Condamnari

Marian NEACSU, propus de PSD secretar general al GUVERNULUI, a fost CONDAMNAT definitiv de ICCJ la 6 luni de INCHISOARE cu suspendare si 2 ani si 6 luni supraveghere !

Deputatul PSD de Ialomita Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dupa ce si-a angajat ilegal fiica la biroul sau parlamentar.
Instanta a stabilit in cazul deputatului PSD un termen de incercare de 2 ani si 6 luni.

 

 

 

 

Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a admis apelul declarat de Parchetul General si l-a condamnat pe Marian Neacsu la sase luni inchisoare cu suspendare, dupa ce acesta primise la instanta de fond, in februarie 2015, o amenda penala de 2.000 de lei.
Marian Neacsu este secretar general al PSD, el ocupand functia de chestor la Camerei Deputatilor.
Deputat PSD, condamnat la plata unei amenzi, dupa ce si-a angajat fiica in Parlament

 

 

 

Deputatul a fost trimis in judecata in decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub acuzatia de conflict de interese, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari depuse de Agentia Nationala de Integritate.

 

 

 

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Marian Neacsu, in calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacsu, in cadrul biroului sau parlamentar si apoi a avizat contractul de munca pe perioada determinata (iulie 2009 – decembrie 2012) in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

 

 

Cum a ajuns un fost condamnat definitiv pentru corupție secretar general al Guvernului Ciucă. Marian Neacșu, specialist în furaje și fost vicepreședinte la arbitrul pieței energiei, și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar

 

Liderii PSD au decis luni ca Marian Neacșu să ocupe funcția de secretar general al guvernului Ciucă, potrivit surselor G4Media.ro. Neacșu, actual vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat.

Secretarul general al guvernului este un personaj – cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

Mai mult: și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) funcționează sub coordonarea SGG.

Printre instituțiile subordonate se numără Corpul de Control al Prim-Ministrului, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Departamentul pentru relația cu Republica Moldova.

Neacșu a fost secretar general al PSD și, după ce s-a certat cu Liviu Dragnea, a plecat la Pro România, partidul înființat de Victor Ponta.

Neacșu e expert contabil și are mai multe specializări în nutriția animalelor, potrivit CV-ului oficial. El a intrat în politică în anii 90 ca membru în Partidul Agrar, iar în 2001 a intrat în PDSR Ialomița (precursorul PSD). A urcat până la poziția de secretar general al PSD în 2015, promovat de Liviu Dragnea.

Licențiat în economie (1987) și cu atestat de expert contabil, Neacșu a urmat în anii 2000 trei cursuri despre nutriția animalelor și rețete de furaje:

2003: USAID/American Soybean Association Cursul “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor”
2002: Brill Corporation „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator”
2001 – 2005: Alltech Biotechnology „Nutritional Biotechnology in the feeds and food industries”

Specializarea în zootehnie a venit pe fondul experienței profesionale: a lucrat ca economist și apoi șef de serviciu la IAS (Întreprinderea Agricolă de Stat) Slobozia, apoi a condus mai multe firme din domeniul agro-zootehnic până în 2008, când a devenit deputat de Ialomița.

În perioada 2012 – 2013 a absolvit un master în domenul „Studii de Securitate și Apărare” la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”.

El este membru Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări, al Asociaţiei Generale a Economiştilor și al Corpului Experţilor Contabili