Anchete DNA

Le-au dat ca HOTII, Noaptea, Pe Intuneric, cand se FURA Caii de pe TELDRUM !

Ordonanțele privitoare la grațiere și modificarea codurilor penale, adoptate. Liviu Dragnea scapă de procesul de abuz în serviciu

Guvernul a aprobat, în ședința de marți seara, un proiect de lege privind grațierea și o ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penal și de procedură penală. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Florin Iordache.

Ministrul Justiției a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Astfel, potrivit ordonanței de urgență care modifică codurile penale, va fi considerat abuz în serviciu doar fapta care presupune un prejudiu mai mare de 200.000 de lei. De asemenea, favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

În baza noului act normativ anunțat de Iordache, Liviu Dragnea nu va mai putea fi judecat pentru abuz în serviciu, deoarece în cazul său, prejudiciul este mai mic de 100.000 de lei. Reamintim că președintele PSD a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu într-un caz în care două dintre angajatele sale de la partid erau plătite de Direcția pentru Protecția Copilului, unde lucra fosta sa soție