Politica

Legăturile lui Marcel Vela cu Biserica Ortodoxă: Decorat de Patriarh și membru în conducerea Episcopiei Caransebeș. Plus: fiica sa a fost cununată de episcopul local

Screenshot_20200414-222709_Samsung Internet

Legăturile lui Marcel Vela cu Biserica Ortodoxă: Decorat de Patriarh și membru în conducerea Episcopiei Caransebeș. Plus: fiica sa a fost cununată de episcopul local

”Dacă nu aș fi fost primar, probabil mi-ar fi plăcut să fiu starețul unei mănăstiri din Munții Banatului”, spunea Marcel Vela într-un interviu din 2011, când era primar în Caransebeș.

Actualul ministru al Internelor, care a stârnit o controversă uriașă și a fost taxat de președintele Iohannis pentru acordul cu Patriarhul Daniel prin care permite credincioșilor să iasă din case pentru a lua Paștile, are o legătură extrem de strânsă cu Biserica Ortodoxă Română.Legătura a fost consfințită și formal încă din 2007, când, potrivit CV-ului său oficial, Vela a devenit membru de onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, organismul colegial format din fețe bisericești și mireni care rezolvă chestiunile administrative ale episcopiei.

Mai mult, în 2010, Vela a primit de la Patriarhul Daniel o înaltă distincție bisericească, și anume “Ordinul Sanctus Stephanus Magnus”.

În noiembrie 2012, aprecierea de care se bucura Vela în sânul bisericii a fost dovedită încă o dată: fiica sa a fost cununată de însuși Lucian, episcopul Caransebeşului, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, potrivit DeBanat.

De altfel, Marcel Vela e cunoscut în partid ca un personaj extrem de credincios. În 22 decembrie, când a decis să deschisă pentru public sediul Ministerului de Interne – fostul sediu al conducerii Partidului Comunist, Vela declara că a stabilit cu episcopul Caransebeşului ca locul să fie sfinţit, în ianuarie.

Foto: Marcel Vela alături de episcopul de Caransebeș la slujba de Paște din 2014 (Sursa: Basilica.ro