Politica

Jurnalist Marin BADEA: CLANUL Naselor din PSD Calarasi este SPOVEDIT de marele BARON-Presedintele CJ Calarasi/ Mosierul ILIUTA joaca la 3 CAPETE: Legal e in PNL, ZIUA e in ALDE si NOAPTEA asculta TRAVIATA din PSD/Vezi poze si documente !

 

received_1094011800766614

 

A fost înființată la data de 25.06.2018 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4711 – Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Este vorba de firma Nylvyan SRL, cu sediul în municipiul Călărași, strada Mușețelului, nr, 4A, bloc J54, scara B, etaj 2, apartament 7.

Produse alimentare, băuturi, tutun

Firma figurează cu Nicoleta Manciu drept asociat unic, cu 20 de părți sociale în valoare de 10 lei fiecare, aceasta fiind și administrator. Firma are, conform datelor publice, numărul de contact 0724-971558, număr de înregistrare în Registrul Comerțului J51/391/2018, CUI – 39533840. Se ocupă cu vânzarea cu amănuntul a unei largi palete de produse, din care predominante sunt produsele alimentare, băuturile sau tutunul; activități ale magazinelor generale care au, în afară de principalele lor vânzări de produse alimentare, băuturi sau tutun, alte câteva tipuri de mărfuri, cum ar fi îmbrăcămintea, mobila, articole electrocasnice, articole de fierărie, cosmetice etc. La nici câteva luni de la înființare, Nylvyan SRL reușește să facă prima achiziție publică, prin SEAP, autoritatea contractantă fiind Consiliul Județean Călărași. În datele de identificare ale ofertantului, firma Nylvyan SRL apare cu numărul de contact 0724273213.

Viteză de reacție: două minute

Consiliul Județean Călărași a achiziționat, de la firma Nylvyan SRL, specializată în vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun, pentru suma de 15.126 lei, un panou de informare, finanțarea fiind din fonduri comunitare. Data de răspuns a ofertantului, în fapt Nylvyan SRL, este 29.11.2018, ora 16:24, în vreme ce data de răspuns a autorității contractante este 29.11.2018, ora 16:26. Pe numărul de contact prezentat la Oficiul Registrului Comerțului, nu am putut s-o contactăm pe reprezentanta legală a acestei firme, Nicoleta Manciu, pentru a ne lămuri dacă firma domniei sale are capacitatea tehnică de a onora o astfel de lucrare. Conform datelor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, este vorba de un panou publicitar, cu dimensiunile de 12 x 12 metri, plus montaj. De regulă, Consiliul Județean Călărași execută astfel de lucrări prin firma Badis Fast SRL. Nu este exclus ca firma Nylvyan să execute, la rându-i, respectivul panou tot la firma sau firmele reprezentate de Nicoleta Dănuleasa, o prietenă intimă a numitei Coca Ilinca Enescu, cea despre care se spune că are o relație mai mult decât amicală cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Sună Botezatu

Conform datelor noastre, Nicoleta Manciu a lucrat ca vânzătoare. La numărul de contact înregistrat pe în urma tranzacției pe SEAP dintre Nylvyan SRL și Consiliul Județean Călărași, a răspuns o doamnă căreia, pe un ton imperativ, i-am cerut să vorbim cu Coca Ilinca Enescu. La ora 15:10, în mod normal, Enescu ar fi trebuit să se afle la serviciu, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a județului Călărași, unde ocupă postul de director adjunct.
– Dar cine-i acolo?
– De la Consiliu sunt, Botezatu. M-auziți?
– Cum vă numiți?
– Botezatu sunt.
– Da, domnul Botezatu.
– Da. Haideți să vedem cum facem cu afișul ăla.
– Domnul Alexandru?
– Da.
– Imediat.

Coca e la Nylvyan

Coca Ilinca Enescu a fost dată la telefonul dat drept contact de firma Nylvyan SRL, firmă care a fost declarată câștigătoare a unui contract, cu Consiliul Județean Călărași, în valoare de 15.126 lei, pentru amenajarea unui panou publicitar.
– Alo?
– Cocuța, ce faci, mamă?
– Cu cine vorbesc?
– Alexandru sunt. Ți-ai făcut croitorie, mamă?
– Dar nu știu care Alexandru. Îmi spuneți și mie cine sunteți?
– Botezatu, măi!
– Care Botezatu?
– Alexandru Botezatu, de la Vasile, ce dracu!
– Am înțeles, am înțeles. Și ce doriți de la mine?
– Eram curios să văd cum ai reușit să intri să iei deja biștari de la Vasile. Pac-pac!
– Ce să iau?
– Bani! Pe Nylvyan asta.
– Domnu Marin Badea, deja aberați.

