Politica

Observator Călăraşi:Finu lui Busoi, Militaru Marius, nu Renunță la Calarasi/A fost aprobat dosarul pentru Director la Direcția Corupției !

Militaru Marius a depus un dosar pentru concursul de ocupare a funcției publice de conducere vacantă de director executiv adjunct la Direcția de Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași. Acest dosar a fost declarat admis în data de 03.03.2017.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” şi-a depus demisia. Vineri, 3 martie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă, a găsit pe birou demisiile lui Silviu Didilescu, managerul unităţii spitaliceşti, şi a lui Marius Militaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean. Pentru preluarea interimatului se vehiculează numele fostului prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat că nu ştie motivul pentru care cei doi au recurs la acest gest. “Nu ştiu ce motiv au avut. Probabil a fost presiunea prea mare pe umerii lor. Trebuia să se ocupe de reorganizarea spitalului şi contractarea serviciilor cu CAS. În momentul de faţă nu am decis cine va prelua interimatul. Emil Muşat ar fi una dintre variantele propuse”, a spus Iliuţă. Emil Muşat este actualul director de cabinet al preşedintelui CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. Emil Muşat are experienţă în domeniu, ocupând de-a lungul timpului funcţia de director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate şi manager la Spitalul Ministerului de Justiţie.

Emil Muşat: “Va urma o perioadă un pic mai dificilă”

“Dacă voi fi nominalizat, voi accepta să preiau funcţia de manager interimar pe o perioadă de şase luni, până la scoaterea postului la concurs. Va fi o sarcină grea, ţinând cont de faptul că începe perioada de contractare a serviciilor medicale cu CAS. Va urma o perioadă un pic mai dificilă, mai ales că, în momentul de faţă, spitalul nu mai are nici director economic. Doamna Chivulescu şi-a înaintat demisia zilele trecute”, a afirmat Emil Muşat.

Marius Militaru, director în Consiliul Judeţean?

Marius Bogdan Militaru l-a înlocuit pe Rareş Ionescu, ocupând de luna trecută funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi. Cunoscut drept finul secretarului general al Partidului Naţional Liberal, Cristian Buşoi, Militaru a beneficiat de o maşină Renaul Kadjar, oferită de preşedintele Consiliului Judeţean, chiar dacă nu era angajat al instituţiei. Presa bănăţeană a scris în nenumărate rânduri despre tunuri date de Marius Militaru în Spitalul Judeţean Timişoara şi afaceri dubioase făcute cu Primăria Municipiului Timişoara. Mai mult, Marius Militaru este prins într-un dosar privind retrocedarea unei suprafeţe de teren din Timişoara, aflat în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Mai exact, în anul 2008, Militaru a preluat, contra sumei de 500.000 de lei, de la o femeie din Timişoara, dreptul de creanţă asupra unei suprafeţe de 2,5 hectare de teren. Femeia se chinuia de ani buni să recupereze banii pe proprietate, însă fără succes. Ca prin minune, în doar câteva luni, Marius Militaru a reuşit să recupereze de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor suma de 77 de milioane de lei. Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează în acest moment cazul retrocedării. Cu toate acestea, Marius Militaru se bucură de susţinerea şi aprecierea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă. Mai mult, a umblat zvonul că lui Militaru i se pregătea un post de director în cadrul Consiliului Judeţean, pentru care acesta urma să susţină examen în data de 9 martie 2017.

 

Silviu Didilescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian”Călăraşi anul trecut, la începutul lunii decembrie. Interimatul acestuia lua sfârşit abia în luna septembrie a acestui an. Cel mai probabil, Didilescu a renunţat la funcţie mai devreme pentru a putea contracta serviciile medicale la cabinetul său particular. Silviu Didilescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere