Politica

NUCLEARA la PNL/ A plecat TRUPA lui IOHANNIS(Alinuta, Busoi si Bolojan) si a venit trupa Basista/ Ca sa fie bine, sa nu fie rau/ Alinuta si-a lasat un om de baza-basinosul ATANASIU !

Turcan-consilier prezidential la Base si sotia mare BASISTA-deputata PDL!

Listă cu potențialii președinți ai PNL și cu plusurile și minusurile lor: 

Mircea Hava: PNL a luat un scor foarte bun la alegerile parlamentare în Alba Iulia, 36% la Senat și 37% la Camera Deputaților. A fost pe primul loc, peste PSD. El ar putea avea șanse să fie președintele PNL, pentru că ar fi punte între cele două partide care formează PNL-ului. Luăm în calcul informațiile că vechii PDL-iști ar vrea conducerea partidului. Problema e că trebuie să renunțe la Primărie după 20 de ani. În plus, ar fi putut face naveta cu avionul, ca Emil Boc, dar nu are aeroport. Cel mai apropiat de la Sibiu, la 78 de kilometri.

Raluca Turcan: Vorbind despre Sibiu, ajungem la Raluca Turcan. Ea vrea să fie președintă. PNL a obținut cel mai mare scor din țară în Sibiu, la alegerile parlamentare, peste 39%, dublu față de scorul național. Este singurul său avantaj. I s-ar putea reproșa legătura cu Traian Băsescu și Theodor Stolojan, dar și studiile din Rusia, având în vedere recentele atacuri din PNL la PSD, tocmai pe această temă.

Cristian Bușoi nu-și dorește conducerea PNL. El a fost strategul PNL la București și președinte al PNL București după alegerile locale. Deși a reușit să conserve scorul de la locale, el este unul dezastruos, în jurul a 12%. În plus, și-a pus mandatul pe masă, dându-și demisia.

Gheorge Falcă e în aceeași situație ca Mircea Hava. Are un fief puternic în Arad. Deși a obținut un scor bun la alegerile parlamentare, aproximativ 32%, a fost devansat de PSD cu 34-35%.

Marian Petrache din Ilfov refuză categoric această variantă. El ar fi mult prea expus la vârful PNL și ar face rău imaginii partidului.

Teodor Atanasiu ar vrea să fie președinte al PNL, dar are imagine de baron și lipsă de susținere.

Nicolae Robu din Timișoara vrea să fie și primar și președinte PNL, fiind încrezător în forțele sale politice.

Ilie Bolojan este un puternic politician liberal. El a fost secretar general în echipa care a pierdut alegerile și și-a dat demisia, la fel ca Bușoi.

Adriana Săftoiu are abilități bune de comunicare, dar nu are în spate o organizație. I s-ar putea reproșa trecutul băsist, ca întotdeauna, de care s-a delimitat.

A început jihadul în fieful lui Falcă. Traian Igaș: Am aruncat democrația la coșul de gunoi

La Arad, PSD a câștigat

Sunt câteva gânduri care mă încearcă la această oră! Ne întrebăm și ne mirăm cum de a câștigat la Arad, după atâta timp, PSD! Simplu! Odată cu plecarea dlui. Seculici din fruntea organizației noi am aruncat democrația la coșul de gunoi, gunoi pe care l-am strâns în mulți saci și i-am dat PSD-ului în campanie. Evident că acești saci cu gunoiul de sub preșul nostru nu a fost primit nici de PSD, dar nici de arădeni, care au văzut repede că acolo este ascunsă democrația lăsată de singurul președinte adevărat pe care l-a avut filiala noastră!!! Am înlocuit câteva valori cu altele!!! Și aici vreau să fac referire și la colegiul meu senatorial. Pe Valea Mureșului am înlocuit onestitatea cu fariseismul și duplicitatea, iar în Lunca Mureșului omenia și bunul simț cu aroganță, amenințări și presiune pe oamenii buni! Asta este realitatea filtrată de ochii mei și a celor care ne-au susținut până ieri și sunt convins că ne vor susține și mîine dacă schimbarea începe cu noi, cu noi cei aroganți, cu noi cei frustrați, cu noi cei fripturiști după funcții și avantajele venite de pe urma lor!!!

Da, azi ne merităm soarta!”, scrie Igaş pe Facebook.

Fostul ministru nu se aşteaptă nici măcar la demisii de onoare şi afirmă că “acestea pot veni doar de la oameni de valoare”. Igaş ironizează şi deja celebrul discurs despre “pizza” susţinut de Falcă la un miting PNL.

“Cu ce am venit noi în fața electoratului? Cu povești cum că am văzut un curcubeu care prevestea faptul că vom mânca pizza pe săturate!!! Alegătorii, arădenii, au făcut curățenie și ne-au dat un răspuns clar. Este bine pentru că de aici putem să construim pe baze corecte și valori solide. Până acum, chiar și la alegerile locale, am avut răspunsuri jumătăți de măsură, ceea ce le-a permis unora să se ascundă după deget și să interpreteze ca victorie un curent care se contura clar și care s-a văzut la alegerile de ieri!”, mai scrie Igaş.