Directoarea adjunctă figura la Oltenița

Nu a știut să ne spună cum se face că ne poate răspunde pe telefonul patroanei de la firma Nylvyan SRL. Contactat, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a județului Călărași, Nicolae Chirana, ne comunică faptul că știe că subalterna sa, Ilinca Coca Enescu, se află pe teren, în zona Oltenița. Ilinca Coca Enescu nu a mai putut fi contactată pe telefon. Nicolae Chirana ne confirmă că programul AJOFM este între 8:00 – 16:30. “E plecată pe teren, așa m-a anunțat azi-dimineață”, ne spune acesta, referitor la subalterna lui. “Mi-a spus că pleacă pe zona Oltenița. Că se duce prin Oltenița, să-i verifice pe oameni, să mai stea de vorbă cu niște angajatori și-așa mai departe.” Directorul Chirana nu înțelege că subalterna sa ocupă un post, plătit din bani publici, fără să fie prezentă la serviciu. Ulterior, acesta ne-a confirmat că Ilinca Coca Enescu nu are ordin de serviciu pentru o astfel de deplasare, în municipiul Oltenița, dar și că nu există foaie de parcurs pentru autoturismul cu care aceasta urma să se deplaseze. Într-un final, Nicolae Chirana recunoaște că Ilinca Coca Enescu nici măcar nu a venit la serviciu. Și nu e prima dată când se întâmplă așa ceva, aceasta încasând bani publici, ca un fel de recompensă de partid.

Cloaca

“Am reușit să vorbesc cu doamna. Doamna susține în continuare că este plecată unde a zis că este plecată de dimineață. Nu este nici prin oraș, nici în afara orașului, este plecată în afara județului.” Chirana, ca responsabil al AJOFM, tot nu a reușit să afle unde se afla subalterna lui, ba în județ, ba în afara județului. “Așa mi-a spus. Eu merg pe ce mi-a spus ea. Dacă bunul-simț al ei duce până la treaba asta, eu ce pot să fac? Să trimit poliția după ea, s-o urmărească? Să-i pun GPS pe ea? Fiecare suntem responsabil de faptele noastre!… Fiecare vom răspunde la un moment dat.” Nicolae Chirana ne confirmă că adjuncta Ilinca Coca Enescu ar trebui să aibă ordin de serviciu. Ordinul de serviciu se semnează de conducătorul unității. “Păi ea plecase până să vin eu la serviciu!” Ne confirmă, într-un final, că Ilinca Coca Enescu nici măcar nu a fost, azi, pe la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, acolo unde ocupă postul de director adjunct. Astfel se scurg banii publici! “Te rog frumos, nu mă băga pe mine în cloaca asta. Eu stau cu oamenii, în frig, aici, nu ne merge centrala de două zile… Așa cum tu îți asumi riscuri în meseria ta, așa am și eu riscuri, cu diferiți adjuncți, pe care i-am avut de-a lungul timpului”.

