Politica

Mazilirea lui ROXY/Raluca CARAION a fost numita INSPECTOR general la ISJ Calarasi/Emil DUMITRU-Iulian DUMITRESCU (ALBANEZUL) 1-0 !

Cand bei un ceai intr o cafenea cu un albanez si nu pui zahar suficient­čĄú

Roxana Pa╚Ťurc─â, fost─â senatoare PSD, acum membru PNL, a fost dat─â afar─â din func╚Ťia de inspector ╚Öcolar general al Inspectoratului ╚ścolar Jude╚Ťean Calarasi, potrivit declara╚Ťiei f─âcute pentru Edupedu.ro de ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu. ÔÇ×├Än momentul ├«n care am aflat de afirma╚Ťii denigratoare la adresa proiectului Rom├ónia educat─â mi-am revizuit deciziaÔÇŁ, spune ministrul. Decizia vine dupa ce Edupedu.ro a scris c─â Pa╚Ťurc─â spunea despre Klaus Iohannis ├«n 2019┬ác─â ÔÇťeste un penal cu imunitate absolut─âÔÇŁ, iar despre proiectul Rom├ónia educat─â c─â e ÔÇťun titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune c─â nu suntem educa╚Ťi ╚Öi c─â vine el s─â ne educeÔÇŁ

ÔÇ×At├óta vreme cat este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe ni╚Öte criterii. ├Än momentul ├«n care am v─âzut c─â persoana respectiv─â nu are acela╚Öi obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile ├«n Educa╚Ťie pornind de la singurul proiect de ╚Ťar─â, Rom├ónia educat─â, care a beneficiat de cea mai larg─â consultare public─â, am apreciat c─â nu pot continua ├«n echip─â. ├Än momentul ├«n care am aflat de afirma╚Ťiile denigratoare la adresa proiectului Rom├ónia educat─â mi-am revizuit deciziaÔÇŁ, a declarat C├«mpeanu.

├Äntrebat pe cine a pus ├«n locul Roxanei Pa╚Ťurc─â la ╚Öefia Inspectoratului ╚ścolar Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi, ministrul a refuzat s─â dea nume. A spus doar c─â este vorba despre ÔÇ×o persoan─â care crede ├«n proiectul Rom├ónia educat─â. Un profesor cu competen╚Ťe conforme pe baza analizei pe care colegii din minister au f─âcut-o. Pentru mine este suficient s─â lucrezi ├«n echip─â cu cei care cred ├«n acela╚Öi obiectiv ├«n care crede ╚Öi ministrul educa╚ŤieiÔÇŁ, a spus Sorin C├«mpeanu.

Reamintim c─â miercuri┬áEdupedu.ro a scris┬ádespre cum fosta senatoare PSD Roxana Pa╚Ťurc─â, ╚Öi pre╚Öedinte executiv al filialei PSD C─âl─âra╚Öi p├ón─â ├«n toamna anului trecut, a fost numit─â de ministrul Educa╚Ťiei ├«n postul de inspector ╚Öcolar general al ISJ C─âl─âra╚Öi.

Pa╚Ťurc─â a fost dat─â afar─â din PSD pe 1 septembrie 2020, dup─â ce nu s-a prezentat, ├«mpreun─â cu trei colegi de partid, la mo╚Ťiunea de cenzur─â ├«mpotriva Guvernului Orban. La scurt timp aceasta a fost primit─â ├«n PNL.

├Än campania electoral─â pentru alegerile preziden╚Ťiale din 2019 Roxana Ra╚Ťurc─â declara despre proiectul ÔÇťRom├ónia educat─âÔÇŁ c─â ÔÇťeste doar un titlu, f─âr─â nicio ac╚Ťiune ├«n plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune c─â nu suntem educa╚Ťi ╚Öi c─â vine el s─â ne educe.ÔÇť

Concursul pentru inspectori școlari ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar pandemia a dus la anularea probelor.