Politica

MAE/Cangrenat de NEAMURILE si Amantele unor Politicieni ­čśÄ

FB_IMG_1491498304821

Rom├ónia Curat─â ┼či-a propus s─â v─â prezinte rubedeniile, beizadelele ┼či pilo┼čii din MAE. Ministerul de Externe este cangrenat de astfel de leg─âturi de rudenie ┼či de partid, ├«n special ale PSD. Foarte mul┼úi dintre angaja┼úi sunt fii sau fiice ale unor fo┼čti sau actuali mah─âri. Un asemenea grad de nepotism ├«n diploma╚Ťia rom├óneasc─â spune multe despre profesionalismul ministerului, per ansamblu.

Ioana Gheorghia┼č

De exemplu,┬áIoana Gheorghia┼č┬á(vezi foto) ÔÇô fiica lui Mugurel Gheorghia┼č zis Melcul, prietenul din facultate al liderului PSD Liviu Dragnea ┼či ac┼úionar TelDrum, cu afaceri ├«n Brazilia ÔÇô lucreaz─â la MAE, ├«n echipa secretarului de stat, George Ciamba.

Claudiu Hellvig, fratele directorului SRI, Eduard Hellvig, este consul la Castellon în Spania. Fiul fostului ministru Dobre, al fostului ministru Pogea sau fiica fostului ministru Niţă lucrează, de asemenea, la MAE.

Vezi mai jos o list─â a acestora ÔÇô ├«n ordine alfabetic─â ┼či neexhaustiv─â (ne cerem scuze dac─â am omis, f─âr─â inten┼úie, vreunul).

Iulian Buga┬áeste ambasador ├«n Suedia. Fratele lui este Cezarian Buga, judec─âtor militar la Curtea Militar─â de Apel Bucure┼čti. Cezar Buga este acuzat de al┼úi doi magistra┼úi de la CMAB c─â e omul lui Marian Hap─âu, directorul serviciului secret al Armatei, un apropiat al lui Gabi Oprea, fost ministru al Ap─âr─ârii.┬áVezi aici.

George Ciamba┬áeste secretar de stat ├«n MAE. A fost ambasador ├«n Turcia ┼či Grecia. So┼úia lui este┬áAdriana Ciamba,┬áconsul general la Istanbul.

Ciamba a fost secretar de stat ├«n MAE ┼či pe vremea lui Adrian N─âstase. Potrivit unor surse MAE, la formarea Guvernului Grindeanu, ├«n decembrie, Ciamba a fost c├ót pe ce s─â fie ministru de Externe, a fost pentru o noapte ca ┼či ministru ÔÇô a┼ča cum a fost ┼či Mircea Geoan─â pre┼čedinte ├«n decembrie 2009. Postul i-a fost suflat ├«ns─â de Theodor Mele┼čcanu dup─â ce ALDE a revendicat ministerul.

Potrivit acelora┼či surse, Ciamba a fost apropiat de premierii PSD Adrian N─âstase ┼či Victor Ponta ┼či i-ar fi ajutat cu rela┼úiile sale ├«n Turcia. Acum, Ciamba este apropiat de liderul PSD Liviu Dragnea. De altfel, Ioana Gheorghia┼č, fiica prietenului lui Dragnea, Mugurel Gheorghia┼č zis Melcul, de la TelDrum, lucreaz─â acum ├«n echipa lui George Ciamba.

So┼úia lui, Adriana Ciamba, a fost trimis─â consul la Istanbul ├«n 2013 de Guvernul Ponta, de┼či nu avea experien┼ú─â consular─â si fusese re├«ncadrat─â dup─â 7 ani de pauz─â. ├Än urm─â cu 2 ani, fostul ministru Bogdan Aurescu a promovat-o la excep╚Ťional.

Mihaela C─âm─âr─â┼čan┬áeste ambasador ├«n Estonia. A fost ┼čefa de cabinet a mini┼čtrilor Bogdan Aurescu, Titus Corl─â┼úean ┼či Andrei Marga. Potrivit unor surse, a ajuns ├«n MAE pe vremea lui N─âstase fiind sus┼úinut─â de grupul de la Cluj ┼či de profesorul Vasile D├óncu. So┼úul ei este C─âlin C─âm─âr─â┼čan, fost consul general al Rom├óniei la Gyula, Ungaria. Acesta a fost avansat la excep┼úional de fostul ministru Aurescu, de┼či ├«n 2012 fusese rechemat de la post, ca urmare a unui scandal.┬áVezi aici detalii.

Cei doi so┼úi au primit locuin┼ú─â RAAPPS ├«n 2013, de┼či C─âlin C─âm─âr─â┼čan avea un apartament ├«n Bucure┼č┼úi. A scris G├óndul ├«n august 2013.┬áVezi aici.

