Condamnari

Nepotul lui BASE, Dragos BASESCU, Condamnat definitiv la 3 ani de BULAU/ Sa vezi ce SPUME face BASE la GHITA­čĄú

Nepotul lui Traian Băsescu, condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic

Drago┼č B─âsescu, nepotul fostului pre┼čedinte al Rom├óniei Traian B─âsescu, a fost condamnat, luni, de c─âtre magistra┼úii Cur┼úii de Apel Bucure┼čti la trei ani de ├«nchisoare cu executare pentru trafic de influen┼ú─â, decizia fiind definitiv─â.

Magistra┼úii Cur┼úii de Apel Bucure┼čti au majorat, luni, pedeapsa de doi ani ┼či ┼čase luni de ├«nchisoare cu executare pentru trafic de influen┼ú─â primit─â ├«n ianuarie 2017, ├«n prim─â instan┼ú─â, de c─âtre Drago┼č B─âsescu, la trei ani de ├«nchisoare.

Decizia Cur┼úii de Apel Bucure┼čti este definitiv─â.

La finele lunii octombrie 2015, nepotul fostului pre┼čedinte Traian B─âsescu a fost trimis ├«n judecat─â de DNA pentru trafic de influen┼ú─â, fiind acuzat c─â a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promi┼ú├ónd c─â intervine la DIICOT pentru solu┼úionarea favorabil─â a dosarului acestuia.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie 2014, Drago┼č B─âsescu, ├«mpreun─â cu Nistor Ciprian, i-a cerut unui om de afaceri (denun┼ú─âtor ├«n cauz─â) 500.000 de euro pentru o solu┼úie de respingere a arest─ârii ├«ntr-o contesta┼úie formulat─â de c─âtre DIICOT ├«n dosarul ce ├«l privea pe acesta din urm─â. El a mai cerut 500.000 de euro pentru o solu┼úie favorabil─â ├«n cauza respectiv─â, c├ót ┼či pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denun┼ú─âtorului.

“├Än sprijinul acestor preten┼úii, inculpatul B─âsescu Drago┼č a l─âsat s─â se cread─â c─â are influen┼ú─â pe l├óng─â organele judiciare respective ┼či chiar a promis c─â va interveni ├«n sensul celor ar─âtate mai sus. Deoarece denun┼ú─âtorul le-a spus celor doi c─â nu are posibilitatea s─â achite o sum─â at├ót de mare ┼či c─â nici nu dore┼čte s─â se fac─â vreo interven┼úie de acest gen, inculpatul Drago┼č B─âsescu i-a propus acestuia ca solu┼úie ├«ncheierea unui contract fictiv de consultan┼ú─â prin care urma s─â achite suma pretins─â de 1.000.000 euro, e┼čalonat, pe o perioad─â de p├ón─â la doi ani, ├«n func┼úie de evolu┼úia dosarului”, se ar─âta ├«n rechizitoriu.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni, a precizat atunci sursa citată.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor ob┼úinute de MEDIAFAX, Drago┼č B─âsescu ┼či Ciprian Nistor au promis unei persoane cercetate ├«ntr-un dosar al DIICOT, respectiv lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL, un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT.

├Än 10 martie 2014, Sandu Staicu a fost re┼úinut de DIICOT ├«ntr-un dosar penal instrumentat de c─âtre procurorul Remus Jurj Tudoran, pentru constituire de grup infrac┼úional ┼či sp─âlare de bani, iar dou─â zile mai t├órziu instan┼úa suprem─â a respins propunerea procurorilor de arestare preventiv─â a omului de afaceri.

Procurorii mai spun c─â ├«n 12 martie 2014 Staicu a fost contactat telefonic de c─âtre Ioni┼ú─â Jenic─â, cu care s-a ┼či ├«nt├ólnit ┼či care i-a comunicat c─â Drago┼č B─âsescu ├«i propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT, persoana de leg─âtur─â fiind Ciprian Nistor.

Potrivit anchetatorilor, ├«n 13 martie 2014 Sandu Staicu a stabilit o ├«nt├ólnire cu Drago┼č B─âsescu ├«n jurul orei 17.00, la Clubul Pescariu, loc care ├«i fusese indicat de Ciprian Nistor. C├ónd a ajuns la club, Ciprian Nistor i-a cerut s─â pl─âteasc─â un abonament de intrare ├«n zona piscinei. Intr├ónd ├«n incint─â, ace┼čtia s-au ├«nt├ólnit la vestiar ┼či cu Drago┼č B─âsescu, care i-a dat lui Sandu Staicu un slip, apoi au mers ├«n zona de SPA ┼či au intrat ├«mpreun─â ├«ntr-o saun─â. Acolo, Ciprian Nistor ┼či Drago┼č B─âsescu i-au dat s─â citeasc─â o list─â cu nume de firme ┼či de persoane pe care Staicu le-a recunoscut ca fiind vizate ├«n dosarul penal ├«n care fusese re┼úinut. Anchetatorii spun c─â cei doi i-au dat omului de afaceri lista cu date din dosar pentru a-l convinge c─â au acces la dosar ┼či c─â au posibilitatea de a influen┼úa evolu┼úia acestuia. Tot cu aceast─â ocazie, Drago┼č B─âsescu a pronun┼úat ┼či numele procurorului de caz.

Ultreior, Drago┼č B─âsescu ar fi cerut un milion de euro, promi┼ú├ónd c─â intervine la DIICOT pentru solu┼úionarea favorabil─â a dosarului omului de afaceri