Politica

MANDA se pregateste de un DOSAR/Atat de MARE a ajuns sluga lui DADDY incat trage in SRI/Cititi ce vrea acest Mormofloc­čśÄ EDY, fa un Efort ­čśÄ

Comisia parlamentar─â pentru controlul activit─â╚Ťii SRI este deranjat─â de r─âspunsul primit de la SRI ├«n cazul “Sufrageria”, a declarat mar╚Ťi pre╚Öedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, care a afirmat c─â membrii comisiei nu ├«n╚Ťeleg de ce are caracter de informa╚Ťie clasificat─â.

“Am discutat foarte clar cazul “Sufrageria”, am analizat r─âspunsul care ne-a venit de la SRI ÔÇö cel de s─âpt─âm├óna trecut─â. Nu ├«n╚Ťelegem de ce are caracterul de informa╚Ťie clasificat─â. S─âpt─âm├óna trecut─â am f─âcut o adres─â din nou c─âtre SRI s─â ne trimit─â un r─âspuns declasificat, pentru c─â vrem s─â-l punem la dispozi╚Ťia comisiei de anchet─â a alegerilor din 2009. P├ón─â ├«n acest moment nu am primit. Motiv pentru care am hot─âr├ót s─â transmitem c─âtre Comisia de control a alegerilor preziden╚Ťiale din 2009 primul r─âspuns pe care l-am primit ÔÇö un r─âspuns ├«n care ne spune c─â SRI-ul c─â nici nu a fost la nunt─â, nici n-a v─âzut mireasa, nici ap─â n-a b─âut, nici agheasm─â, nu ╚Ötie nimic, nu are de unde s─â ╚Ötie ce au f─âcut cadrele de conducere ale SRI, ├«n contextul ├«n care b─ânuiesc c─â persoane din conducerea SRI nu se deplaseaz─â cu ma╚Öini personale, nu s-au deplasat la vreo petrecere. (..) Cred c─â este anormal ca SRI s─â nu ╚Ötie ce fac ofi╚Ťerii s─âi ├«ntr-o zi sau ├«ntr-o alt─â zi. ├Äns─â, dac─â cei de la SRI au considerat ca acesta este r─âspunsul pe care s─â-l trimit─â, am considerat ╚Öi noi c─â at├óta putem s─â avem ca ╚Öi r─âspunsuri de la ei. Suntem destul de deranja╚Ťi de modul ├«n care ne r─âspunde SRI”, a afirmat Claudiu Manda.

El a men╚Ťionat c─â a analizat cele trei r─âspunsuri de la STS, ORNISS ╚Öi SRI, primele dou─â fiind documente cu caracter neclasificat, doar cel de la SRI fiind document clasificat

Cine este Claudiu Manda, noul șef al Comisiei pentru controlul SRI

Noul ╚Öef al Comisiei SRI, Claudiu Manda┬á(41 de ani), este partenerul de via╚Ť─â al ministrului Muncii, Lia Olgu╚Ťa Vasilescu. Manda este finul lui Valeriu Zgonea, exclus din PSD dup─â┬áun conflict cu┬áLiviu Dragnea.

├Äntr-o ┼čedin┼ú─â a Camerei Deputa┼úilor din 26 iunie 2013, dup─â ce Valeriu Zgonea, pre┼čedintele forului legislativ, i-a acordat cuv├óntul, Claudiu Manda a spus la ├«nceputul interven┼úiei ├«n plen: ÔÇ×Mul┼úumesc, na┼čule!ÔÇť. Ulterior, acesta a men┼úionat, pe hol, potrivit presei: ÔÇ×P─âi nu-i normal s─â-i spun a┼ča dac─â el m-a cununat?ÔÇť, f─âc├ónd referire la leg─âtura cu fosta sa so╚Ťie, Adina Andreea.

În 2014, premierul Victor Ponta l-a propus ministru delegat al Bugetului, dar a fost refuzat de președintele Traian Băsescu.

ÔÇťPropunerea lui Iulian Claudiu Manda, de asemenea, am respins-o ca fiind necorespunz─âtoare, iar ├«n ceea ce ├«l prive┼čte pe domnul Manda e bine s─â nu se mai revin─â nici m─âcar la alte portofoliiÔÇť, a sus┼úinut B─âsescu.

ÔÇťCea mai complex─â experien╚Ť─â a domnului Iulian Claudiu Manda este legat─â de func╚Ťia de director la Casa studen╚Ťilor din Craiova. Singurul calcul economic care se face acolo este eventual valoarea biletelor rupte ├«ntr-o zi de s├ómb─ât─âÔÇť, a detaliat ╚Öeful statului.

Înjurături de autobază

├Än 2015, Manda a anun╚Ťat┬á pe contul s─âu de Facebook c─â autobuzele din Craiova vor fi dotate cu Internet gratuit. Un rom├ón plecat la munc─â ├«n Marea Britanie, Sorin Iovu,┬á a reac╚Ťionat acid: ÔÇ×B─â, lumea moare de foameÔÇť.

Manda i-a trimis un mesaj privat lui Iovu :ÔÇ×Ce tare te dai de la distan┼ú─â!ÔÇť. Iovu l-a ├«ntrebat dac─â vrea o ├«nt├ólnire, iar Manda s-a dezl─ân╚Ťuit.

ÔÇ×B─âga┼úi-a┼č p..a ├«n m─â-ta! Oric├ónd!ÔÇť, a scris Manda. Corect se spune: b─âga-┼úi-a┼č. ÔÇ×A┼ča vorbe┼čte un ales al poporului?ÔÇť, l-a ├«ntrebat Iovu.

ÔÇ×Mar┼č! Sunt dispus s─â cobor nivelul discu┼úiei p├ón─â acolo jos, la tine!ÔÇť, a replicat deputatul. ÔÇ×Recunosc faptul c─â a fost o gre┼čeal─â, pe care o regret, s─â cobor nivelul at├ót de jos ├«ntr-un dialog privat, ca de la b─ârbat la b─ârbatÔÇť, a explicat, ulterior,┬á parlamentarul PSD dup─â ce Iovu a publicat dialogul pe Facebook.

Afaceri cu personaje dubioase

├Än august 2014, s─âpt─âm├ónalul ÔÇťKamikazeÔÇť publica o anchet─â intitulat─â ÔÇťClaudiu Manda este contabilul mafiei din CraiovaÔÇť. Conform articolului, Manda, la ├«nceputul anilor 2000, ca proasp─ât absolvent de facultate, a devenit cenzor sau ac╚Ťionar la mai multe firme. Una din ele, Contact SA, a trecut printr-o transformare interesant─â. ÔÇť (…) ├«n august 2001, adunarea general─â a ac╚Ťionarilor Contact S.A. din Craiova a avut o ├«nt├«lnire (…). Printre ac╚Ťionari, ╚Öi Iulian Claudiu Manda (…).

Printre deciziile luate ├«n august 2001 se num─âr─â ╚Öi schimbarea statutului societ─â╚Ťii (din S.R.L. ├«n S.A., deci din societate cu r─âspundere limitat─â ├«n societate pe ac╚Ťiuni) ╚Öi, mai interesant, transformarea ac╚Ťiunilor ├«n ac╚Ťiuni la purt─âtor. Adic─â un tip de ac╚Ťiuni care nu s├«nt men╚Ťionate la Registrul Comer╚Ťului, ci ac╚Ťiuni cu care te plimbi ├«n buzunar (…).

Ce e drept, Manda nu avea multe ac╚Ťiuni din astea la purt─âtor, ci numai 1,43%, ├«n valoare de un milion de lei vechi (100 RON). Dar era ╚Öi cenzor contabil al societ─â╚Ťii pe ac╚Ťiuni (la purt─âtor).ÔÇť, arat─â ÔÇťKamikazeÔÇť.



Asociat cu un interlop

Povestea Contact SA era ╚Öi mai interesant─â, conform publica╚Ťiei citate: ÔÇťDe ce se protejau a╚Öa ac╚Ťionarii Contact S.A. de informa╚Ťia c─â de╚Ťineau ac╚Ťiuni (…)? (…) poate din cauza unuia dintre ac╚Ťionari, (…) Radu Drago╚Ö Tiugan. Tiugan avea ╚Öi el tot 1,43% din Contact S.A., dar mai avea ╚Öi (…) probleme (…) interlope. Ce e drept, ├«n 2001 nu se ╚Ötia de interlopismele lui Tiugan. Dar procurorii au aflat de ele destul de repede. At├«t de repede ├«nc├«t, ├«n iunie 2004, Tiugan a ╚Öi fost trimis ├«n judecat─â. (…) cit─âm dintr-o edi╚Ťie a Jurnalului Na╚Ťional de acum zece ani: ┬ź(ÔÇŽ) Radu Drago╚Ö Tiugan a fost filat mai multe luni de zile, chiar ╚Öi pe teritoriul Fran╚Ťei, de poli╚Ťi╚Ötii de la Combaterea Crimei Organizate.

Totodat─â, pentru a putea proba vinov─â╚Ťia lui Radu Drago╚Ö Tiugan, oamenii legii i-au interceptat convorbirile telefonice ╚Öi au filmat ├«nt├«lnirile acestuia cu mai mul╚Ťi complici.

T├«n─ârul este acuzat c─â (ÔÇŽ) a fabricat mai multe dispozitive electronice artizanale, ata╚Öabile oric─ârui bancomat, ce servesc la citirea ╚Öi memorarea datelor de pe c─âr╚Ťile de credit ╚Öi a codului PIN. Aceste dispozitive, numite ╚Öi ┬źpisicu╚Ťe┬╗, erau utilizate ├«n scopul falsific─ârii cardurilor bancare┬╗.ÔÇť

Cenzor pentru Dinel Staicu și condamnata Schutz

Manda a fost contabil ╚Öi pentru personaje penale foarte grele. ÔÇť├Än decembrie 2002, Claudiu Manda apare ca asociat ╚Öi ├«n Coridor Financial SRL. Firma asta, care exist─â ╚Öi face afaceri ╚Öi acum, se ocup─â de consultan╚Ť─â. ├Än special pe bani (╚Öi ├«nc─â grei) europeni. (…) ├Än iunie 2003, Claudiu Manda devine cenzor supleant al Fotbal Club Universitatea Craiova S.A. (FCUC). FCUC era reprezentat ╚Öi de╚Ťinut, majoritar, de nimeni altul dec├«t Dinel Staicu, penalul condamnat pentru fraude care a tras dup─â el ╚Öi dou─â judec─âtoare pe care a ├«ncercat s─â le mituiasc─â.

├Än 2005, Dinel Staicu i-a v├«ndut pachetul majoritar de ac╚Ťiuni lui Adrian Mititelu.

Toat─â opera╚Ťiunea a degenerat ├«ntr-un scandal monstruos cu implica╚Ťii asupra clubului de fotbal ╚Öi a palmaresului aferent. (…)

├Än august 2001, Schutz devenea ac╚Ťionar─â la o companie din T├«rgu C─ârbune╚Öti, Foraj Grup S.A. Cinci ani mai t├«rziu, firma sucomba prin lichidare.

C├«nd a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«ns─â, ├«n 2001, firma ├«l avea drept cenzor pe, fire╚Öte, Claudiu Manda. Maria Schutz, fost─â membr─â a PSD (adjunct─â a PSD Dolj), a fost protejata lui Mircea Geoan─â.

A fost condamnat─â la doisprezece ani de ├«nchisoare pentru devalizarea unor sereÔÇť, a scris ÔÇ×KamikazeÔÇť.

