Condamnari

NASTY a dat FULARUL lui DADDY si SAPUNUL lui TARICEANU­čśÄ

 

received_169684020340487

La iesirea din penitenciar, dincolo de o tusa de emotie, pe chipul lui Adrian Nastase era afisat zambetul pe care i-l stim atat de bine, ceva mai acid chiar.

Fostul premier nu iese din puscarie infrant sau ostoit. Ceea ce nu l-a omorat l-a intarit. Intrebarea este ce mai poate face Adrian Nastase in politica romaneasca?

 

FB_IMG_1518965158094

Direct nu mare lucru. Cel putin nu atat timp cat are statutul de condamnat aflat in libertate. Asta inseamna ca deocamdata toate drepturile suspendate prin hotararea de condamnare raman suspendate.

Si neavand drept de vot, nu poate fi membru al unui partid politic pana in 2016. Si, desigur, nu poate indeplini nicio functie de tipul celei in care a comis infractiunea, adica aceea de presedinte de partid.

FB_IMG_1518013142405

 

In plus, statutul lui de om liber, eliberat conditionat, este destul de fragil cat timp mai exista si dosarul Zambaccian, in care a fost condamnat cu suspendare in prima instanta si urmeaza acum sa afle sentinta instantei de recurs. Daca va mai primi o condamnare in timpul eliberarii conditionate, este posibil sa fie din nou bagat dupa gratii.

In partid, Adrian Nastase nu pare primit cu bratele deschise chiar de toata lumea. De remarcat ca primii care au invocat argumentele legale care impiedica revenirea lui Adrian Nastase in PSD, cel putin in acest moment, au fost domnii Ponta, mai voalat – cu trimitere la legea partidelor, si Zgonea, explicit. De ce, nu e greu de ghicit.

FB_IMG_1521370283578

Adrian Nastase e o problema pentru Victor Ponta din mai multe motive. Deocamdata este o problema de imagine externa. Asocierea cu simbolul coruptiei, a carui condamnare a fost socotita la Bruxelles un semn clar de insanatosire a Justitiei, i-ar vulnerabiliza odata in plus deja vulnerabilizatul discurs european.

received_167108257433089

 

 

In perspectiva, dupa ce Adrian Nastase va scapa de toate limitarile de drepturi, el ar putea deveni un rival periculos pentru actualul lider PSD.

 

In PSD sunt destui nostalgici ai epocii Nastase, cand partidul si guvernul erau conduse cu o mana puternica de un tatuc puternic. Iar pentru electoratul din Romania criteriile de integritate nu sunt importante, dupa cum am tot avut ocazia sa ne convingem. Sunt votati arestati preventiv, cum sa aiba probleme o “victima politica”.Iar la victimizarea lui Adrian Nastase Intactul lucreaza intens si nu de ieri. Este foarte probabil ca aceasta operatiune sa continue, ba chiar sa se intensifice cu Adrian Nastase tronand in miezul studiourilor Antenei 3.

FB_IMG_1520621820566

 

Revenind la intrebarea de mai inainte, este un prim lucru pe care il poate face Adrian Nastase in perioada urmatoare: sa lucreze intens la imaginea sa, a aliatilor sai, a adversarilor sai.

Dupa cum nu cred ca ii va fi greu ca, la influenta pe care inca o are intr-o parte a PSD cel putin, sa inceapa sa construiasca aliantele si jocurile utile dupa ce isi va recapata toate drepturile politice.

Dar Adrian Nastase isi pregateste, se pare, si o actiune indirect, prin fiul sau cel mare, de-abia intrat in PSD si mediatizat in toate ipostazele, de la fiu iubitor, la poet de ocazie si, daca nu insel, de sofer al celei care avea sa devina ministru al Justitiei, Mona Pivniceru.

FB_IMG_1520099216683

Ca in toata operatiunea de relansare a familiei Nastase impresia artistica va juca un rol important pare a o sugera si simetria prea evidenta pentru a nu fi fost calculata: Adrian Nastase a iesit din inchisoare cam la fel cum a intrat, adica printr-un spital. Acum lipseste doar fularul, desi ar fi fost de sezon.