Politica

Pam-Pam in USR: 100 LIDERI LOCALI il ACUZA pe Dan BARNA de o INREGISTRARE VIDEO despre EUROI/Tic-Tac

media-150919512866546000

RUPTURĂ în USR, atac la președintele Dan Barna: 100 de lideri îl acuză că A ASCUNS o ÎNREGISTRARE VIDEO + Discuții despre BANI

Documentul transmis pe grupurile interne ale USR face referire la un team-building al formațiunii, care a avut loc la Barcelona pe 3 noiembrie, unde Dan Barna a vorbit despre candidații USR înscriși în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

 „Preşedintelui USR, Dan Barna,

Unii dintre noi au fost prezenţi la Barcelona în timpul alocuţiunii pe care aţi avut-o la team building-ul USR. Unii dintre noi au aflat despre cele spuse din postările de pe grupurile interne. Înţelegem că v-aţi exprimat public susţinerea pentru cinci din cei 82 de candidaţi înscrişi la cursa internă pentru lista USR pentru alegerile Euro Parlamentare 2019.

Înregistrarea momentului a dispărut cu promisiunea că va reveni. Lucru care nu s-a întâmplat până la momentul acestei postări. Ar fi fost utilă în formularea acestei scrisori, pentru a putea da citate cu exactitate. Încă credem că transparenţa este un principiu de bază în USR şi ne aşteptăm ca înregistrarea, ne-editată, să fie pusă la dispoziţia tuturor membrilor. Am intrat în USR crezând cu tărie în principiile şi valorile promovate. Competiţiile interne au menirea de a ne cunoaşte între noi, de a vedea competenţele fiecăruia.

 

 Suntem formaţiunea politică care promovează meritocraţia. Unii dintre noi au ales să se înscrie în cursa internă pentru EP2019 punând pe masă tot ce au mai bun, resursele lor de timp, bani şi echipe pe care şi le-au format în mare parte din membrii activi ai USR. Unii dintre noi poate s-au gândit la celelalte alegeri, locale sau parlamentare. Alţii pur şi simplu vor să facă parte dintr-o comunitate care împărtăşeşte aceleaşi valori şi principii. Dar toţi suntem conştienţi că împreună putem schimba România.

Noi suntem o parte din „oamenii noi”, aceia care nu au mai făcut vreodată politică, aceia care au un loc de munca si care rup din timpul lor, după orele de lucru, pentru a participa la acţiuni, sau pentru a face campanie. Şi noi considerăm că USR tocmai prin promovarea „oamenilor noi” va reuşi la viitoarele bătălii electorale. Ca simplu membru USR, aveţi tot dreptul să susţineţi pe cine doriţi şi să vă faceţi public opţiunile. Din funcţia de preşedinte al partidului, cea mai democratică formaţiune politică aflată în Parlament în aceste vremuri însă, ne aşteptam cu toţii să fiţi echidistant şi să îi susţineţi informal pe toţi cei care au ales să se înscrie în această competiţie.

 

 Susţinerea publică pe care o acordaţi unora dintre candidaţi este în dezacord cu principiile pe care USR le promovează, inclusiv în propriul statut: echitate, integritate, meritocraţie. competenţă, egalitate de şanse. Ne aşteptăm din partea preşedintelui la o atitudine de leader, bazată pe o poziţie echidistantă şi o comunicare managerială. Ne aşteptăm ca un leader să lucreze în susţinerea tuturor, în formarea celor fără experienţă şi în pregătirea lor pentru viitorul apropiat. Sunteţi Preşedinte pentru toată suflarea useristă, nu doar pentru unii!”, au conchis membrii USR în documentul transmis lui Dan Barna.

Contactat de MEDIAFAX, președintele USR, Dan Barna, nu a vrut să dea un punct de vedere cu privire la subiect.

 

 Anunțarea unor favoriți la alegerile europarlamentare nu este primul subiect care a creat nemulțumiri în rândul membrilor USR. Pe 23 octombrie, pe grupurile interne ale partidului circula un document, în care membrii USR își arătau nemulțumirea cu privire la discuţiile între Dan Barna şi Dacian Cioloş, pentru liste comune la europarlamentare, potrivit unor surse politice.

Atunci, într-un document obţinut de MEDIAFAX, Barna a transmis un mesaj în care explica situaţia, dar le şi cerea colegilor să nu mai atace public formaţiunea. Acest mesaj, care are 13 pagini, a fost transmis, a doua zi după întâlnirea Barna-Cioloș, de către liderul USR. În text, Barna oferea explicaţii colegilor de partid despre întâlnirea pe care o avuse în ziua precedentă cu fostul premier tehnocrat, spunându-le acestora “nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi”, potrivit documentului intern transmis pe un grup de Facebook al formaţiunii intitulat “Poiana”,

Acesta le-a vorbit colegilor despre existenţa a două viziuni în partid, cea a unui USR cu ţeluri mari, de guvernare şi câştigare a alegerilor, şi o alta care pune USR în lumina unui “partid relativ de nişă”.

În schimb, Dan Barna le-a reproşat colegilor scurgerea de informaţii din interiorul partidului, amintindu-le de un sondaj IMAS care arăta că 70% dintre cei chestionaţi îşi doresc o candidatură pe liste comune a USR şi Mişcarea România Împreună. Liderul USR mai spune că unii membrii înţeleg greşit transparenţa, amintind de zicala: “ştiţi elasticul descusut la chiloţi, dar eu sunt un profesionist”.

 

 “Este o campanie internă la USR şi este foarte posibil să fie şi persoane de rea credinţă în rândul membrilor care să folosească corespondenţa internă pentru alte interese. USR e un partid viu, dinamic care comunică foarte mult în mediul online şi acestea sunt riscurile inerente ale unui partid care comunică în mediul online”, a declarat Dan Barna pentru MEDIAFAX, în legătură cu acel document.