Politica

Orban: PSD este ciuma roșie nu numai în România, ci și la nivel european. Este un partid care a ieșit din Europa !

orban-ludovic-pnl
“Nu cred că l-a văzut cineva pe Dragnea la Sibiu, nu cred că l-a văzut cineva pe Tăriceanu la Sibiu. Nici măcar Dăncilă, care a încercat să joace rolul polițistului bun în relația cu Uniunea Europeană, nu a avut ce să caute la Sibiu. (..) La Summitul PES, deși acest Summit a fost organizat în România, deși partidul de guvernământ este membru în Partidul Socialist European, liderii Partidului Socialist European nu au invitat niciun reprezentant din PSD. (..)PSD este ciuma roșie nu numai în România, este ciumă roșie și la nivel european.PSD este un partid care a ieșit din Europa, inclusiv din familia socialistă. Partidele socialiste europene nu îi mai acceptă la masă pe reprezentanții PSD pentru că întreg că comportamentul lor este un comportament antidemocratic, antieuropean, împotriva economiei de piață, împotriva valorilor, principiilor și regulilor care guvernează Uniunea Europeană. (..)În aceeași situație se află și Popescu Tăriceanu căruia i s-a arătat ușa, este adevărat, din familia politică ALDE care nu se știe dacă va mai exista”, a declarat Ludovic Orban, la Vaslui

Liderul PNL sustine ca presedintele PSD nu mai are vreo “vreo urma de legitimitate”, iar premierul Dancila “merge pe urmele lui Dragnea pentru că pe unde se duce trebuie să fugă prin magazine, prin benzinării, ca să nu dea față cu mânia populară”.

“Conflictul absurd provocat de liderii PSD și de oficialii PSD cu liderii Uniunii Europene, cu partenerii europeni, cu conducătorii guvernelor și statelor care ne sunt partenere la nivel european este un conflict care a șubrezit grav România, a slăbit poziția României la nivel european și pune în pericol șansa fiecărui român de a beneficia de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană.

Premierul Dăncilă s-a plâns că nu a fost invitată la Sibiu. Aici trebuie să clarificăm lucrurile. Nu putea fi invitată la Sibiu pentru că regula în funcționarea Consiliului European este foarte simplă.  În Consiliul European fiecare stat este reprezentat de un singur reprezentant. În conformitate cu deciziile CCR, reprezentantul României în Consiliul European este Președintele României. Oricât și-ar dori președintele României nu mai poate să mai pună un scăunel la masa Consiliului European pentru altcineva din România.  Deci, Președintele României este singurul reprezentant al României la Consiliul European, așa că nu putea să o cheme pe Dăncilă.

Lucrul cel mai grav în schimb, este că Dăncilă s-a plâns că Iohannis nu a invitat-o la Sibiu. Problema este că nu a ajuns la Sibiu pentru că nu a fost invitată de liderii Partidului Socialist European, la Summitul PES, care a avut loc înainte de Consiliul European. Aceasta este problema și acest lucru trebuia să spună Dăncilă, să se plângă de liderii familiei politice din care face parte, adică partidele socialiste, social democrate din Europa, care au considerat că este o rușine pentru partidele europene, mai ales în campanie electorală, să își asocieze numele cu PSD. Acesta este adevărul.

 

Niciun lider de partid socialist european nu a acceptat să stea la masă cu Dăncilă, cu Dragnea sau cu orice alt reprezentant al PSD, pentru că le este rușine să se asocieze cu astfel de reprezentanți. În situația aceasta au ajuns PSD-iștii și în situația asta riscă să pună România. Pentru că dacă mai stau mult la putere o să ajungem să suferim și noi să fim puși la colț pe coji de nucă din cauza prostiilor făcute de ei și din cauza conflictului absurd pe care l-au declanșat cu liderii europeni”, a mai spus Orban

G4media.ro