USR a trimis ├«n Comisia SRI un doctor al Universit─â╚Ťii Grenoble

De la sf├ór╚Öitul sesiunii trecute, USR l-a nominalizat ├«n Comisia de control a SRI pe deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, un fost olimpic la matematic─â ╚Öi doctor ├«n finan╚Ťe al Universit─â╚Ťii din Grenoble.

Spre deosebire de mul╚Ťi al╚Ťi parlamentari, Viziteu nu a urmat cursuri la academia SRI sau la colegiul de ap─ârare. ├Än 2007, dup─â ce a terminat Facultatea de Automatic─â, la Bucure╚Öti, el a plecat la Grenoble, unde a absolvit ca ╚Öef de promo╚Ťie un masterat ├«n Statistic─â ╚Öi Finan╚Ťe la universitatea din ora╚Öul Grenoble.

Aceast─â reu╚Öit─â l-a calificat pentru ob╚Ťinerea unei burse de studiu doctorale, ob╚Ťin├ónd titlul de doctor ├«n finan╚Ťe cu calificativul ÔÇ×Summa cum laudeÔÇť. ├Än perioada acestor studii doctorale a predat cursuri universitare de la nivelul primului an de licen╚Ť─â p├ón─â la nivel de doctorat.

Din 2013, s-a stabilit ├«n Bac─âu, unde a acordat consultan╚Ť─â financiar─â.

├Än aprilie 2017, el a criticat, ├«n plenul Camerei Deputa╚Ťilor, noul regulament al comisiei de control a SRI. ÔÇ×Exist─â un alt articol, care mi se pare amuzant, prin care aceas-t─â comisie ├«┼či arog─â atribu┼úia ┬ź…de a ap─âra onoarea ┼či demnitatea reprezentan┼úilor SRI┬╗.

M─â bucur c─â ├«nc─â avem o justi┼úie func┼úional─â ┼či un Cod Civil care ne ap─âr─â de aceste lucruri. Nu v─âd cum comisia ar putea s─â apere onoarea ┼či demnitatea cadrelor SRI. Poate ini┼úiatorii ne vor elucida ├«n acest lucruÔÇť, a spus Viziteu. Majoritatea PSD a respins ├«ns─â toate propunerile USR de modificare a regulamentului comisiei de control a SRI

Imagine

Deputatul PSD Claudiu Manda si-a pierdut cumpatul intr-un dialog contondent pe care l-a avut pe Facebook cu mai multi cititori si a sfarsit prin a-l cauta pe unul dintre acestia pe Messenger, special ca sa-l injure de mama, scrie Vlad Petreanu pe siteul sau .

Incidentul s-a produs miercurea trecuta, cand Manda a postat pe contul sau un link catre o stire referitoare la dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, iar  deputatul si un roman din Marea Britanie, Sorin Iovu, s-au insultat in sectiunea de comentarii a postarii, scrie sursa citata.

Manda a continuat disputa pe chat-ul Facebook, unde l-a injurat de mama pe Sorin Iovu, care a postat apoi o captura de ecran cu schimbul de replici.

Claudiu Manda a confirmat incidentul si a spus ca n-a vrut sa-si injure interlocutorul in public, de aceea l-a contactat pe mesageria privata special pentru asta, mai scrie Vlad Petreanu.

Imagine

Manda a fost propus anul trecut de Victor Ponta ca ministru al Bugetului, in Traian Basescu a respins-o spunand ca i se pare nepotrivita.

“Cea mai complexa experienta a dl Iulian Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte intr-o zi de sambata”, spunea pe 1 august 2014 fostul presedinte.

Claudiu Manda este finul lui Valeriu Zgonea.┬áDe altfel, intr-o sedinta a Camerei Deputatilor din 26 iunie 2013, dupa ce Valeriu Zgonea, presedintele forului legislativ, i-a acordat cuvantul, Claudiu Manda a spus la inceputul interventiei in plen: “Multumesc, nasule!”. Ulterior, acesta a mentionat, pe hol, potrivit presei: “Pai nu-i normal sa-i spun asa daca el m-a cununat?”. Ambii sunt deputati de Dolj.

16835 de afisari