Politica

MATRAFOXATUL si-a RUPT KORDITORUL in Magazinul UNIREA din Capitala, dar a ramas cu o LAMAIE la Dublu CLIK! Parol>

Ilan Laufer, noul ministru al Dezvoltării, a fraudat magazinul Unirea alături de Carmen Palade. Așa susține Adamescu

Ilan Laufer a fost propus în urmă cu 12 ore pentru funcția de ministru în noul Guvern “Dragnea-Dăncilă 2″ – șef pesteMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acesta este acuzat, printre altele, că alături de Carmen Palade (fostă Adamescu) a participat la fraudarea magazinului Unirea din București. Carmen Palade, fost director general la Unirea Shopping Center S.A., se află în prezent în arest la domiciliu fiind cercetată din Octombrie 2018 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru delapidare. 

Ilan si Alina Laufer

Ilan si Alina Laufer

Despre implicarea lui Ilan Laufer în această fraudă de proporții a vorbit pentru prima dată Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Grigore Adamescu (decedat pe 24 Ianuarie 2017).  Potrivit unui comunicat remis presei din România pe 21 Decembrie 2017, Alexander Adamescu susține că:

Ilan-Laufer

 

“Auditul intern la Unirea Shopping Center a descoperit noi dovezi ale managementului defectuos al fostului Preşedinte şi Director General, Carmen Palade dar şi implicarea unuia dintre cei mai controversaţi miniştri PSD, Ilan Laufer” a susținut Alexander Adamescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Unirea Shopping Center.

Carmen Palade (Adamescu) Ilan Laufer

Carmen Palade (Adamescu) Ilan Laufer

“După ce s-au descoperit sumele exorbitante pe care Palade le-a cheltuit pe branduri de lux, în excursii de lux, după ce a ieşit la iveală cum a reuşit performanţa să se numească pe ea însăşi în postura de Director, plătind unei firme a cărei acţionari erau părinţii ei peste zece milioane de lei, un contract atribuit abuziv, acum iese la iveală că Dna Palade, Madame Unirea, cum era alintată în presă, a avut grijă ca şi fiul ei, Rani Palade să câştige sume de ordinul milioanelor de lei cu ajutorul ei. Cei doi l-au cooptat în circuit şi pe Ilan Laufer, prin două dintre firmele sale”

De la închiriat spații comerciale direct consilier al ministrului

În perioada 2013-2014, Laufer a ocupat postul de consilier personal al ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. În noiembrie 2014 îşi pierde funcţia publică, dar revine pe postul de scretar de stat Miercuri, 18 Ianuarie 2017, după instalarea guvernului Grindeanu. Câteva luni mai târziu, pe 29 Iunie 2017, Laufer este propulsat ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, reușind într-un timp deosebit de scurt să prăbușească programul Start Up Nation.

Familia Laufer

Familia Laufer

În ciuda faptului că, acest program guvernamental s-a dovedit dezastruos, Laufer s-a gândit să profite din poziția de ministru lansând-și propria cartea, intitulată “Romania Start-Up-Nation” de Harry Ilan Laufer. Discutăm deci despre o nebunie în toată regula și un jaf fără precedent.

Alina Laufer joacă în echipa Gabrielei Firea

Alina Laufer (fostă Crăciun), soția ministrului Laufer, a fost numită de Gabriela Firea, pe data de 12 Aprilie 2017, în Consiliul de Administraţie (C.A.) la „Compania Municipală Sport Pentru Toţi Bucureşti SA” din subordinea Consiliului General al Capitalei.

Circuite financiare în atenția procurorilor

Laufer a fost implicat în 4 societăţi comerciale. În miezul afacerilor sale a stat RETAIL GROUP SRL, firmă care şi-a cerut falimentul pe data de 3 Februarie 2017, exact înainte ca Ilan Laufer să fie numit secretar de stat. Motivul falimentului explică foarte clar situaţia afacerilor lui Laufer, care susţine că „se află în imposibilitate de a achita datoriile către buget şi furnizori.”

Cu alte cuvinte, statul a ieșit păgubit din afacerile lui Laufer, la fel şi furnizorii societăţii RETAIL GROUP. În aceste împrejurări, cu datorii totale de peste 1,1 milioane lei, Laufer a fost numai bun de angajat la ministerul care se ocupă tocmai de mediul de afaceri.

