente din consiliul judeţean apar cu nume şi prenume, doar la „juridic” apare simplu, „compartimentul juridic”, fără niciun nume, plus o semnătură. Să fie a portarului ? Să nu uităm. SC Optim SA a luat zeci de miliarde de pe urma lucrărilor. Cât oare or fi luat acţionarii, ca dividende? Un lucru e clar: Mircea Popescu, acţionarul principal la SC Optim SA, a dus banii acasă, aceeaşi casă în care stă şi Maranda Pipoş.

Hai să ne apucăm de parcarea subterană!

Oricum, una peste alta, băieţii noştri din consiliul judeţean vor să se facă cuminţi, pentru că Răducu Filipescu ne informează că restul de lucrări la biblioteca judeţeană se vor atribui prin licitaţie. Adică, prima dată a mers pe încredinţare directă şi tocmai acum nu merge ? Trăgând linie, constatăm că la biblioteca judeţeană este un mare buboi, ce tot se umflă şi se umflă. Expozia se va produce dacă îl înţeapă cineva. Până atunci băieţii răi din presa călărăşeană şi-au mutat atenţia spre o nouă investiţie de suflet a lui Filipescu ce părea îngropată. Dacă tot a intervenit (re)uniunea cu primarul Drăgulin, hai să ne apucăm de parcarea subterană. Noi am dat şi o soluţie viabilă, care nu are cum să dea greş: ne apucăm de parcare şi începem cu sistarea lucrărilor!

fi

 „Creatorul” începe să dea şi el rateuri!

20191120_104202

Într-o astfel de logică filipesciană, n-ar fi exclus ca peste putin timp in urma unei verificări a I.J din C.S.M. a dosarului penal sa ne trezim cu „El Maximo” chiar suspect

E tot mai clar că nici domnul Filipescu nu mai e ce era odată. Precizia sa de ceas elveţian a început să cam dea rateuri. Adică „să propagheze” şi minciunele. Deşi se străduie să rămână acelaşi reper de încredere pentru mulţi colegi de-ai săi, pozând în lider puternic care face şi desface la Centru cu greii partidului, peste capul lui Drăgulin, totuşi lider al partidului la Călăraşi, domnu’ senator dă semne  de slăbiciune.

Vinerea trecută, însă, s-a comportat ca odinioară. Adică exact ca un preşedinte de filială judeţeană, funcţie pe care a deţinut-o dacă nu mă înşel vreo 17 ani, până în 2017 când a fost nevoit să facă un pas în spate. Deşi nu intra în „atribuţiile” sale, senatorul ieşit la redistribuire în 2016, a făcut publică şi lista cu potenţialii liberali călărăşeni, apţi să ocupe funcţii în administraţia centrală.

 

 

O parte dintre ei se închină demult în faţa lui ca la o icoană. Pentru că le promite lor dar şi altor naivi din partid fel de fel de funcţii ori sinecuri. Inclusiv locuri eligibile pentru Parlamentul viitor, concurenţa fiind mai acerbă ca Medicină, pe vremuri!

 

Dar nu asta e important, ci faptul că îi place la nebunie ca partidul să se învârte în jurul său iar Drăgulin şi ceilalţi par doar nişte slujbaşi efemeri pe plantaţia PNL, construită de el dar tot pe spinarea acestora din 2004 încoace.

Domnul Filipescu nu se poate obişnui, nici în ruptu’ capului, cu un rol secundar în această „telenovelă” PNL. Refuză să creadă că de 2 ani încoace are totuşi un şef, bun, rău, deasupra sa. Nu concepe ca el să nu ştie tot, pentru că el negociază la Bucureşti, cu boşii de la Centrul, sinecuri pentru fel de fel de personaje discutabile din partid, el rămâne pe veci şeful lui Drăgulin, el a devenit şi purtător de cuvânt al partidului prezentând noutăţile în faţa opiniei publice, prin mâna lui trec listele cu viitorii şefi de deconcentrate pe care tot el i-a propus. Toate astea pentru că el este „creatorul”!

