Condamnari

MAFIA ROSIE/Caracatita Penalilor a inceput DARAMAREA Institutiilor pentru o Portocala Penala😎

 

  1. FB_IMG_1518335214591Ce vedem acum pe sticlă este o mascaradă. Este ultimul act (spera inițiatorii), al debarcării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. ” Tudorele, fă ceva! exprima exasperarea vîrfurilor PSD (dar și a multor parlamentari din alte partide) în fața proceselor care îi așteaptă și a pericolului iminent de a-și pierde averile și liberatatea. De circa un an liderii PSD&ALDE duc un război cu tot armamentul din dotare pentru a dărîma DNA, anume creat să combată marea corupție. DNA, să nu uităm, este un mecanism cerut de aliații noștri din UE ca o condiție pentru a fi admiși. Atunci nu a crîcnit nimeni la București. S-a sperat că DNA va fi o formă fără fond, așa cum suntem obișnuiți. S-a sperat de asemeni să-i prostim pe indivizii de la Bruxelles și Washington DC cum s-a mai întîmplat și altă dată. Atunci cînd -la presiunea USA si UE – s-au cerut rezultate concrete s-a declanșat criza. A apărut la suprafață din nou discursul ceaușist al „neamestecului în treburile interne”. A început hîrjoana, războiul declarațiilor, intrigile diplomatice și războiul mediatic. În esență programul de guvernare al PSD&ALDE se reduce la atît – să îi facă scăpați de pedeapsă pe șefii lor. Coliziunea – inevitabilă. Mă întreb ce s-ar fi intîmplat cu Romania dacă nu eram acum, în 2018, membri UE și NATO și nu aveam parteneriatul strategic cu USA ? Romania ar fi fost un regim super-corupt, total mafiotizat.

Cauza acestei situații limită de azi ? Sunt destui demnitari care prin corupție, rapt, afaceri în afara legii, abuzuri, au adunat mari averi și vor să le pună la adăpost, să le treacă moștenitorilor. DNA se opune și îi caută sub saltea, prin conturi, le face dosare și îi trimite la instanțe pentru a fi judecați. Acolo sunt amenințați să capete mulți ani de închisoare. Este exact ce vor să evite marii corupți. Singura modalitate de a scăpa nevătămați ar fi să transforme DNA într-o instituție decorativă, lipsită de instrumentele necesare pentru a proba ce sunt ei de fapt – infractori. Firește, să arate, dar cu probe. Dar probele abundă pentru că sunt prea multe complicităti și învîrtelile la scara mare, pe milioane de euro, nu pot fi tăinuite la infinit. Deci trebuie schimbate legile justiției și mai ales dezincriminate delictele pentru care sunt acuzați. Un pas important în această operație – zisă Nufărul – este demiterea Laurei Codruța Kovesi.

Asistăm de duminică seara la asaltul final. Este un desant mediatico-propagandistic care are ca scop să facă praf imaginea DNA și s-o scoată din joc pe Laura Codruța Kovesi. Sunt sceptic că asaltul va reuși. Fără combaterea reală a corupției, aliații noștri ne vor trimite la plimbare, unde ne așteaptă Rusia. Sunt iar sceptic că asta se va întîmpla, chiar dacă liderii PSD&ALDE – disperați să scape de pușcărie – sunt gata pregătiți să schimbe tabăra și alianțele noastre tradiționale. E un joc prea mare. Dacă vor continua această partidă de poker, miza îi va strivi. Nu am nicio îndoială.

STELIAN TĂNASE