Politica

LUPTA la PNL: ORBAN se PIERDE prin SMENURILE lui BUSOI/CRISTI arunca cu Mangotii din actiunile de la F.P. aduse de FINI din ANRP/Baronii Penali din Judete au PUS-O cu Busoi !

SA NU CREDETI CA UNII VOTEAZA DEGEABA

Azi, toate se FAC doar pentru BANI, Contracte si FUNCTII !

 

Imagine

Fostul deputat Ludovic Orban s-a intalnit la Parlament cu circa 60 de liberali care il sustin in cursa pentru presedintia PNL, intre acestia numarandu-se liderii unor filiale si actuali sau fosti parlamentari.


UPDATE Dupa intalnire, Orban a declarat ca are sustinerea a 24 de presedinti de filiale, a unui numar “semnificativ” de parlamentari, a opt primari de municipii resedinta de judet si trei presedinti de consilii judetene.

“Pana in prezent au semnat motiunea Orban 24 de presedinti de filiale, un numar semnificativ de parlamentari, opt primari de municipii resedinta de judet, trei presedinti de consilii judetene. La ora actuala, in peste 30 de filiale judetene exista semnaturi de sustinere de ordinul miilor din partea primarilor de orase, primarilor de comune, viceprimarilor, consilierilor judeteni si presedintilor de organizatii locale”, a spus Orban la Parlament, potrivit Agerpres.

El a anuntat ca luni, la ora 11.00, isi va depune candidatura la sediul central al PNL din Bucuresti. Orban a precizat ca nu a stabilit echipa cu care va candida la presedintia PNL.

“Eu cred ca trebuie sa se regaseasca in viitoarea echipa a PNL si oameni care sunt candidati, care intra in competitie cu mine sau oameni de calitate si de valoare care sprijina alti candidati”, a adaugat el.

Liberalul a sustinut ca nu-si va ataca contracandidatii la sefia PNL.

“Colegii care s-au inscris in cursa pentru functia de presedinte sunt colegii nostri, pe care ii respect. Toata campania pe care o voi derula va fi o campanie marcata de respect fata de colegii mei, de corectitudine, de fairplay. Nu voi spune niciun cuvant rau despre colegii mei”, a afirmat Orban.

Intalnirea lui Orban a inceput la ora 17.00 la Parlament. Orban a declarat la inceput, in prezenta presei, ca scopul intalnirii este discutarea principalelor puncte pe care le va contine motiunea cu care va candida si pe care urmeaza sa o depuna.

Alaturi de Orban la masa se aflau Ilie Bolojan (filiala Bihor), fostul parlamentar Radu F. Alexandru, Mircea Hava (Alba), Lucian Bode (Salaj), Ionel Palar (Bacau) si fostul parlamentar Virgil Guran.

In sala se mai aflau de asemenea senatorul Florin Citu (Bucuresti), Gheorghe Falca (Arad), Adrian Miutescu (Arges), Raducu Filipescu (Calarasi, senator), Marian Dragulin (Calarasi), Ionel Palar (Bacau), Virgil Guran, Vlad Nistor, Ben Oni Ardelean (Timisoara, deputat), Mircea Cazan, Dan Valceanu (Gorj), Nini Sapunaru, Romeo Nicoara (Satu Mare), Catalin Toma (Vrancea), Ion Stefan, Costel Alexe (Iasi), Viorel Badea (Diaspora), Marius Nicoara (Cluj), Cristian Buican, Adrian Vestea (Brasov), Florin Roman (Alba, deputat).

Cu putin timp inainte ca intalnirea sa inceapa, PNL a transmis un comunicat in care anunta ca filialele sectoarelor din Bucuresti, cu exceptia sectorului 2, precum si conducerea filialei Bucuresti il sustin pe Cristian Busoi, care si-a anuntat vineri candidatura la presedintia partidului, in conditiile in care Busoi este presedintele PNL Bucuresti.

Este vorba de presedintii organizatiilor de Sector ai PNL Bucuresti: Victor Picu, Presedinte PNL Sector 1; Florin Alexe, Presedinte PNL Sector 3; Razvan Sava, Presedinte PNL Sector 4; Cristian Olteanu, Presedinte PNL Sector 5; Cornel Pieptea, Presedinte PNL Sector 6. Alaturi de acestia, intreaga conducere a PNL Bucuresti aleasa in data de 8 aprilie 2017 si-a declarat sustinerea pentru Cristi Busoi: Marius Vintila, Prim-Vicepresedinte PNL Bucuresti; Cristi Popescu, Prim-Vicepresedinte PNL Bucuresti; Mirela Zivari, Vicepresedinte PNL Bucuresti; Ciprian Ciucu, Vicepresedinte PNL Bucuresti; Hazem Kansou, Secretar General PNL Bucuresti.