Alexander Adamescu susține că falimentul firmei lui Laufer a fost o mutare strategică legată de devalizarea societății Unirea Shopping Center. Mai mult, Adamescu susține că Laufer nu s-a ferit să-și oficializeze relația cu Madame Unirea:

“Recunoscător pentru banii primiţi cadou de la Carmen Palade, Ilan Laufer decide să oficializeze relaţia suspectă şi o invită pe aceasta în delegaţia sa oficială care pleacă în vizită în Statele Unite, în iunie 2017. Iată cum ies la iveală legăturile pe care Palade le-a întreţinut folosind banii Unirea Shopping Center. A avut grijă ca ministrul Laufer să câştige 13.000 de euro lunar. A avut grijă de orice, numai de administrarea corectă a Unirea Shopping Center nu. Și iata că reţeta de evaziune si delapidare funcţionează.”

Unirea Shopping Center - Ilan Laufer

Unirea Shopping Center – Ilan Laufer

Legături cu miliardarii moldoveni

Ilan Laufer a fost numit, în anul 2012, vice-preşedinte al holdingului „ELITA 5 Group” cu sediul la Chişinău, deţinut de milionarul moldoveanAlexandru Pincevschi, fostul  vice-președinte al Lukoil-Moldova, consulul onorific al Kârgâzstanului şi Preşedinte al Comunităţii Evreieşti din Republica Moldova.

Implicarea lui Laufer în Moldova a fost legată aparent de încercarea de relansare, în 2012, a centrului comercial „Grand Hall” deținut de miliardarul moldovean Alexandru Pincevschi. Și, după acest scurt stagiul în Moldova din 2012,  Ilan Laufer a aterizat, după câteva luni, în 2013, direct consilier al ministrului român pentru IMM-uri.

Ministrul H. Ilan Laufer

Ministrul H. Ilan Laufer

După cum aminteam, Laufer a fost implicat în 4 societăţi comerciale. Cea mai importantă, RETAIL GROUP SRL, şi-a cerut falimentul pe data de 3 Februarie 2017.  Mare coincidență, în timp ce RETAIL GROUP a declarat doar pierderi, o altă societate deţinută tot de Laufer a înregistrat profit. Discutăm despre RETAIL GROUP ADVISORS SRL, sora mai mică a RETAIL GROUP, înfiinţată în anul 2015.

Cele două firme activează în acelaşi domeniu (agenţii imobiliare), dar în timp ce prima şi-a cerut falimentul şi susţine că nu-şi mai poate achita datoriile către stat, cea de-a doua declară profit de 22.000 Euro pe an. Cam pe aici stă Luafer în domeniul afacerilor.

Laufer a fost agent imobiliar

Ilan Laufer și-a început cariera profesinală, în anul 2002, la agenţia imobiliară CBRE din București, unde n-a stat decât un an, iar după s-a mutat la Balkan Real Estate. După încă un an s-a angajat la „Great United Trading Romania”, companie cu acţionariat ceh, specializată în comercializarea articolelor de îmbrăcăminte. Aici spune el că s-ar fi ocupat de „dezvoltarea unei reţele de 15 magazine pe teritoriul României” sub brand-ul „Time Out”. În decembrie 2009 compania cehă şi-a cerut falimentul în România.

În anul 2005, Laufer s-a angajat la reţeaua de magazine Winmarkt, adminstrată de NCH Advisors (New Century Holdings) pe poziţia de „sales manager” avându-l șef pe managerul Sergiu Stapler, fost CEO la Win Magazin (în prezent pensionat).

RETAIL GROUP SRL afaceri la COCOR, UNIREA și INDITEX

După 5 ani de alergat în stângă și-n dreapta în căutarea de clienți pentru spațiile din mall-uri, Laufer s-a decis să-și înființeze propria agenție imobiliară. Așa a apărut celebra RETAIL GROUP. Ca la un semn, prin intermediul acestei firme sunt realizate diverse operaţiuni comerciale de intermediere şi consultanţă pentru diferite lanţuri de magazine din România.

ILAN LAUFER CARMEN PALADE ADAMESCU

ILAN LAUFER ȘI CARMEN PALADE (ADAMESCU)

În scurt timp, Laufer își face simțită prezența la magazinul COCOR, proaspăt renovat la momentul respectiv. Și astfel, în anul 2008, firma lui Ilan Laufer este angajată de centrul „COCOR” din Bucureşti, pentru închirierea spaţiilor comerciale, însă la scurt timp după perfectarea contractului, administratorii COCOR se decid să rezilieze înțelegerea cu Laufer.

Tot pe această linie, la începutul anului 2009, presa semnala prezenţa societăţii RETAIL GROUP ca intermediar al relaţiilor comerciale dintre grupul spaniol INDITEX (Zara) şi Unirea Shopping Center, centru comercial administrat atunci de Carmen Adamescu (Palade). Până la acel moment, grupul INDITEX își dezvoltase pe cont propriu o rețea de 26 de magazine, și culmea, în 2009, ca să poată face același lucru la Unirea, spaniolii au avut nevoie de Ilan Laufer.

