Condamnari

NESIMTIRE si BULAU/ BICA a inceput sa loveasca in JUSTITIE, dar dupa ce a luat 4 ani de BULAU !

Alina Bica, PRIMA REACŢIE după condamnare:„M-am târât în cătuşe, m-au făcut infractoarea României“

61655981Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unei infracţiuni de favorizarea făptuitorului şi a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului, dar decizia nu e definitivă. „Cred că mă mai apuc să fac o dată de Facultatea de Drept! Sunt uimită și sunt șocată. Nu există favorizarea infractorului legată de Adriean Videanu. Dosarul lui Videanu a pornit la cererea mea. Totul a pornit la ordinul meu. Nu înțeleg decizia. Sunt dezamăgită de soluție. Eu nu am săvârșit fapte. Mi-au furat viața și și-au bătut joc de mine. Nu am parte de dreptatea care rezultă. M-au târâit în cătușe, m-au făcut infractoarea României, mi-au înscenat dosarul cu Tender.
Sper ca în apel lucrurile să fie mai clare și să conving că ceea ce a constatat instanța de fond nu e așa. Cel mai tare mă doare, când am fost arestată a doua oară, că au prezentat un denunț al lui Tender în care spunea că mi-a dat câte și mai câte. El a spus, apoi, în ședință de judecată, că nu mi-a dat niciodată nimic și că nu am cerut nimic. Adică eu pornesc o anchetă împotriva lui Videanu și apoi îl favorizez? Sunt lipsită de discernământ? Dacă voiam să îl favorizez, nu începeam ancheta la DIICOT”, a spus Alina Bica la Antena 3, la emisiunea ”100 de minute”.
Laura Vicol, avocatul Alinei Bica: „Mi se pare halucinant“

Avocatul Alinei Bica, Laura Vicol, a declarat, că decizia de condamnare a fostei şefe DIICOT la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului i se pare una “halucinantă”, însă are convingerea că la apel hotărârea nu va rămâne aşa. „Avem achitări pe trei infracţiuni, au fost cercetaţi pentru patru, respectiv două fapte de abuz în serviciu şi două fapte de favorizarea făptuitorului, avem trei achitări pe ambele infracţiuni de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului pe palierul cu Tender şi condamnare de patru ani de executare pe palierul cu Videanu, ceea ce mie mi se pare halucinant. Nu mă aşteptam la o asemenea sentinţă, însă am convingerea că la apel nu va rămâne aşa”, a declarat pentru mediafax.ro avocatul Alinei Bica.
Pe de altă parte, avocatul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, Cristian Ene, a declarat că decizia se bazează pe probele din timpul cercetării judecătoreşti. „Este o pronunţare care, în opinia noastră, este bazată pe probele din timpul cercetării judecătoreşti care au venit să dovedească că domnul Videanu Adriean nu a făcut nicio acţiune fizică care să fie încadrată în vreo fapte şi respectiv în infracţiune. Tocmai de aceea, instanţa a constata că achitarea în această cauză se impune pe dispoziţiile art 16 Cod Procedură Penală litera a. Adică fapta nu a existat”, a declarat Cristian Ene, avocatul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.
Procurorii spun că, în 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu. “Ridicarea măsurii asiguratorii, prin decizia abuzivă a numitei Bica Alina Mihaela şi complicitatea numitului Videanu Adriean, periclitează şi îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea şi facilitarea înstrăinării acţiunilor respective”, notau procurorii în referatul cu propunerea de arestare.
Sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Videanu fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro al fostului ministru al Economiei. În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu era cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.Fostul procuror general al României Tiberiu Niţu a verificat şi infirmat, la finele lunii ianuarie 2015, ordonanţa fostului şef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra acţiunilor la Titian Mar ale lui Adriean Videanu.