Imagine

Cristian Busoi, candidat PNL la Primaria Capitalei, raporteaza in declaratiile de avere milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, ajungand in prezent sa detina peste 14 milioane. A inceput sa faca achizitii in 2011, dupa cum reiese din declaratiile de avere. De notat ca la sfarsitul lui 2008, finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intra in in topul celor mai mari despagubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat sa raspunda, in ciuda insistenelor, la o intrebar simpla: a cumparat actiuni de la finii lui? Candidatul PNL s-a limitat sa spuna ca “totul este achitionat legal si corect” si ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie”.

  • Dosarul de la ANRP al finilor lui Busoi care au primit despagubiri in valoare de 77.535.100 lei a intrat inclusiv in atentia DNA, insa din februarie 2015 cand procurorii au facut primele verificari si pana azi nu s-a mai intamplat nimic.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (paisprezecemilioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de11,8 milioane de lei , adica in jur de 2,5 milioane de euro.

Imagine

Vezi aici integral declaratia de avere a lui Cristian Busoi (iunie 2015)

Busoi raporteaza primul milion de actiuni la Fondul Proprietatea in declaratia de avere din iunie 2012, care este aferenta operatiunilor facute cu un an in urma. De atunci, in declaratiile de avere numarul actiunilor a crescut constant.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) primesc despagubiri generoase de la ANRP la sfarsitul lui 2008 (decembrie), cand s-a dat decizia in dosarul 41988/ CC. Daniel Groza si Bogdan Militaru incaseaza despagubiri in valoare de 77.535.100.  Acestea s-au platit ulterior prin actiuni la Fondul Proprietatea.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) figureaza in topul celor mai mari beneficiari de despagubiri de la ANRP. Intr-un top dat publicitatii in 2014, finii lui Busoi ocupa locul 18 din 30. Numele lui Daniel Groza apare si intr-un raport al Curtii de Conturi, mentionat ca fiind un “cumparator constant” de drepturi litigioase.

Imagine

Contactat de HotNews.ro, Cristian Busoi a evitat sa raspunda clar la intrebarea: “Ati cumparat actiunile de la finii dvs?”, in ciuda insistenelor. Busoi a s-a limitat sa raspunda ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie” si ca “totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori”.

“Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa”, amai spus candidatul PNL. Avertizat ca aceste raspunsuri vagi nu ajuta la clarificarea situatiei, si ca intrebarea este daca a cumparat sau nu de la finii lui actiuni la FP, Busoi a inchis discutia, afirmand ca nu mai doreste sa raspunda la nici o intrebare pe aceasta tema.

  • DNA a cerut documente despre dosarul finilor lui Busoi. Ce s-a intamplat cu ancheta

Potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate.

Printre aceste dosare, se numara si Dosarul nr. 41988/ CC.

In data de 13.02.2015, procurorul Gheorghe Popovici ii solicita printr-o adresa presedintelui ANRP, Ion Baiesu, sa-i puna la dispozitie, in original, o serie de dosare: 38386/CC, 13653/FFCC/24.04.2008, 39009/CC, 19685/CC, 266600/CC, 32332/CC, 39495/CC, 31209/CC, 29079/CC, 32819/CC, 32819/CC, 21297/CC, 17462/CC, 3585/CC, 41988/CC si 8745/CC.

“Totodata, va solicitam sa ne inaintati, in original, rapoartele de reevaluare efectuate de catre Mondo Plus, dispuse in urma controlului de catre Curtea de Conturi a Romaniei”.

Printr-o alta adresa, din 17.02.2015 procurorul revine la ANRP, solicitand contractele si anexele, in baza carora s-a facut evaluarea pentru dosrele de mai sus. In fine, printr-o noua adresa din 19.02.2015, procurorul Popoviciu solicita ANRP “toate anexele la contractul de prestari servicii nr 660/22.02.2013 incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si SC Mondopuls SRL”.

ANRP a raspuns la toate aceste solicitari, trimitand documentele solicitate de procurorul DNA. Nu este clar ce s-a intamplat cu aceste solicitari, in sensul ca a fost deschis un dosar penal sau nu. Cert este ca nu exista informatii in acest moment legate de o posibila anchetare a finilor lui Busoi.

  • Cum au actionat finii lui Busoi

Intr-o investigatie publicata in 14 decembrie 2015, ancheteonline.ro scrie ca finii lui Cristian Busoi, Bogdan Militaru si Daniel Groza, fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000 (cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat 77.535.100 lei.

Potrivit ancheteonline.ro, totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale.

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor, pe locul 5, in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei , “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Daniel (42%) si Militaru Bogdan (52%), mai arata site-ul ancheteonline.ro

Potrivit ancheteonline.ro, prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce finii lui Busoi si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Site-ul citat se intreba: “oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane?”

In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase