Anchete DNA

PNL Calarasi: Luni 02 martie, Redactia va PUBLICA documente despre AFACERILE unor BAIETI destepti semnate de TRIPLETA : DUMITRESCU-FILIPESCU-DRAGULIN !

Lucrări facute de firmele deținute si radiate de un SENATOR si semnate de președinte CJ si primar CL.

 

Multe milioane de euro din bugetul statului si a bugetului U.E. Documentele privind sumele plătite prin bugetul U.E. vor fi trimise PARCHETULUI EUROPEAN pentru Expertiza Tehnico-Stiintifice  în vederea Evaluarii. Revenim……
Procurorul-şef european reprezintă EPPO faţă de instituţiile Uniunii şi ale statelor membre ale Uniunii Europene, precum şi faţă de părţile terţe. Procurorul-şef european poate să îşi delege atribuţiile în materie de reprezentare unuia dintre procurorii-şefi europeni adjuncţi sau unui procuror european.

De asemenea, procurorul-şef european prezidează Colegiul Parchetului – organ de strategie al EPPO -, precum şi şedinţele camerelor permanente, organisme care iau decizii privind cazurile individuale instrumentate la nivelul UE. Procurorul-şef are un vot decisiv în luarea deciziilor în aceste două organisme ale EPPO.

Parchetul European

Parchetul European este o structură a UE înfiinţată în aprilie 2017, în baza procedurii de cooperare consolidată, la care participă doar statele membre care doresc. În prezent, sunt 22 de state membre participante, între care şi România, potrivit site-ului www.consilium.europa.eu.

Rolul acestei structuri este de a colabora mai strâns în investigarea şi urmărirea penală pentru infracţiuni care afectează bugetul UE, precum: frauda, corupţia, spălarea de bani, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Parchetul European va efectua investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 de euro sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane de euro.

Parchetul European cuprinde un nivel central şi un nivel descentralizat. Nivelul central este reprezentat de un parchet central situat la sediul Parchetului European, alcătuit din colegiu, camerele permanente, procurorul-şef european, procurorii-şefi europeni adjuncţi, procurorii europeni şi directorul administrativ. Nivelul descentralizat este alcătuit din procurori europeni delegaţi situaţi în statele membre.

Colegiul Parchetului este alcătuit din procurorul-şef european şi din câte un procuror european pentru fiecare stat membru. Colegiul este responsabil de controlul general al activităţilor EPPO, nefiind implicat în decizii operaţionale în cazuri individuale. Colegiul adoptă decizii prin majoritate simplă, procurorul-şef european dispunând de votul decisiv în caz de egalitate de voturi.

Camerele permanente au rolul de a monitoriza şi direcţiona investigaţiile şi urmăririle penale desfăşurate de procurorii europeni delegaţi. La propunerea procurorului european delegat care instrumentează un anumit caz, camerele permanente decid asupra trimiterii în judecată, închiderii unui caz, aplicării unei proceduri simplificate de urmărire penală, trimiterii unui caz către autorităţile naţionale