Enigma poate fi înțeleasă dacă analizăm declarațiile lui Alexander Adamescu, care vorbește despre o operațiune de delapidare a magazinului Unirea realizată în complicitate cu directorul general auto-impus Carmen Palade (fostă Adamescu

4730698-mediafax-foto-octav-ganea

Imagine
“Dragi români, mă numesc Ilan Laufer , din părinți români, născut la maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României”, a declarat Ilan Laufer în conferința de presă de marți seară. Potrivit The Jerusalem Post și Ynetnews.com însă, Laufer s-a născut în Israel la Rishon Lezion.
“Laufer a emigrat în România la începutul noului mileniu, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă acolo. Este proprietarul unui grup mare de retail, care include un lanț de produse cosmetice, un lanț de magazine de îmbrăcăminte și proprietăți imobiliare de închiriat. După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televizor și a participat la spectacole de divertisment și realitate. Alina s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători cu Laufer și a învățat ebraica. Ilan are o familie mare în Israel pe care o vizitează adesea împreună cu Alina”, scrie Ynetnews.com în ianuarie 2017.
 
“Daca în cursul unei viitoare vizite oficiale la București, președintele Rivlin sau premierul Benjamin Netanyahu este invitat să se adreseze Parlamentului și alege să facă acest lucru în ebraică, cel puțin doi oameni prezenți nu vor avea nevoie de traducere. Unul este secretarul de stat recent numit, Ilan Laufer, un expatriat israelian in varsta de 33 de ani care s-a născut în Rishon Lezion și a devenit om de afaceri de succes în București. Celălalt este fostul ambasador al României în Israel, Andreea Pastarnac, care este acum ministru al românilor din străinătate – sau așa cum ea s-a autonumit săptămâna aceasta, ministrul românilor din diasporă.”, scria și Jerusalem Post la începutul anului 2017.
În debutul declarației de marți, Laufer a făcut o scurtă prezentare a realizărilor sale: “Mă numesc Ilan Laufer, din părinţi români, născut în Bucureşti, la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României. Am studii superioare făcute la timp, am demonstrat în mediul privat, am reuşit să atrag peste 400 de milioane de euro în România şi să contribui la crearea a foarte multe locuri de muncă, peste o mie. Am demonstrat şi în mandatul meu de ministru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, inclusiv prin programul Start-up Nation, prin contribuţia mea la legea prevenirii şi a parteneriatului public-privat”.
 
Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, susține că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este “un nou act de antisemitism”, acuzându-l pe șeful statului că a avut “mai multe ieșiri de sabotare a evreilor”, încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. 

El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. “În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani”, a mai acuzat Laufer.

  • O declarație cu mult iz politic și atâta tot.Atitudinea președintelui României în ceea ce privește memoria victimelor Holocaustului din România a fost recunoscută de o importantă organizație evreiască internațională, American Jewish Committee, care i-a conferit anul trecut și o distincție”,a fost reacția directorului Institutului “Elie Wiesel” după declarațiile

Silviu Vexler, reprezentantul evreilor din România în Parlament: Nu știu cine a vorbit prin gura lui Laufer, dar e grav să arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor / Nu am văzut nimic care să arate că Iohannis e antisemit

Reprezentantul comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler, a condamnat miercuri, într-o declarație pentru G4Media.ro, acuzațiile de antisemitism aruncate de Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat numirea acestuia în funcția de ministru al dezvoltării.

Ce a spus Silviu Vexler:

  • Am văzut din păcate declarația de aseară. Nu știu care au fost motivele pentru care președintele a respins numirea lui Laufer ca ministru și ele nici nu fac obiectul discuției. Nu am văzut nimic, niciodată care să indice că președintele României e antisemit, ba din contră.
  • Referitor la declarațiile lui Laufer. Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult când ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav.
  • Antisemitism înseamnă vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc. Astea sunt fapte de antisemitism. Consider declarațiile sale ca fiind politice și le iau ca atare.
  • Îmi displace când cineva folosește comunitatea evreiască, statul Israel sau relațiile cu statul Israel pentru a le arunca într-un joc politic. Este un lucru trist, neplăcut și incorect. Comunitatea evreiască din România nu este politică.
  • Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui. Atât eu, cât și comunitatea evreiască, avem o relație impecabilă cu Forumul Democrat al Germanilor din România, o relație de prietenie care durează de un număr mare de ani. Între comunitatea evreiască din țară și FDGR este o relație de prietenie și colaborare fără probleme.

Ilan Laufer a declarat, marți seara, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei (detalii aici).

