Condamnari

PNL Dambovita:Inca un PENAL in Biroul Municipal, Dragos PARASCHIV, fost Director Drumuri Targoviste, si-a TRAS 8 luni de BULAU cu Suspendare si 2 ani Supraveghere/Ludovic, ce faci, bre? Dupa GURAN Penalul-Nebun, il lasi si p-asta sa defileze!

FB_IMG_1536220599953

Premieră la CJD: Un condamnat la închisoare, validat consilier județean!

Consiliul Județean Dâmbovița înregistrează o premieră absolută, după ce sâmbătă, 6 septembrie, a validat mandatul următorului consilier ales pe listele USL. Este vorba de tânărul liberal Dragoș Paraschiv, fost vicepreşedinte al PNL Dâmboviţa. Consilierii județeni au fost în unanimitate de acord cu validarea consilierului, ceea ce reprezintă o premieră absolută, Paraschiv fiind prima persoană condamnată la o pedeapsă cu închisoarea, care devine consilier județean la Dâmboviţa.

dragos paraschiv consilier condamnat

Dragoș Paraschiv a fost condamnat de judecătorii târgovișteni la 8 luni de închisoare pentru conducerea unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita admisă de lege.  Fapta  a fost săvârşită în 2012, după alegerile locale în care Paraschiv s-a aflat pe listele USL pentru consiliul judeţean, deci în interiorul actualului mandat. Magistrații au decis ca modul de exercitare a pedepsei să fie unul cu suspendare. Paraschiv a făcut apel la Ploiești, dar acesta a fost respins, decizia Judecătoriei Târgoviște rămânând definitivă:

„În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 320 ind. 1 Cod pr. penala condamnă pe inculpatul Paraschiv Dragos Florin la 8 luni închisoare. În baza art. 71 alin. 1 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute în art. 64 alin. 1 lit. a teza a doua si lit. b Cod penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare de 2 ani si 8 luni stabilit conform art. 82 Cod penal. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 191 alin. 1 Cod pr. penală obligă pe inculpat la 260 de lei cheltuieli judiciare către stat( din care 100 de lei reprezinta onorariul aparatorului din oficiu, care va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei)” se arată în soluția pe scurt a cauzei.

Conform condamnării, Paraschiv nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Din fericire, suspendarea pedepsei principale a atras şi suspendarea pedepselor acccesorii. Termenul de încercare stabilit de instanţă este de 2 ani şi 8 luni şi el decurge de la data de 22. 05. 2013, când Curtea de Apel Ploieşti i-a respins recursul ca nefondat. Conform Codului Penal: „Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.”

Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa devine penal la propriu, iar consilierilor judeţeni, conducerii CJD şi partidelor politice puţin le pasă