Anchete DNA

Marin Badea/Sarulesti: Sef de Balta-Urluescu Virgil-Transat in bucati si aruncat la Pesti. Horror!

image_pdfimage_print

Figura drept martor principal într-un dosar de omor, iar acum este căutat pe fundul lacului Sărulești, în dreptul localității Sărulești-Sat. Este vorba de Urluescu Virgil, domiciliat fără forme legale pe raza satului Săndulița.

Când papucii devin încălțăminte din spumă

Inspectoratul Județean de poliție Călărași, într-un comunicat, anunță că acesta a dispărut de pe raza comunei Sărulești, la data de 25 aprilie 2017. “La data dispariției era îmbrăcat cu pantaloni de trening gri, bluză textilă albastră și în picioare avea încălțăminte din spumă, de culoare albastră”. Încălțămintea din spumă, de culoare albastră, din comunicatul IPJ Călărași, nu înseamnă altceva decât niște banali papuci. Urluescu Virgil era angajat, cu forme legale, la firma deținută de omul de afaceri Robert Răduță. Acesta este cunoscut ca un apropiat al lui Ion Țiriac și al fostului lider PSD Adrian Năstase. Are o fermă piscicolă și exploatează lacurile de pe raza comunei Sărulești. Robert Răduță nu este prima dată acuzat de omor, de localnici.

Omor cu spray paralizant

Ultima crimă înregistrată în zonă a avut loc fix acum 1 an, când pe data de 25 aprilie 2016 a fost ucis un tânăr prins la braconaj. Au fost mai multe persoane venite să fure pește, toate de pe raza localității Ciorogârla, Sectorul Agricol Ilfov. S-a întâmplat pe timp de noapte. Paznicii au folosit un spray paralizant împotriva unui tânăr care a încercat să înoate până pe celălalt mal al lacului. Tânărul s-a dus la fund. Dosarul cu omorul în cauză nu este finalizat nici până la acest moment. Este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. În plus, sătenii acuză lipsa de reacție a polițiștilor din zonă prin faptul că toți sunt mânjiți și acoperă deliberat crimele.

A fost ucis în jurul orei 23:00

Urluescu Virgil era nimeni altul decât mâna dreaptă a lui Robert Răduță. În seara în care a dispărut, patronul este cel care i-a dat ordin să vină pe malul bălții. Aceasta se află în exploatarea lui Robert Răduță și este înconjurată de gard. Dispariția, de fapt noul omor, s-a petrecut chiar în curtea acestuia. Sunt martori care afirmă că a fost ucis în jurul orei 23:00. În două rânduri, Urluescu Virgil a fost audiat de procurorii călărășeni, în legătură cu crima petrecută anul trecut, când a fost ucis tânărul din localitatea Ciorogârla. De fiecare dată, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, a fost însoțit de Robert Răduță. Urma să fie din nou audiat, moment în care a făcut publică intenția de a se duce singur în fața procurorilor și de a părăsi locul de muncă ocupat la firma lui Robert Răduță.

Mașina a fost găsită pe mal

“Pe la ora 8, când a plecat de la muncă, s-a întâlnit cu domnul Robert și i-a zis să se ducă în locul respectiv, unde este, unde s-a întâmplat de a găsit mașina”. Urluescu Virgil a dispărut noaptea, din curtea lui Robert Răduță. Conducea o mașină dată de firmă. Aceasta a fost găsită pe malul bălții, cu toate ușile deschise. Era udă. Soția acestuia a intrat în panică dimineața, când a văzut că acesta nu mai apare. În cele din urmă, s-a dus la patron, să-l întrebe unde îi este soțul. “A zis că el de unde să știe?!” A fost momentul în care s-a sunat la 112, reclamându-se dispariția acestuia. Soția a apelat la ajutorul polițiștilor. “A zis că poți să suni poliția că degeaba suni!” Deja sunt 48 de ore de când Urluescu Virgil este căutat pe fundul lacului Sărulești, de echipajele din Lehliu-Gară ale Inspectoratului Județean de Urgență Barbu Știrbei Călărași. Sunt veniți și scafandri de la București, la fața locului.

Rudele acuză mafia de la Călărași

Rudele celui dispărut îl acuză pe Robert Răduță de comiterea a cel puțin 5 crime, de-a lungul timpului. Nu este prins “pentru că este cu toată mafia din Călărași”. Prin mafie, acestea înțeleg oamenii legii. “Când aud de Robert Răduță, nu vrea să intervină nimenea.” Se vehiculează varianta că Urluescu Virgil a fost ucis la ordinul lui Răduță. În ziua dispariției, Urluescu Virgil, în vârstă de 35 de ani, condamnat în repetate rânduri pentru furt, în fapt pentru braconaj, era citat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. Urma să se ducă singur și să spună adevărul în legătură cu crima petrecută anul trecut. “Exact în ziua când trebuia să meargă ca martor, deja spusese că vrea să renunțe la locul de muncă, a dispărut! De câte ori se ducea la Călărași, la parchet, tot timpul se ducea cu domnul Răduță.”

