Anchete DNA

Marin BADEA/ILIUTA, presedinte CJ Calarasi, U.P. pentru REFUZ-Sustragere de Mostre Biologice de la CEAI de Maslin PSD/Vasilica are calitate de Suspect/ FELIPE, stii ceva de DOINITA, Bre­čĄú

 

FB_IMG_1517495205001Azi, 14 februarie, s-a declan╚Öat urm─ârirea penal─â ├«mpotriva pre╚Öedintelui Consiliului Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi, Vasile Iliu╚Ť─â, pentru comiterea infrac╚Ťiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Vasile Iliu╚Ť─â are calitatea de suspect.

A fugit

Vasile Iliu╚Ť─â a fost oprit ├«n trafic, la un control de rutin─â, efectuat de poli╚Ťi╚Ötii Biroului Rutier C─âl─âra╚Öi. S-a ├«nt├ómplat ├«n data de 26 octombrie 2016, pe strada C─âl─âra╚Öi ÔÇô Chiciu, ├«ntre restaurantul Popasul S─âlciilor ╚Öi Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â C─âl─âra╚Öi. ├Än zon─â, astfel de filtre sunt frecvente. Dup─â ce a oprit la semnalul poli╚Ťi╚Ötilor, conform propriei declara╚Ťii, Vasile Iliu╚Ť─â a avut reprezentarea c─â a fost recunoscut de poli╚Ťi╚Öti, apoi a demarat ├«n tromb─â. A fost alergat, de trei echipaje de poli╚Ťie, p├ón─â acas─â, ├«n municipiul C─âl─âra╚Öi, pe strada Bucure╚Öti, ├«n plin centru. Sunt date conform c─ârora acesta ar fi trecut pe culoarea ro╚Öie a semaforului amplasat ├«n zona Volna, tocmai pentru a sc─âpa de echipajele de urm─ârire.

B─âut─â de Sf. Dumitru

Acas─â la acesta a ajuns ╚Öi adjunctul Poli╚Ťiei Municipiului C─âl─âra╚Öi, Nelu Paraschiv, A discutat cu el prin gard ╚Öi, ulterior, la c├ó╚Ťiva metri de acesta. Iliu╚Ť─â avea pe el un halat alb. ├Äntr-un comunicat de pres─â, Vasile Iliu╚Ť─â a afirmat c─â i-a spus comandantului adjunct Nelu Paraschiv c─â se pune la dispozi╚Ťia poli╚Ťi╚Ötilor, dar nu la acel moment, ├«n seara respectiv─â, ci a doua zi. ├Än acea zi, Vasile Iliu╚Ť─â a fost prezent la mai multe ├«ntruniri neprotocolare, printre care la hramul bisericii din satul V├ólcelele, la Gala oamenilor de Afaceri, dar ╚Öi la ziua onomastic─â de Sf. Dumitru serbat─â, la restaurantul Popasul S─âlciilor, de doi func╚Ťionari ai Prim─âriei C─âl─âra╚Öi, Valentin Dumitru Deculescu ╚Öi Dumitru Tudone.

Riscă între unu și 5 ani de pușcărie

S-a afirmat, de unii martori, c─â acesta se afla ├«ntr-o v─âdit─â stare de ebrietate la momentul plec─ârii de la petrecerea organizat─â cu ocazia Sf├óntului Dumitru. S-a afirmat ╚Öi s-a verificat inclusiv cu detectorul de minciuni inclusiv faptul c─â a consumat vin ro╚Öu, de Purcari, aceasta fiind o comand─â special─â efectuat─â chiar de el. Toat─â aceast─â situa╚Ťie a fost catalogat─â de Iliu╚Ť─â drept un scandal ieftin, denigrator. La acest moment, conform datelor noastre, ├«mpotriva acestuia s-a declan╚Öat urm─ârirea penal─â in personam, av├ónd calitatea de suspect. Pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, conform art. 337 NCCP, Vasile Iliu╚Ť─â risc─â ├«nchisoare de la unu la 5 ani