Politica

Oana Florea, deputat PSD, vrea sa bage la PUSCARIE toate persoanele care nu VIN la COMISIA ei sa-i vada P$ZÔéČ@/Asta e mai BOASA ca Ceauseasca/Mucles­čĄú

  • Unul dintre cei viza╚Ťi ai ╚Öefa DNA Laura Codru╚Ťa Kovesi, care a refuzat ├«n nenum─ârate r├ónduri s─â dea explica╚Ťii ale╚Öilor, ├«n leg─âtur─â cu alegerile din 2009.

Un deputat PSD vrea s─â o bage la ├«nchisoare pe Laura Codru╚Ťa Kovesi

Pre┼čedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, deputatul PSD Oana Florea,vrea s─â-i bage la ├«nchisoare pe to╚Ťi cei care,┬árefuz─â s─â vin─â la Comisia pe care o conduce.

Unul dintre cei viza╚Ťi ai ╚Öefa DNA Laura Codru╚Ťa Kovesi, care a refuzat ├«n nenum─ârate r├ónduri s─â dea explica╚Ťii ale╚Öilor, ├«n leg─âtur─â cu alegerile din 2009.
ÔÇ×Cu privire la sanc╚Ťiuni. Refuzul persoanelor citate de c─âtre comisia de anchet─â de a se prezenta la audieri, de a furniza informa╚Ťiile solicitate sau de a pune la dispozi╚Ťia acesteia celelalte documente sau mijloace de prob─â de╚Ťinute, utile activit─â╚Ťii comisiei (ÔÇŽ) constituie infrac╚Ťiune. Se pedepse╚Öte cu ├«nchisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amend─â penal─â ├«ntre 5 mii ╚Öi 10 mii de lei ╚Öi cu pedeapsa complementar─â de a i se interzice ocuparea unei func╚Ťii publice timp de 3 ani de la data condamn─ârii prin hot─âr├óre definitiv─âÔÇŁ, a declarat Oana Florea.

Oana Florea, Pre┼čedintele comisiei┬áspeciale de anchet─â a Senatului ┼či Camerei pentru verificarea aspectelor ce ┼úin de organizarea alegerilor din 2009, a venit cu explica┼úii dup─â ce a decis ca lucr─ârile comisiei s─â nu mai fie publice.

ÔÇ×Am v─âzut c─â atunci c├ónd oamenii ┼čtiu c─â sunt filma┼úi, au dou─â atitudini: fie sunt mai re┼úinu┼úi ┼či nu spun ce g├óndesc, fie vor s─â ias─â ├«n fa┼ú─â, s─â fie vedete. Am considerat c─â este util pentru aflarea adev─ârului s─â dai un minim confort. Am stipulat ┼či posibilitatea de a fi public─â ┼čedin┼úa, la cererea comisiei.ÔÇŁ, a declarat Florea ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â.

Legat de deciziile de a trece la secret lucr─ârile comisiei, ea a spus c─â nu esteconvins─â de faptul c─â a discuta cu u╚Öile deschise este un lucrur bun, deoarece este mai important s─â-╚Ťi faci treaba, dec├ót de a face public totul.

ÔÇ×Cu privire la sanc╚Ťiuni. Refuzul persoanelor citate la comisia de anchet─â de a se prezenta la audieri, de a furniza informa┼úiile solicitate sau de a pune la dispozi┼úia acesteia celelalte documente sau mijloace de prob─â de┼úinute, utile activit─â┼úii comisiei, este considerat ├«mpiedicare a afl─ârii adev─ârului, constituie infrac┼úiune, se pedepse┼čte cu ├«nchisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amend─â penal─â ├«ntre 5.000 ╚Öi 10.000 lei ┼či cu pedeapsa complementar─â de interzicere de a ocupa o func┼úie public─â timp de 3 ani┬áde la data condamn─ârii prin hot─âr├óre definitiv─âÔÇŁ, a declarat Oana Florea.