Luptători MMA pentru braconierii din Coțofanca

Rudele sunt convinse că Urluescu Virgil a fost ucis. Se vehiculează varianta că a fost făcut bucățele și apoi aruncat în lac și devorat de somni. Faptele cu violență, pe raza comunelor Sărulești, Tămădău și Gurbănești, sunt la ordinea zilei. În urmă cu două săptămâni, mai mulți locuitori din satul Coțofanca, bănuiți că fură pește, au fost bătuți de luptători MMA aduși de același om de afaceri Robert Răduță. Cercetările, la acest moment, sunt derulate prin Postul de poliție de la Tămădău. Încă din noaptea de 26 spre 27 aprilie, aici se știa că Urluescu Virgil a fost ucis. Cumnații acestuia sunt adunați în fața postului de poliție. Așteaptă noutăți din anchetă. La fața locului, Mugurel Țicu, șeful de post, tace. Îl întrebăm cum se face că în fiecare an sunt cel puțin câte două crime, pe salba de lacuri de la Sărulești, unde șef este Robert Răduță. Vorbește în cele din urmă: “Sunt afirmații pe care noi nu le putem confirma.” Încearcă să ne gonească. Fuge când îl întrebăm dacă și lui îi place peștele.

Sturioni modificați genetic

Din 2014, Robert Răduță este cercetat pentru o serie de afaceri ilicite cu fonduri provenind de la Uniunea Europeană. A fost acuzat de comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală. Surse afirmă că sturionii crescuți la bazinul piscicol de pe raza comunelor Tămădău și Sărulești sunt modificați genetic, cu scopul de a se obține o cantitate mai mare de caviar. Ulterior, aceștia sunt eliberați în Dunăre, numai că încrucișările ulterioare duc la nașterea de exemplare sterile. Nu mai sunt date legate de aceste anchete

De aproape 48 de ore un barbat de 36 de ani, paznic la o balta din Calarasi parca ar fi intrat in pamant. Este al saselea caz de disparitie misterioasa, iar tanarul era martor intr-unul din aceste dosare. In celelalte cazuri, victimele au fost gasite inecate. Acum insa, in ciuda eforturilor, scafandrii nu au reusit inca sa gaseasca niciun indiciu.

Zeci de politisti, jandarmi cu caini, scafandrii si salvatori il cauta de de aproape 2 zile pe Virgil Urluescu, un barbat de 36 de ani. Ieri noapte a intrat in tura, povestesc rudele.

ALINA ENACHESCU, SOTIA: La rugamintile domnului Robert a fost trimis aici, sa vada daca se bate pestele.

Nimeni nu a dat de banuit ce avea sa se intample. A plecat cu masina pe care o conducea de mai bine de un an, la balta. Nu in zona de care raspunde insa.

ALINA ENACHESCU, SOTIA: Il trimitea noaptea dar nu acolo unde nu sunt camera si singur. Nu era aceasta zona lui, unde trebuia sa faca paza.

Dimineata nu a mai ajuns acasa.  Sotia a mers intr-un suflet la balta sa afle ce s-a Intamplat. Nimeni insa, nu i-a dat nicio explicatie. A sunat la 112.

“In dimineata in care am venit sa intreb de el, am intrebat Virgil? Si a zis ca  nu e. ca a gasit masina si el nu este. Pai Virgil unde este? Eu chem Politia. Zice, da, cheama Politia. Adica, tu stiai ca este nevoie de Politie?”.

“Ce sa banuiesc? Daca s-a intamplat aici si domnul nu da nicio explicatie? I-a facut disparitia! Ce sa cred?  Masina se presupune ca a fost unde s-a intamplat accidentul, pe malul lacului si el a luat-o de acolo si a adus-o la hotel”.

Rudele se gandesc acum la ce este ma rau. Sotia barbatului povesteste ca de curand a avut loc o cearta.

“Sotul meu s-a suparat si nu a mai vrut sa stea. A vrut sa plece,  el nu il lasa. Insista, l-a cautat pe casa de vreo 2 ori sa ramana”.

ERA MARTOR INTR-UN DOSAR DE MOARTE SUSPECTA

Cel putin ciudat este faptul ca astazi barbatul ar fi trebuit sa se prezinte in instanta, ca martor intr-un dosar deschis pentru un inec suspect, petrecut culmea tot la balta la care lucra. Si nu este singurul caz suspect vorbesc cu teama oamenii din zona. In cativa ani, 6 oameni si-ar fi pierdut in mod misterios viata, acolo.

STELICA CONSTANTIN, TATAL: Ce urma sa spuna? Nu pot sa va spun. Va este frica? Nu… De ce sa-mi fie frica? Era de serviciu, Il vazuse pe cel care s-a inecat? Da. Cate morti au fost aici, pe balta si cate persoane nu au fost gasite? Cam 6 morti.

Politia face un apel la toti cei care ar putea sa dea informatii in acest caz. Virgil Urluescu are un metru si 80 de centimetri inaltime, constituie atletica, parul saten, ochii caprui si fata ovala. In ziua in care a disparut purta de trening de culoate gri, bluza de culoare albastra si papuci albastri din spuma.

FLORENTINA DOBRE, PURTATORUL DE CUVANT AL IPJ CALARASI: Deocamdata luam in calcul toate ipotezele