 

Într-o României normală pe care vor s-o construiască pentru că aşa au primit ordinul de la Cotroceni, astfel de derapaje nu-şi au locul. Democraţia e cea care face legea. Inclusiv în viaţa partidelor vechi, aşa cum eşi PNL-ul, nevoite permanent să se reformeze. Dar cu oameni care vor să construiască o României normală cu mintea şi sufletul curate. Şi nu declarativ, pe vorbe puţine şi ieftine

CE STIE „EL MAXIMO” DESPRE ACESTE SOCOTELI TRASE DE JAMES BOND ?

Acționar la SC Antinori SRL cu sediul în București, societate înregistrată în octombrie 2018.

A fost asociat / acționar la următoarele firme, toate radiate:
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (firmă de construcții) și DELTA CONTCONSULT SRL= asociat cu Grigore Vasile Viorel
BUCEGI MANAGEMENT SRL
DGM AGREGATE SRL,
LAUCRIST SRL,
LONE SRL,
OMEGA PRODUCTION SRL
ZALEX CONSTRUCTION SRL (condusă official de Cristian Ene, din umbră de Iulian Dumitrescu)

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (înființată în 2005)
imediat după ce Alianța DA ( PD si PNL) a format guvernul Tăriceanu I.

Iulian Dumitrescu a fost asociat în firmă cu Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006.

 

În 2008, firma cu sediul în Sediu Comuna Frumuşani Județul Călăraşi și-a schimbat sediul in judetul Ilfov. Iulian Dumitrescu îi cesionează partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro!!

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a făcut afaceri cu statul și în perioada în care Iulian Dumitrescu era OFICIAL ASOCIAT dar și după ce n-a mai fost asociat oficial.

 

Firma de construcții a făcut în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 130 de milioane de lei, adică aproape 29 DE MILIOANE DE EURO!!!

Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Consiliul Județean Călărași și cu primarii din județul Călărași; însă a derulat contracte și cu primării din județele Prahova și Ilfov.

 

ZALEX CONSTRUCTION SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici derulate și în județul Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL.

 

Poate ne informează public domnul senator Iulian Dumitrescu care este valoarea contractelor derulate de ZALEX CONSTRUCTION SRL (a derulat contracte de deszăpezire în județul Călărași și în mun Călărași).

 

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL Iulian Dumitrescu au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

 

Pentru senatorul liberal „România normală” înseamnă conectarea la conducta banilor publici

Sursa: AntiMafiaInvestigatiiPresa

nota-informații din conferințe de presă si investigația jurnaliștilor din presa locala si centrala: expres, jurnalul, obiectiv, cațavencii, românia curata, antimafia-investigatipresa

 

 

 

 

 

 

alina_gorghiu

SAPTE ANI PENTRU OLTEANU S-A VOTAT IN SENAT, PROIECT ALINA

 

 • FB_IMG_1586251448018

Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre Alina Gorghiu: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune”

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberaţie” şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc, este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

El a criticat faptul că, în contextul actual, Senatul a dezbătut un astfel de proiect.

„Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. În ceea ce mă priveşte cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sancţionat, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

Pe de altă parte, el a susţinut că „PSD s-a discreditat iremediabil în faţa românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, îi reprezentăm pe toţi românii care respectă legea, care acţionează în baza legii şi care au nevoie de un Guvern care să acţioneze în numele lor. Mă despart categoric de orice astfel de proiect care continuă preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea, pentru aceia care au săvârşit infracţiuni. Principala grijă a noastră trebuie să fie pentru românii de bună credinţă, pentru românii care respectă legea”, a spus Ludovic Orban.

Infractorii condamnați la închisoare de până la șapte ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu fiind supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice prevede un proiect de lege votat marţi aproape în unanimitate de Senat, într-o şedinţă de plen online. Nu vor putea beneficia de această măsură criminalii, violatorii, traficanții de persoane și de droguri, precum nici cei condamnați pentru corupție.

De asemenea, actul normativ prevede și posibilitatea executării pedesei cu închisoare în regim mixt: în timpul săptămânii acasă, iar în weekend în penitenciar.

Inițiativa îi aparține senatoarei PNL Alina Gorghiu și a înregistrat 128 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani;
 • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
 • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
 • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

Nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă:

iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată;
 • infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor;
 • faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni stabilite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată.
 • De asemenea, nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei dacă persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracţiunii de evadare, fie pentru cea de înlesnire a evadării ori pentru tentativă la aceasta

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, iniţiatoarea propunerii, a declarat că este un proiect care reprezintă creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementată monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

„Proiectul modifică în esenţă Codul penal cu câteva prevederi esenţiale care se găsesc în sistemele multor state ale Uniunii Europene. De exemplu, de a introduce o măsură alternativă la pedeapsa închisorii, şi anume executarea la domiciliu a pedepsei închisorii, care reprezintă o formă de individualizare a pedepsei şi, de asemenea, executarea fracţionată a pedepsei închisorii. Codul de procedură penală suportă o modificare esenţială care presupune că instanţa se va pronunţa asupra revocării şi anulării executării la domiciliu a pedepsei închisorii. (…) Se instituie supravegherea prin brăţară electronică, se defineşte noţiunea de imobil în care se execută pedeapsa şi se reglementează cazurile în care condamnatul poate părăsi imobilul – asta este esenţa iniţiativei legislative”, a detaliat Alina Gorghiu.

Senatorul neafiliat, Valeriu Bădulescu, a apreciat că proiectul în esenţă este unul bun, care merită să fie votat, precizând că rezolvă, printre altele, aglomerarea din penitenciare.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că „există suficiente probleme cu respectarea izolării şi a carantinei”.

„Să ne punem problema că autorităţile sunt deja pregătite pentru eliberarea infractorilor condamnaţi din închisori pentru a nu mai sta în penitenciar, ci în locuinţe, ar putea să fie prematur, cel puţin la acest moment. Iniţiativa este una care să justifice necesitatea. În ceea ce priveşte însă oportunitatea, aş vrea să reflectaţi, pentru că suntem în situaţia în care mulţi români consideră că se află, ca urmare a măsurilor luate în starea de urgenţă, într-un soi de arest la domiciliu, că autorităţile nu reuşesc să menţină controlul asupra respectării măsurilor de izolare şi carantină la domiciliu, dar PNL se gândeşte la scoaterea infractorilor din închisori pentru a nu suferi condiţiile de detenţie din închisorile româneşti”, a susţinut Şerban Nicolae.

Una dintre prevederile proiectului este aceea că persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice. Modul de utilizare a dispozitivului, costurile pe care acesta le presupune, precum şi condiţiile referitoare la transmiterea, modificarea şi stocarea datelor obţinute prin supravegherea electronică se stabilesc prin regulamentul de aplicare a legii.

Proiectul se mai referă şi la termenul de supraveghere, care este egal cu durata pedepsei aplicate şi se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, pe durata acestuia condamnatul trebuind să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii, în condiţiile stabilite de instanţă.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect

Alina Gorghiu A Fost Implicată În Afacerea Dintre Baaklini Said Şi Mafia Băsistă

Cînd toată lumea aştepta în Parlament răspunsul la întrebarea „Va trăda sau nu Gabriel Oprea?”, Victor Ponta a aruncat bomba chiar de la tribună: Alina Gorghiu, ca reprezentant AVAS, l-a ajutat pe Baaklini Said să cîştige procesul cu statul român, neprezentîndu-se la proces! Sursa: Raportul lui Emil Boc, candidatul PNL la Primăria Cluj!