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ”ferm” miercuri dimineață folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie, se arată într-un comunicat transmis de Administrația prezidențială

 

Jocul periculos al PSD: antisemitismul ca armă politică

PSD a înregistrat marți unul dintre cele mai periculoase derapaje din istoria sa recentă, când Ilan Laufer l-a acuzat public de antisemitism pe președintele Klaus Iohannis. Cu sigla PSD în spate, cu girul președintelui Liviu Dragnea și sprijinul consultanților israelieni, Ilan Laufer a vrut să transforme un simplu joc politic într-o dispută ideologică extrem de sensibilă. Jocul PSD este iresponsabil, dat fiind că Iohannis a demonstrat cu vârf și îndesat o sensibilitate aparte pentru cauza evreilor, militând pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului și vorbind în dese rânduri despre problema majoră a antisemitismului.

Laufer este doar un instrument utilizat de propaganda PSD-istă împotriva lui Iohannis, o propagandă începută încă din alegerile prezidențiale din 2014 și continuată în ultimii doi ani de personaje abjecte precum Darius Vâlcov, Liviu Pop sau de ex-peremiștii Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu, veniți dintr-un partid cu poziționări clare anti-semite.

Propaganda PSD vrea cu orice chip să lege de imaginea lui Klaus Iohannis, etnic neamț, de nazism și antisemitism. PSD-iștii și consultanții lor vor cu orice chip să provoace reacții internaționale împotriva lui Iohannis pe tema presupusului său antisemitism.

E o tactică de o periculozitate extremă, pentru că aici nu e vorba despre acuzații la adresa unui simplu particular, ci despre atragerea șefului statului român într-un joc internațional ce poate avea consecințe grave.

Mai mult: autovictimizarea gratuită a lui Ilan Laufer provoacă reacția inversă, având potențialul de a dezlănțui antisemitismul latent din societate. Acest pericol l-a sesizat perfect și profesorul Liviu Rotman, care a scris pe Facebook că ”Laufer și cei ce stau în spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai că declarațiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. Aș zice că fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”.

Nu vă grăbiți să acuzați societatea românească pentru antisemitismul latent: acest sentiment există în majoritatea statelor europene și el e potențat din timp în timp de campanii politice iresponsabile și populiste. Vezi campania stop-Soros din Ungaria lui Orban.

Profesorul Rotman mai are dreptate într-un punct: să vezi partidul condus de ex-PRM-iști precum Codrin Ștefănescu că reclamă antisemitismul lui Iohannis e ”culmea absurdului”. Și arată o premeditare de maximă rea-credință, o agendă politică complet distorsionată. Adică agenda pe care Liviu Dragnea a imprimat-o constant PSD, încercând să proiecteze imaginea unui președinte antisemit, ba chiar cu simpatii naziste.

Asta au încercat să facă în trecut locotenenții lui Dragnea, dar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a reacționat prompt. CNCD i-a sancționat pe consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, și pe fostul ministru al educației, Liviu Pop, pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei, iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional. Amintim că postarea lui Darius Vâlcov, în care Iohannis apare în postura lui Hitler, a stârnit critici vehemente din partea comunității evreiești și reacția Guvernului german.

Acuzațiile lui Laufer sunt însă infinit mai grave, pentru că au girul PSD: au fost făcute în cadru formal, în sediul PSD, cu sigla partidului pe fundal și cu girul Biroului Politic Național al partidului (BPN). Manipularea s-a mutat practic la sediul PSD și nimeni nu o poate nega. Nimeni din PSD nu s-a delimitat de acuzațiile lui Laufer.

 

Doar că socoteala din Kiseleff nu se potrivește cu cea din târg. Până acum, reacțiile din partea comunității evreiești, interne și internaționale, sunt de condamnare a gestului PSD. MCA România, directorul Muzeului Internațional al Holocaustului, intelectualii evrei, șeful CNCD – toți au criticat ieșirea lui Laufer și politica PSD.

Cu toții au văzut că Iohannis a internalizat istoria poporului german, erorile uriașe ale trecutului, și este extrem de atent la chestiunea antisemitismului. Are printre consilierii săi exegeți ai Holocaustului, înființarea unui Muzeu al Holocaustului a fost printre primele sale inițiative majore, iar distincția „Light Unto the Nations” acordată de Comitetul Evreiesc American a răsplătit această poziționare clară și fără echivoc.

Dacă PSD va continua pe această linie, în pofida evidențelor și a bunului simț, va ajunge și mai aproape de groapa istoriei. Un partid care distruge justiția, statul de drept, economia, e pe cale să dezlănțuiască și forțele cele mai întunecate din societate. Totul, în folosul meschin al unui lider corupt și inconștient.

PS: Apropo de acuzații aberante: în logica lui Laufer, ne putem gândi că Dragnea l-a dat afară din guvern în ianuarie 2018 pentru că e antisemit? Evident că e o prostie, evident că această ipoteză nu stă în picioare