Condamnari

Marcele, il dai afara pe CIORAPEL? BARONUL PSD de NEAMT Ionel ARSENE, presedinte C J Neamt, condamnat la 8 ani si 4 luni de BULAU !

Șeful CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare, după 4 ani de procese

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a fost condamnat miercuri la 8 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar de corupție. Decizia Tribunalului Neamț – pronunțată după patru ani de procese – nu este definitivă.

Pedeapsa dispusă de instanță este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență și interzicerea unor drepturi, printre care ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice, scrie Mesagerul de Neamț. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.

Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea