Anchete DNA

NASPA/Fata asta e bună pentru Bulau, Deh !

Fiica fostului președinte al CJ Prahova, deputatul PSD Andreea Cosma, judecată la ÎCCJ
Dosarul în care deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, arată Agerpres.

Magistrații Curții de Apel au trimis dosarul către ÎCCJ, instanță competentă cu soluționarea cauzei, după ce unul dintre inculpați, respectiv Andreea Cosma, a dobândit calitatea de parlamenta.

Andreea Cosma a obținut un mandat de deputat după ce doi dintre candidații aflați înaintea sa pe listă au renunțat la mandat.

Fiica baronului suspendat de Prahova, notarul public Andreea Cosma, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzată că acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc SA a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul ”Ciuperceasca’, potrivit unui comunicat DNA remis redacţiei.

Totodată, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Anghel Florin Serghei, pentru instigare la abuz, cât şi a fostului președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Plopeni Industrial Parc S.A, împuternicit cu atribuții de director general, Dănuţ Marcel Cornea, acuzat de abuz în serviciu.

Prejudiciul total produs în dauna SC Plopeni Industrial Parc SA este de aproape 18,7 milioane lei (în care este inclus prejudiciul cauzat prin vânzarea activului ”Ciuperceasca’