Condamnari

MAREAN Vanghelie, “Primarul care a FOST”, afla AZI daca Revine la BULAU🤣

received_168821677093388

Tribunalul Bucureşti decide vineri dacă înlocuieşte controlul judiciar în cazul lui Marian Vanghelie cu arestarea preventivă. DNA a cerut arestarea fostului primar al Sectorului 5, motivând că acesta ar fi încercat să influenzeţe martorii din dosar.

Laura Codruţa Kovesi o să aibă probleme mari în curând, ameninţă Marian Vanghelie chiar în instanţă. Fostul primar susţine că vor apărea noi dezvăluiri care să arate modul în care lucrează Direcţia Naţională Anticorupţie chiar zilele acestea.

„Noi suntem DNA, nu ne este frică. La remarca asta ce să spun, eu sunt golan și nu mi-e frică. Eu cred că orice om sănătos la cap își dă seama că după zece ani de nenorociri trebuie să se plătească într-un fel. Nu sunt eu cel care critic și anchetez. Atâția mii de oameni cărora li s-a nenorocit viața, trebuie să plăteacsă. În istorie la noi așa s-a întâmplat. Au plătit toți la un moment dat”, a declarat Marian Vanghelie.

Cererea procurorilor a fost înregistrată pe 13 martie. Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în iulie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

„Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, conform procurorilor anticorupţie.

Anchetatorii susţin că foloasele necuvenite la care se face referire în rechizitoriu au constat în predarea de sume de bani lichizi, încheierea şi executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăţi comerciale controlate de către Vanghelie ori în legătură cu care acesta avea un interes personal, în cedarea părţilor sociale şi, implicit, a patrimoniului – unei societăţi comerciale către persoane indicate de edilul suspendat sau în transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de Marian Vanghelie