Condamnari

Luna de FOC la ICCJ: DADDY, LEANA, BICA si NICOLESCU/Vin Condamnari cu Spargeri la VEZICA­čĄú

received_160259118118003

LUNĂ de FOC pentru DNA: Dragnea, Udrea, Bica, și Nicolescu. CONDAMNARE sau ACHITARE? Decizia e la ICCJ

Magistra╚Ťii de la ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie au anun╚Ťat c─â se vor pronun╚Ťa ├«n luna iunie ├«n importante dosare de corup╚Ťie, ├«n care procurorii DNA au cerut ani grei de ├«nchisoare. Este vorba despre dosarele ├«n care sunt implica╚Ťi Elena Udrea, Alina Bica, Liviu Dragnea ╚Öi Constantin Nicolescu. Tot ├«n iunie vor avea termen final Dan ╚śova ╚Öi Gabriel Oprea.
  • Dosarul ÔÇ×Gala ButeÔÇŁ ar putea fi solu╚Ťionat definitiv ├«n data de 5 iunie. Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnat─â pe fond la 6 ani de ├«nchisoare, iar Rudel Obreja la 5 ani cu executare ├«n leg─âtur─â organizarea evenimentului Gala Bute. Elena Udrea, care a fugit ├«n Costa Rica dup─â condamnarea ini╚Ťial─â, a anun╚Ťat c─â va cere rejudecarea procesului. Fostul pre╚Öedinte Traian B─âsescu a dat publicit─â╚Ťii pasaje dintr-un document secret al SRI ├«n care agen╚Ťii semnalau ├«n 2011 existan╚Ťa unui grup infrac╚Ťional la Ministerul Turismului, dar nu pomeneau nimic despre Elena Udrea, ministru la acea vreme.

FB_IMG_1519404683163

ÔÇ×To┼úi cei prin┼či f─âc├ónd trafic de influen┼ú─â ┼či ├«ncas├ónd sume necuvenite au devenit, ├«n dosar, denun┼ú─âtori, au primit pedepse cu suspendare ┼či despre cel denun┼úat nu se pomene┼čte nici m─âcar ca urm─â numele lui ├«n aceast─â not─â (n.r. ÔÇô nota strict secret─â a SRI din care a citit). Asta ne devoaleaz─â sau probeaz─â de data aceasta un sistem: ├«i prinzi ┼či pe mituitor ┼či pe cei mitui┼úi, dup─â care pentru a sc─âpa dau un nume de om politic important. Este vorba despre un document care vizeaz─â Gala ButeÔÇŁ, a declarat Traian B─âsescu.

  • Liviu Dragnea ar putea primi o decizie pe data de 8 iunie ├«n dosarul angaj─ârilor fictive de la Protec╚Ťia Copilului Teleorman (DGASPC), fapte de care este acuzat de procurorii DNA c─â le-ar fi comis pe vremea c├ónd era ╚Öeful Consiliului Jude╚Ťean. Mai mul╚Ťi matori de la Protec╚Ťia Copilului au relatat cum Liviu Dragnea a modificat organigrama DGASPC ╚Öi a creat ÔÇ×din pixÔÇŁ un birou de pres─â, ├«n fruntea c─âruia a ÔÇ×uns-oÔÇŁ pe fosta sa so╚Ťie, Bombonica. Principala acuza╚Ťie a DNA este c─â ├«n subordinea Bombonic─âi trebuiau s─â lucreze dou─â persoane, Adriana Botorogeanu ╚Öi Anisa Stoica, care ├«n realitate n-au dat pe la serviciu. ├Än schimb, cele dou─â au ├«ncasat salariu din bani publici ├«n timp ce lucrau pentru PSD.
Liviu Dragnea, ├«n ultimul cuv├ónt: ÔÇ×Am spus-o, noi cei care suntem t├ór├ó┼úi ├«n acest proces, pentru noi este o poveste de via┼ú─â. Sunt oameni care au fost acolo ├«n sal─â, care au vie┼úile distruse. M─â simt vinovat c─â de asta sunt ace┼čti oameni aici. Am afirmat cu t─ârie nevinov─â┼úia mea, nu am comis absolut niciuna din faptele presupusele fapte pe care DNA le-a aruncat ├«n rechizitoriu. ├Än ceea ce prove┼čte munca ├«n folosul comunit─â┼úii, eu am fost foarte clar, am spus c─â sper s─â nu se ajung─â acolo, am solicitat achitarea ┼či am mai spus c─â eu muncesc ├«n folosul comunit─â┼úii de peste 20 de ani de zileÔÇŁ.
  • Fosta ╚Öef─â a DIICOT Alina Bica a╚Öteapt─â ├«n Costa Rica, pe data de 12 iunie, o decizie ├«n dosarul ANRP, ├«n care este judecat─â al─âturi de fosta ╚Öef─â a acestiei institu╚Ťii, Crinu╚Ťa Dumitrean. Bica ╚Öi membrii ├«ntregii Comisii pentru acordarea desp─âgubiilor din ANRP au fost trimi╚Öi ├«n judecat─â de DNA ├«n leg─âtur─â cu acordarea unor compensa╚Ťii supraevaluate de peste 60 de milioane de euro c─âtre Gheorghe ÔÇ×SteluÔÇŁ Stelian, pentru un imobil dintr-o zon─â ÔÇ×premiumÔÇŁ a Capitalei.

Pe 20 iunie, fostul ÔÇ×baronÔÇŁ de Arge╚Ö Constantin Nicolescu ar putea afla decizia pe fond ├«n dosarul ├«n care a fost acuzat de DNA c─â ar fi f─âcut fraude cu fonduri europene pentru reabilitarea unui pod din jude╚Ť.

  • ÔÇ×Sunt judecat politic ╚Öi dac─â a╚Ö fi r─âspuns la anumite lucruri ╚Öi la anumite presiuni…V─âd c─â e o anumit─â re┼úinere. ├Än dou─â mandate am candidat la pre╚Öedin┼úia CJ din partea opozi┼úiei. S-au f─âcut presiuni asupra mea ╚Öi, consider eu, ╚Öi asupra celor care au f─âcut dosarul. Dumneavoastr─â crede╚Ťi c─â eu, dup─â 40 de ani de munc─â, experien┼ú─â ╚Öi r─âspundere, m-a╚Ö fi apucat s─â fac asemenea lucruri precum cele care mi se imput─â?! Din toat─â ┼úara, sunt singurul pre╚Öedinte de CJ judecat pentru ╚Öcoli ╚Öi pentru pod!ÔÇŁ, a declarat Nicolescu