Diana Cliveti┬áeste consilier diplomatic la Reprezentan┼úa Rom├óniei la UE. Este fiica fostului eurodeputat PSD de Bac─âu, Minodora Cliveti. Potrivit unor surse din MAE, este considerat─â apropiat─â de fostul sforar al PSD, Viorel Hrebenciuc. A lucrat la Ambasada Rom├óniei ├«n Grecia c├ónd ambasador era George Ciamba ┼či la cabinetul acestuia ├«n MAE.

Iulia Adriana Cup┼ča Kiseleff┬áeste consul la Milano. Este din Beclean, Bistri┼úa, unde a fost consilier jude┼úean PSD. Se m├óndre┼čte a fi descendent─â a generalului Kiseleff.

Matei Dobre, fiul fostului ministru liberal Victor Paul Dobre, este referent principal la Consulatul României în Chicago.

Valerica Epure┬áeste ambasador ├«n Indonezia. A fost membru PDSR ┼či apare pe celebra list─â a lui Eugen Mih─âescu, fost senator ┼či ambasador al Rom├óniei la UNESCO.┬áVezi aici.

So┼úul ei este┬áCristian Epure,┬áprim colaborator al ambasadorului din Indonezia ÔÇô potrivit site-ului Ambasadei Rom├óniei la Jakarta ÔÇô ┼či diplomat cu ├«ns─ârcin─âri politico-consulare ┼či culturale.

Ioana Gheorghia┼č┬álucreaz─â la MAE la cabinetul secretarului de stat┬áGeorge Ciamba. Ea este fiica lui Mugurel Gheorghia┼č, zis Melcul, prieten din facultate cu liderul PSD Liviu Dragnea ┼či ac┼úionar TelDrum. ÔÇťMelculÔÇŁ are afaceri ├«n Brazilia ┼či a f─âcut obiectul unei investiga┼úii de pres─â Rise Project. Ioana Gheorghia┼č a lucrat ┼či la Administra┼úia preziden┼úial─â pe vremea lui Traian B─âsescu.┬áVezi detalii aici.

Mihai Alexandru Gr─âdinar┬áeste ambasadorul Rom├óniei ├«n Danemarca. Este fiul lui Ilie Gr─âdinar zis Ilie Gigacalorie, un om de afaceri din Sibiu, apropiat de pre┼čedintele Klaus Iohannis.┬áVezi aici detalii.

Celebrul┬áOvidiu Grecea, ┼čeful corpului de control al Guvernelor Radu Vasile ┼či N─âstase, fost prefect al Capitalei ┼či fost ofi┼úer al Serviciului secret al MAI, este consul la Vancouver. A fost consul la Rio Janeiro ┼či Sydney.

Alina Veronica Hagima lucrează în MAE în cadrul Secţiei consulare. A fost director al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

ÔÇťAlina este fat─â de baron local, fost─â so┼úie de interlop, sor─â de fin ┼či coleg al lui Victor Ponta ┼či actual─â so┼úie de func┼úionar public. C─âs─âtorit─â la 18 ani cu Coco P─âun cunoscutul interlop gorjean, Alina este fiica lui Constantin Preoteasa ┬áun baron local care, ├«n anul 2004, l-a ajutat pe Victor Ponta s─â c├ó┼čtige un loc de deputat ├«n Parlamentul Rom├óniei. Fratele s─âu, Claudiu Preoteasa a fost coleg cu Victor Ponta ├«n corpul de control al lui Adrian N─âstase ┼či apoi a avut o evolu┼úie politic─â spectaculoas─â ├«n prezent ocup├ónd func┼úia de vicepre┼čedinte al Administra┼úiei Fondului pentru MediuÔÇŁ, a sus┼úinut Asocia┼úia Dreptatea Rom├óneasca.┬áVezi aici.┬á

Claudiu Hellvig este consul la Castellon, Spania. E fratele directorului SRI, Eduard Hellvig. Claudiu Hellvig a fost numit consul în 2013 pe vremea guvernării USL când fratele lui era ministrul Dezvoltării. Potrivit unor surse MAE, fostul secretar general al MAE, Robert Cazanciuc, a avut un cuvânt în numirea lui Claudiu Hellvig.

R─âzvan Huza┬áeste secretar I la Ambasada Rom├óniei la Tokyo. Este fiul celebrei judec─âtoare Maria Huza, fost pre┼čedinte a Tribunalului Bucure┼čti ┼či prieten─â a fostului ministru PSD al Justi┼úiei, Rodica St─ânoiu.

Ioana Apolzan Manolescu┬áeste secretar II la Ambasada Rom├óniei de la Berlin. A fost so┼úia lui Nicolae Manolescu, pre┼čedintele Uniunii Scriitorilor.

├Än 2014,┬áRadu-C─ât─âlin Mardare, fost prefect de Bac─âu pe vremea lui Adrian N─âstase ┼či fost senator PSD, a fost numit consul general la Sevilla.

Dan Necul─âescu┬áeste consilier al premierului Grindeanu ┼či a fost secretar de stat ├«n MAE pe vremea premierului Ciolo┼č.┬áVezi aici.

Este fiul avocatului┬áSache Necul─âescu,┬áfost ┼čef al organiza┼úiei de pensionari a PSD D├ómbovi┼úa. Tat─âl lui este autor al unor c─âr┼úi ├«mpreun─â cu deputatul PSD Adrian ┼óu┼úuianu, ┼čeful Comisiei de control a SRI.

Soţia lui Dănuţ Neculăescu, Raluca, lucrează la Administraţia prezidenţială în aparatul consilierului Bogdan Aurescu.

Ramona Ni┼ú─â┬áeste secretar I la Reprezentan┼úa Rom├óniei la UE ┼či se ocup─â de sectorul telecomunica┼úii. Este fiica fostului ministru PSD Constantin Ni┼ú─â, judecat pentru corup┼úie.

Alexandru Opaschi este consul la Istanbul. Este nepotul lui Victor Opaschi, fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu.

Alexandru Pogea┬áeste ┼čeful sec┼úiei Energie ├«n cadrul Reprezentan┼úei Rom├óniei la Bruxelles. Este fiul fostului ministru PDL al Finan┼úelor, Gheorghe Pogea. Ini┼úial, el a picat examenul de admitere ├«n MAE.

├Än 2014,┬áMarian Popescu┬áa fost numit consul general la Bilbao, Spania. El a fost secretar al organiza┼úiei PSD Diaspora ┼či candidat PSD la alegerile parlamentare din 2008.

Dan Paxino┬áare rang de ministru plenipoten┼úiar. A fost ├«ns─ârcinat cu afaceri┬á la Ambasada Rom├óniei ├«n Kenya de unde a fost retras ├«n urma unui scandal sexual. Acum este deta┼čat la Ministerul Fondurilor Europene, la cabinetul Rovanei Plumb (PSD).

Daniel Mihai R─â┼čic─â┬áeste consul la Rostov pe Don. A fost prefect de Ilfov ┼či ┼čef al Poli┼úiei locale Voluntari. Este considerat un apropiat al primarului Florentin Pandele, so┼úul Gabrielei Firea, edilul Capitalei.┬áVezi aici detalii.

Andreea Seucan coordonează zona de Afaceri interne la Reprezentanţa României la Bruxelles. Este soţia lui Claudiu Seucan, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe vremea ministeriatului lui Cristian Diaconescu, în 2004. Andreea Seucan este nora Aspaziei Cojocaru, fost judecător la CCR.

Ion Sion Bujor┬áeste ┼čef de misiune diplomatic─â ├«n Filipine. Este fiul vitreg al fostului pre┼čedinte Ion Iliescu. A fost consul ├«n Dubai de unde a fost rechemat ├«n urma unui scandal. A mai fost ├«ns─ârcinat cu afaceri ├«n Thailanda. Potrivit unor surse din MAE, Sion a fost numit ├«ntotdeauna ├«n func┼úie de c─âtre ministrul de Externe, evit├ónd s─â treac─â prin procedura numirii de c─âtre Pre┼čedinte (care nume┼čte ambasadorii).

Vasilica Staicu,┬áfost─â partener─â de viat─â a ex-ministru PSD, Dan ┼×ova, a fost numit─â ├«n 2013 secretar III la Ambasada Rom├óniei la Londra. A fost pre┼čedinte PSD Belgia.

La Zaragoza, ├«n Spania, este consul din august 2012┬áAlexandru Steriu,┬áfratele fostului pre┼čedinte UNPR Valeriu Steriu, acum ├«n partidul lui Traian B─âsescu.

Raluca ┼×eitan┬áeste viceconsul la Dublin. Este so┼úia fostului ministru PDL al Muncii, Mihai ┼×eitan.

Radu Mihai ┼×erb─ânescu┬áeste ata┼čat diplomatic la MAE ┼či lucreaz─â la Oficiul pentriu implementarea sanc┼úiunilor interna┼úionale. Este fiul lui Radu ┼×erb─ânescu, unul dintre cei mai vechi angaja┼úi din MAE ÔÇô organizator al turneului interna┼úional de ┼čah de la Externe. Este considerat ├«n minister ca fiind un apropiat al lui Bogdan Aurescu ┼či Ioan G├ólea.

Vlad Vasiliu┬áeste ambasador ├«n Elve┼úia ┼či ginerele fostului premier Radu Vasile. A fost secretar de stat la vicepremierul Costin Borc ├«n Guvernul Ciolo┼č. A mai fost consul general la Bonn ┼či diplomat la Berlin.

Florin Trandafir Vasiloni┬áeste consulul general al Rom├óniei la Gyula, ├«n Ungaria. A fost vicepre┼čedinte PSD Diaspora.

├Än 2013, Guvernul Ponta l-a trimis pe┬áAndrei Zaharescu┬áconsul la Cape Town, ├«n Africa de Sud. Zaharescu a fost purt─âtor de cuv├ónt al Guvernului ┼či prezentator la postul de televiziune Antena 1.

Mai ╚Öti╚Ťi ╚Öi pe al╚Ťii?