Home » Știri » Plastic îngălbenit? Remediul pentru a-l albi ca să arate ca nou

Plastic îngălbenit? Remediul pentru a-l albi ca să arate ca nou

Vsebina

Atunci când dețineți obiecte din plastic, aspectul lor estetic se poate deteriora cu ușurință în timp. Zgârieturile și pete Petele galbene sunt comune și pot face ca obiectele din plastic să pară vechi și plictisitoare.

Dar există trucuri simple de folosit acasă pentru a face ca aceste obiecte să arate ca noi și să le albească. În acest articol vă vom explica cum puteți albi plasticul îngălbenit și îl puteți face să arate din nou ca nou în doar câteva minute. pași simpli.

Înțelegerea motivului pentru care plasticul se îngălbenește

Îngălbenirea plasticului este o reacție chimică care are loc atunci când plasticul intră în contact cu substanțe chimice sau cu lumina ultravioletă. Această reacție se numește fotohalogenare și determină degradarea plasticului.

Lumina ultravioletă, tutunul, produsele de uz casnic, produsele de curățare și poluarea aerului contribuie la oxidarea plasticului. Degradarea plasticului poate fi, de asemenea, accelerată de expunerea prelungită la lumina soarelui. Temperatura și umiditatea ridicată a mediului ambiant pot provoca, de asemenea, o îngălbenire mai rapidă.

Îngălbenirea plasticului poate fi reversibilă sau ireversibilă. În cazul în care moleculele de plastic sunt pur și simplu oxidate, poate fi posibilă readucerea lor la starea inițială cu ajutorul unor substanțe chimice adecvate.

Čtěte také  Provocare matematică: Ai 22 de secunde pentru a dovedi că ești un geniu în acest test IQ!

Cu toate acestea, dacă moleculele sunt complet distruse, plasticul nu poate fi restaurat și va trebui înlocuit.

Folosiți produse de uz casnic pentru a-l înălbeni

Îngălbenirea plasticului poate fi tratată cu produse de uz casnic obișnuite. Există o serie de produse și soluții care pot fi folosite pentru a albi plasticul la starea inițială. Site-ul produsele pe bază de oțetProdusele pe bază de oțet, cum ar fi oțetul alb sau sucul de lămâie, sunt foarte eficiente pentru înălbire. Acestea pot fi aplicate direct pe suprafața plasticului, frecând ușor cu un burete sau o cârpă moale.

Puteți, de asemenea, să diluați oțetul alb cu apă și să înmuiați plasticul timp de o oră sau mai mult, în funcție de severitatea îngălbenirii. Detergenții pe bază de amoniac sunt, de asemenea, foarte eficienți și pot fi aplicați direct pe suprafața plasticului sau diluați cu apă.

Băile pe bază de amoniac sunt foarte utile pentru curățarea suprafețelor din plastic greu accesibile, cum ar fi colțurile și colțurile. Utilizarea produselor de uz casnic este o metodă ieftină și eficientă de curățare a plasticului.

Čtěte také  Provocare logică: Testează-ți IQ-ul și găsește codul din 4 cifre în mai puțin de 30 de secunde!

Realizarea unui amestec pentru îngrijirea plasticului

Cel mai simplu și mai sigur mod de a îngriji și de a păstra plasticul fără îngălbenire este să faceți un amestec pentru a-l curăța. Este foarte important să luați măsuri de precauție atunci când manipulați substanțe chimice, așa că asigurați-vă că ați citit instrucțiunile și avertismentele furnizate cu fiecare produs înainte de a începe. Pentru a face acest amestec veți avea nevoie de :

  • 1 cană de bicarbonat de sodiu
  • 2 căni de apă fierbinte
  • 1 lingură de săpun lichid delicat

Amestecați toate aceste ingrediente și aplicați-le pe plastic cu un burete. Frecați ușor și clătiți bine. Lăsați să se usuce complet și plasticul dvs. ar trebui să revină la culoarea inițială. Folosiți acest amestec o dată pe lună pentru a vă menține plasticul curat și fără îngălbenire.

Cu toate acestea, dacă plasticul dvs. este deja îngălbenit, este posibil să fie nevoie să folosiți un detergent mai puternic sau un produs special de albire.

Čtěte také  Test de logică: Testează-ți IQ-ul și ghicește care ceașcă de cafea se va umple prima!

Prevenirea și evitarea îngălbenirii plasticului

Îngălbenirea materialelor plastice este inevitabilă, însă există metode de reducere a impactului îngălbenirii. Site-ul prevenire este cel mai bun mod de a menține plasticul curat și fără pete. Este important să îl curățați în mod regulat și să îl ștergeți cu o cârpă moale pentru a îndepărta murdăriaulei și radiații UV.

În plus, trebuie să vă protejați plasticul de agenții atmosferici care pot accelera îngălbenirea acestuia. Pe suprafețele exterioare se poate aplica un lac transparent special pentru plastic pentru a preveni îngălbenirea acestora. protejați. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, puteți prelungi durata de viață a obiectelor dvs. din plastic.

Trucurile de casă pentru a albi plasticul îngălbenit și a-l face să arate ca nou sunt foarte eficiente. Aveți la dispoziție multe metode pentru a vă curăța și recondiționa obiectele din plastic. Metodele sugerate sunt simple, ieftine și pot fi realizate cu produse pe care le aveți deja acasă. Așadar, nu ezitați să le încercați și să oferiți obiectelor dumneavoastră din plastic o nouă viață!

Elvira Vlăsceanu
Reziduuri din : Elvira Vlăsceanu