Condamnari

NUTY, se fac presiuni sa fiu BULITA la BULAU/Ia putina LAMAIE si trece­čśÄ

FB_IMG_1491498304821Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că în interiorul DNA se fac în continuare presiuni în dosarele în care este acuzată.

“Se fac presiuni ├«n continuare la DNA referitor la mine. M├óine, o s─â fiu prezent─â pentru o declara╚Ťie ├«ntr-un dosar mai vechi, ├«n dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit ├«n mod public ce presiuni s-au f─âcut ├«mpotriva d├ónsei pentru a m─â re╚Ťine, ├«n situa╚Ťia ├«n care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convins─â c─â, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care d├ónsa le-a instrumentat la adresa mea s-au f─âcut sub o presiune imens─â. Sunt procurori din interior care vin ╚Öi recunosc c─â au fost supu╚Öi unor presiuni pentru a face dosare, a╚Öa se explic─â aceast─â frenezie a doamnei Kovesi ├«n a formula acuza╚Ťii ╚Öi a ├«ntocmi dosare pe numele Elenei Udrea”, a sus╚Ťinut fostul ministru.

Declara╚Ťia a fost dat─â la Curtea de Apel Bucure╚Öti, unde a avut loc un nou termen ├«n camer─â preliminar─â ├«n dosarul privind finan╚Ťarea campaniei electorale din anul 2009.

Referitor la acest proces, Udrea a spus c─â persoanele acuzate au cerut din nou judec─âtorilor trimiterea dosarului la DNA, pentru a se reface rechizitoriul.

De asemenea, Udrea s-a plâns că Parchetul General nu a făcut nimic în legătură cu plângerea pe care a depus-o referitor la o înregistrare în care apăreau procurorii care au instrumentat acest dosar.

“Important a fi de men╚Ťionat c─â, ├«n acest dosar, eu am f─âcut o pl├óngere penal─â la Parchetul General ├«mpotriva procurorilor care l-au instrumentat, Bulancea, Ana Dana ╚Öi procurorul-╚Öef de sec╚Ťie Popovici, care au fost ├«nregistra╚Ťi chiar de c─âtre o persoan─â din interiorul DNA, care au pus la cale o declara╚Ťie a unui inculpat, eu presupun c─â a lui George Nastasia, prin care acesta s─â m─â acuze. Am f─âcut aceast─â pl├óngere ├«n luna iunie, am depus probe ╚Öi, ├«ntre timp, am aflat alte lucruri. Unul dintre poli╚Ťi╚Ötii implica╚Ťi ├«n povestea aceasta cu ├«nregistratul ├«n interiorul DNA a dat un mail celui care a f─âcut ├«nregistrarea ╚Öi a solicitat s─â mearg─â la DNA ╚Öi s─â predea ├«nregistrarea f─âcut─â pe ascuns, dar din partea Parchetului General nu am nicio ╚Ötire, nu am fost chemat─â. Dac─â pe l├óng─â gre╚Öelile f─âcute de procurori ├«n acest dosar, se demonstreaz─â ╚Öi c─â s-au f─âcut presiuni asupra unuia dintre inculpa╚Ťi s─â formuleze acuza╚Ťii la adresa mea, nu numai c─â acest dosar nu trebuie s─â mai existe ├«n instan╚Ť─â, dar procurorii trebuie s─â r─âspund─â penal”, a explicat Elena Udrea.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis ├«n judecat─â pe Elena Udrea, Ioana B─âsescu ╚Öi jurnalistul Dan Andronic ├«n dosarul privind finan╚Ťarea campaniei electorale pentru alegerile preziden╚Ťiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Turismului, implicat─â direct ├«n campania lui Traian B─âsescu, candidat la alegerile preziden╚Ťiale din 2009, a fost trimis─â ├«n judecat─â pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de instigare la luare de mit─â (dou─â fapte) ╚Öi sp─âlare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (două fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Procurorii sus╚Ťin c─â, ├«n cursul anului 2009, ├«n contextul campaniei electorale pentru alegerile preziden╚Ťiale, au fost colectate sume de bani provenite din infrac╚Ťiuni de corup╚Ťie, delapidare ╚Öi evaziune fiscal─â, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate ├«n campania electoral─â