Baaklini Said a fost deja condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare încă din decembrie 2013 pentru un prejudiciu total de260.000.000 de euro, rezultat din mai multe afaceri, cele mai cunoscute fiind cu motoarele de la Reşiţa şi Institutul Naţional al Lemnului! Presa a consemnat anterior că Baaklini a fost dat în urmărire generală, fiind prins în Bulgaria, în 28 noiembrie 2010, avînd asupra sa suma de 20 milioane de euro! Interesant de subliniat este faptul că a doua zi după condamnare i s-a retras cetăţenia română sub motivul apartenenţei la nu ştiu ce grupare teroristă, jurnaliştii de investigaţie văzînd în această ciudată decizie doar o operaţiune de extragere din România prin extrădare pentru a-şi ţine pliscul! Ceea ce, fiind cetăţean român, conform Constituţiei, nu ar fi fost posibil, căci un cetăţean român nu poate fi extrădat. Surprinzăor este faptul că nici acum nu avem o sentinţă definitivă în acest proces! Toată operaţiunea poate fi citită pe www.avocatura.com.

Am găsit pe site-ul publicaţiei „Obiectiv” chiar pasajele din Raportul Corpului de control al Primului ministru Emil Boc din anul 2009, la care a făcut trimitere Victor Ponta în Parlament. Iată-le:

Dovada că Alina Gorghiu a minţit: în 2008 a încasat bani de la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”

Citind cu atenţie aceste pasaje din Raportul Corpului de Control al Primului-ministru din 2009, lucrurile se complică şi atît DNA, cît şi ANI trebuie să reia cercetările, căci lucrurile nu mai sînt aşa de simple cum au fost tratate pînă acum, mai ales în ceea ce priveşte activitatea Casei de avocatură „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în timpul procesului cu Baaklini Said!

În sinteză, Raportul Corpului de Control spune următoarele:

– Alina Gorghiu a fost numită consilier la AVAS în data de 17.07.2007

– AVAS a încheiat cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”4 contracte în perioada 2007-2008, în valoare de 53.000 euro plus TVA

– INL (Institutul Naţional al Lemnului) a încheiat un contract cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în data de 24.04.2008 pentru un an, începînd cu luna mai 2008

– în 18 februarie 2009, AVAS reziliază Contractul cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, pentru că firma nu s-a prezentat la termenul din 29.09.2008, ceea ce a dus la cîştigarea procesului de către Baaklini Said în dauna statului român!

Cînd a fost acuzată de conflict de interese, Alina Gorghiu a replicat printr-o Declaraţie de presă pe care a remis-o Agenţiei AGERPRES în ziua de 25 martie 2015, în care afirma că se retrăsese din firma firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în data de 17.07.2007, deci nu a semnat şi nu a mai reprezentat vreo companie! Iată pasajul respectiv din Declaraţia Alinei Gorghiu:

Din acel moment, DNA şi ANI ar fi trebuit să reia cercetările faţă de Alina Gorghiu, căci declaraţia sa reprezintă o minciună cît casa, care poate fi dovedită chiar cu Declaraţia de avere şi Declaraţia de interese, pe care, sub semnătură proprie, Alina Gorghiu le-a depus la Parlament în calitate de deputat! Iată Declaraţia de avere depusă în 12.12.2008, care poate fi văzută pe site-ul Camerei Deputaţilor:

Se observă că Alina Gorghiu a încasat de la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” suma de 203.958,38 RON net! În acelaşi timp, aşa cum scrie în documentul de mai sus, Alina Gorghiu era şi „Consilier Preşedinte” la AVAS, unde avea un salariu confidenţial, ascuns sub formula „cf. fişă fiscală”!

Şi lucrurile nu se opresc aici, căci tot Alina Gorghiu a depus la Parlament şi Declaraţiile de interese, care confirmă că Alina Gorghiu reprezenta firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” şi în anul 2012, deţinînd 50% din părţile sociale şi 50% din părţile industriale, aşa cum se vede în acest document:

E de neimaginat cum a putut Alina Gorghiu să dea acea Declaraţie de presă în martie 2015, în care afirma senină că din anul 2007 s-ar fi retras din firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, ştiind că a depus Declaraţiile de avere şi interese din care rezulta cît se poate de clar că a minţit şi că era în firmă şi în anul 2012!

Cine este Baaklini Said, cel care a fost ajutat de firma Alinei Gorghiu să cîştige prin neprezentare procesul cu statul

Dar, dacă pînă acum Dosarul Baaklini Said părea că are legătură doar cu Sorin Blejnar şi Mafia băsistă, iată că lucrurile se complică şi o includ acum şi pe Alina Gorghiu, devenită co-preşedinta PNL prin influenţa preşedintelui Klaus Iohannis! Se cuvine, astfel, să recitim prin această nouă grilă articolul „Dilema lui Florian Coldea: SRI, între salvarea lui Said Baaklini şi capetele mafiei politice”, apărut sub semnătura colegului Vlad Dumitraş, chiar în cotidianul.ro din 14 februarie 2013:

„Said Baaklini şi Sorin Blejnar au fost iniţial complici la prejudicierea bugetului public cu 41.943.157 lei. Adică aproape 10 milioane de euro. Suma reprezintă returnări ilegale de TVA pentru nişte tranzacţii imobiliare fictive. Prin intermediul a două offshore-uri din Cipru (Potts Agri SRL) şi Panama (Scottsdale Business Corporation), banii au intrat în conturile BCS Secure Investment SRL.

Când tandemului Baaklini – Blejnar i-a fost întreruptă activitatea infracţională, prejudiciul creat statului român, pe seama returnărilor ilegale de TVA şi a evaziunii fiscale, a ajuns la 260 de milioane de euro şi a implicat cel puţin o duzină de VIP-uri politice, oameni de afaceri, mai mulţişefi de vamă, generali şi ofiţeri superiori de poliţie şi SRI.

Baaklini şi Hassan Awdi au fost complici în prejudicierea statului român cu 35 de milioane de euro, în dosarul falimentării RODIPET.

Un tun mai modest, de 2,5 milioane de dolari, l-a dat Băncii Agricole, în luna aprilie 1998.

A achitat “voluntar” o datorie de 3,5 milioane de euro a Institutului Naţional al Lemnului, după care a trecut la executarea silită a activelor institutului în valoare de 15 ori mai mare decât datoria.

Locotenenţii lui Baaklini, Ali Danfash, Ahmed Kadum şi Omar Feisal, au cumparat fictiv societăţile comerciale, cu datorii către stat şi diverşi furnizori, ale lui Cristian Boureanu şi ale lui Cristi Borcea, după care “cumpărătorii” au dispărut. În acest fel, Cristian Boureanu a scăpat de datorii de circa 8 milioane de euro, putând să contracteze credite bancare de zeci de milioane de euro.

Marele tun pregătit de Said Baaklini a fost exportul fictiv a patru motoare de la UCM Reşiţa într-o ţară din Africa, fiindu-i aprobate returnări de TVA în valoare de 60 de milioane de euro. Nu i-a reuşit. A fost arestat de către autorităţile bulgare, pe aeroportul din Sofia, în timp ce încerca să dispară, pentru a se sustrage urmăririi penale. În momentul arestării avea asupra sa 20 de milioane de euro cash, în bancnote de 500. Suma trebuia să ajunga la Miami, unde avea un bussines cu Elena Udrea, Dorin Cocoşşi Cristi Borcea.

În jurul lui Said Baaklini s-a ţesut o reţea de interese ale familiei Elena Udrea – Dorin Cocoş, generalilor Gabriel Oprea, Gioni Popescu, Virgil Ardelean, Nicolae Berechet, afaceriştilor Dumitru Puzdrea şi Năstase Cătălin, Viorel Cataramăşi Ion Ţiriac. Mai mulţi şefi de vamăşi ofiţeri superiori din poliţia de frontierăşi antitero – SRI au protejat contrabanda cu sardine, ţigări, zahar, orez şi alte produse efectuată de Baaklini pe ruta China – România- Anglia.

Virgil Măgureanu, Omar Hayssam şi Costel Bobic apar şi ei complici ai lui Baaklini, dar şi o “pleiadă” de politicieni din toate partidele pe la care “Mafiotul nr. 1” s-a perindat cu donaţii şi sponsorizări în schimbul protecţiei . Din lista lui Said nu lipsesc Viorel Hrebenciuc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu şi Aleodor Francu, Ludovic Orban şi Crin Antonescu.

Unii oameni mai informaţi susţin că Elena Udrea ar fi primit şi transferat, la rândul ei, sume importante din diverse afaceri către persoanesus-puse. În joc ar fi intrat şi 20 până la 50 la suta din evaziunea fiscala de care nu ar fi străine diverse nume sonore din lumea afacerilor spectaculoase (Cristian Boureanu, Cristi Borcea, Said Baaklini, Dumitru Puzdrea ş.a.).

Surse amabile din Parchet au spus că, în anchetă fiind, Said Baaklini a început să vorbească mai mult decât trebuia şi nu mai poate fi oprit. A devenit periculos pentru înalţii săi protectri politici. Concluziile anchetei arată căîn spatele grupării de criminalitate organizată condusă de Said Baaklini au stat Elena Udrea, Traian şi Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă. Cuantumul final al prejudiciilor aduse statului român este estimat la 260.000.000 de euro.

Ce ar susţine Baaklini în confesiunile sale? Că ar fi fost arestat pentru:

• Nu a achitat exclusiv celor doi fraţi şi celor mai înalţi protectori 60 de milioane de euro, ci tuturor protectorilor;

DE VROIAU SA L EJACULEZE PE ORBAN?!

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit marţi seară cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre tensiunile apărute în ultima perioadă în partid. Surse politice susţin că la întâlnire au participat şi Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu şi Cristian Buşoi.

 

 

 

 „A avut loc o întâlnire de consultare şi coordonare între preşedintele României şi membrii conducerii PNL. A fost ieri după amiază (marţi-n.r.). A fost o întâlnire normală. E firesc să existe consultări din când în când cu preşedintele României. S-a vorbit despre temele importante cu privire la agenda politică a zilei, despre pregătiriea Consiliului Naţional de sâmbătă”, au declarat surse din interiorul partidului pentru Mediafax.

 

La discuţii a participat Vasile Blaga, dar şi liberali care s-au opus luni propunerii liderului PNL, Ludovic Orban, de modificare a statutului PNL, respectiv Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu şi Cristian Buşoi.

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înainte de Consiliul Naţional al PNL, care va avea loc sâmbătă.

 

Pentru a putea demite mai uşor liderii de filiale. Potrivit unor surse politice, scopul ar fi înlăturărea şefilor de organizaţii care vor Congres extraordinar pentru debarcarea lui Orban.

 

Modificarea statutului face parte din strategia lui Ludovic Orban, care vrea, din toamnă, să-i demită pe unii lideri ai organizaţiilor liberale, după Consiliul Naţional. Vizaţi sunt cei care vor să ceară, la Consiliul Naţional din 4 august, convocarea unui Congres extraordinar pentru a-l debarca pe Orban de la şefia partidului. Liderii filialelor luaţi în colimator de Orban sunt: Cristian Buşoi – PNL Bucureşti, toţi liderii organizaţiilor de sector, PNL Ilfov – Marian Petrache şi PNL Prahova – Iulian Dumitrescu, potrivit surselor citate.

Propunerea liderului PNL de a schimba statutul formaţiunii scoate la suprafaţă disputele din interiorul partidului. Mulţi liberali, printre care şi lideri de filiale, s-au opus modificării statutului. După trei runde de numărat, în final s-au înregistrat 32 de voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă” şi 6 abţineri.

 

Printre cei care s-au opus modificării sunt chiar cei care doresc Congresul extraordinar: preşedintele PNL Bucureşti – Cristian Buşoi, liderii organizaţiilor de sector, liderul PNL Ilfov – Marian Petrache şi şeful PNL Prahova -Iulian Dumitrescu.

De asemenea, împotriva propunerii lui Orban de modificare a statutului au fost şi fostul co-preşedinte al partidului, Alina Gorghiu, dar şi Gheorghe Falcă – primarul Aradului, Cristian Buican – deputat PNL de Vâlcea, Daniel Drăgulin – PNL Călăraşi, Cristian Chirteş – PNL Mureş, Hubert Thuma – fost deputat de Ilfov, Marin Anton – PNL Giurgiu, Bogdan Huţucă – PNL Constanţa, Mugur Cozmanciuc – PNL Neamţ, Anca Boagiu – lider PNL Sector 2, Eugen Pîrvulescu – PNL Teleorman şi Dan Motreanu – fost deputat de Călăraşi.

 

 

 

 

Orban a modificat statutul ca să-i poată demite pe șefii de filiale care fac blat cu PSD

 

 

 

Modificarea statutului în sensul simplificării demiterii unui lider de organizație județeană a fost aprobată și în Biroul Politic Național al PNL, cu 31 de voturi pentru, 17 voturi împotrivă și 6 abțineri, anunță G4Media.ro.

 

Ludovic Orban va putea astfel să scape mult mai ușor de blatiști dar și de liderii de filiale care pun la cale convocarea unui congres extraordinar pentru îndepărtarea sa de la conducerea partidului, scrie Mediafax, care citează surse politice.

 

Printre cei care au votat împotrivă sunt primvicepreședintele PNL și lider al senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, liderul PNL București Cristian Bușoi și deputații Gigel Știrbu și Cristian Buican, potrivit Mediafax. Pe lista lor G4Media.ro îi adaugă și pe Alina Gorghiu, Marian Petrache  Anca Boagiu, Mugur Cozmanciuc, Cristian Olteanu, Gigel Știrbu, Gheorghe Falcă și Dan Motreanu.

 

De cealaltă parte, au dat vot de susținere primvicepreședinții PNL Ilie Bolojan Bolojan, Raluca Turcan și Dan Motreanu (pe care G4Media îl dă de partea celor care se opun simplificării procedurii de demitere), scrie Mediafax.

Modificarea statutului PNL urmează să fie adoptată în ședința de luni a Biroului Politic Național și apoi validată de Consiliul Național al liberalilor din data de 4 august.

 

Modficarea ar face parte din strategia liderului PNL, Ludovic Orban, care va putea, astfel, să-i demită mai ușor pe unii lideri ai organizațiilor liberale, în contextul frământărilor create de alcătuirea listelor pentru europarlamentarele de anul viitor.

 

 

 

Constestatarii lui Orban au apărut după ce acesta a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă

 

 

În ultimele săptămâni mai mulți lideri de organizații județene ale PNL l-au criticat pe Ludovic Orban, mai ales după ce acesta a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, explică G4Media.ro. Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, și el parte a taberei contestatarilor lui Orban, a solicitat săptămâna trecută chiar organizarea unui congres extraordinar pentru a decide dacă actuala conducere mai are sau nu susținere.

Unul dintre cele mai dure atacuri împotriva lui Ludovic Orban a venit din partea prim-vicepreședintelui Iulian Dumitrescu, totodată și lider al PNL Prahova,  pe motiv că nu a consultat partidul înainte de a depune o sesizare penală împotriva premierului Dăncilă.

 

”Domnul Iulian Dumitrescu a ieșit din muțenie atunci când am declanșat cel mai dur atac la adresa PSD. Îl aștept să exprime opinii critice față de PSD, față de clica lui Dragnea și a camarilei sale, îl aștept să fie la fel de vocal față de abuzurile guvernului”, a fost replica lui Orban.

 

Iulian Dumitrescu este cunoscut în partid drept unul dintre liberalii care fac ”blat” cu PSD. El este un obișnuit al emisiunilor Antenei 3 și abonat la contracte cu statul prin intermediul firmelor pe care le controlează, doar în Calarasiul lui Filipescu a tras 90 milioane euro pe lucrari cu statul prin multe firme, firme pe care le a pus în brațele tatalui- Ion Dumitrescu, interpuși si vândute albanezilor , albanezi care nu stiu nimic.Dumitrescu o rupe tare si in capitala-borduri si Panselute, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Dâmbovița…s.a.m.d.

 

Dumitrescu mai este cunoscut în PNL și pentru încercarea de a-i lua locul lui Orban, fiind sprijinit de contestatarii lui liderului liberal grupați în tabăra care l-a susținut pe Cristian Bușoi la congresul de anul trecut, printre care Marian Petrache, Teodor Atanasiu și Mihai Voicu