Manciu spune că achiziția pe SEAP e vrăjeală

Conform unor surse, între Nicoleta Manciu, Viorel Manciu și Ilinca Coca Enescu există o relație de prietenie. Nicoleta Manciu, fostă vânzătoare, și Viorel Manciu, fost ospătar, derulează, tot conform unor surse, un contract de voluntariat cu Spitalul Județean de Urgență Călărași, formă premergătoare angajării acestora în sistemul sanitar. Valentin Emanoil, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, nu a putut fi contactat, pentru a ne confirma sau infirma această informație. Urmează un episod halucinant. Suntem contactați de soțul patroanei de la firma Nylvyan SRL, Viorel Manciu, un fost ospătar.
– Morții mă-tii, cu ce drept o suni tu pe nevastă-mea? Băi, cu drept o suni tu pe nevastă-mea? Fu–ți morții mă-tii!
– Băi, ca să nu mă mai înjuri…
– Hai să ne vedem ca să-ți dau la m–e, nu vrei? Dacă nu-ți bag eu p–a-n gură, o să vezi tu, de nu mă p-ș eu pe tine. Hai să ne-ntâlnim. Ia 10 camere pe tine și hai să ne-ntâlnim, băga-mi-aș p–a-n morții mă-tii.
– Nu-nțelegi: eu vin chiar acuma, dacă vrei! Tu chiar nu-nțelegi, eu vin chiar acuma!
La auzul acestei replici, fostul ospătar Manciu schimbă registrul:
– F—te-n gură să te f-t, hai că ajung în oraș.
– Păi parcă erai în oraș!
– Băi mu—-le, de ce o suni tu pe nevastă-mea, mă?
– Ca s-o întreb de Ilinca.
– De unde o cunoști tu pe nevastă-mea, bă?
– Mă, dar vreau s-o întreb de Ilinca, ce treabă ai tu?
– Bă… de unde ai tu numărul lui nevastă-mea?
– De pe site-ul Consiliului Județean.
– Băi, de unde ai tu numărul lui nevastă-mea?
– Nu ți-am explicat? De pe site-ul Consiliului Județean.
– Ce site, măi fraiere?
– Pentru că apare la achiziții, că ați achiziționat să faceți panouri publicitare.
– Băi mu—-le, stai că-ți dau eu, fu—ți morții-n gât!
– Te-ai prins?
– Mă sugi de p–ă! Lasă, bă, vrăjeala, că asta-i vrăjeală…
– Pune stop puțin! Numărul de telefon respectiv apare la achiziția efectuată, pe SEAP, de Consiliul Județean Călărași, de la firma asta.
– Lasă, mă vrăjeala, lasă, mă, vrăjeala. Tu n-ai cum s-o suni pe nevastă-mea, ai înțeles?
– Băi, retardo, eu nu am sunat-o pe nevastă-ta, eu am sunat-o pe reprezentanta firmei Nylvyan.
– …Băă, mor cu tine de gât! Îți mușc din beregată, mânca-mi-ai p–a de jegosul dracu!
– Băi băiatule, tu nu înțelegi limba română?
– Stai, mă, că ajung eu în oraș! Tu nu ai nici un drept s-o suni pe nevastă-mea!
– Băi, vere, e numărul firmei, nu al nevestei tale!
– Băi, încetează că te calc pe gât! Stai că ajung eu în oraș. Ia 10 camere pe tine, montează-le pe tine și vino să ne întâlnim amândoi în oraș.
– Băi amețitule, ascultă: s-a făcut o achiziție pe SEAP, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dacă nu știți ce este ăla. Firma asta, Nylvyan, apare că a efectuat o achiziție de la Consiliul Județean Călărași, ca să facă un banner.
– Și de ce o suni tu pe nevastă-mea?
– Păi ascultă: datele de contact înregistrate pe SEAP, în dreptul firmei respective, în datele de contact apare acest număr de telefon.
– Ce firmă, mă: Ce număr de telefon? Mă iei la vrăjeală? Nu-i nevastă-mea băgată… Ea n-are nici o treabă, mă! Încetează, mă cu astea, mă… Ia fii atent: eu, într-o oră, ajung în oraș. Vreau să mă-ntâlnesc cu tine. Vino cu cine vrea p–a ta, cu cinșpe mii de ziariști, cu zece camere pe tine montate, mânca-mi-ai p–a.
– Omule, dar tu ai înțeles ce ți-am spus eu până acuma?
– Eu am înțeles. Dar tu nu ești în drept să suni pe numărul ăla.
– Bă, n-auzi că ăla e numărul firmei care apare la datele de contact? De ce n-am nici un drept?
– Că vrea p–a mea.
– Hai, bine, ești greu de cap. Uite, îți desenez, că văd că ești greu de cap: ăla e numărul firmei!
– Băi, n-ai ce să cauți tu s-o suni pe nevastă-mea.

Exasperare la croitorie

Oricum, fostul ospătar și, conform unor date, viitorul angajat al Spitalului Județean de Urgență Călărași, atât are capacitatea de înțelegere. Recunoaște că firma Nylvyan SRL nu are nici un fel de treabă cu achiziția efectuată de Consiliul Județean Călărași. În fapt, mai mult decât probabil că Niylvyan SRL este o firmă interpusă de Ilinca Coca Enescu. Nylvyan SRL ocupă, la acest moment, un spațiu comercial în zona fostului restaurant Pescăruș, unde are deschisă o croitorie. Numele acesteia este Croitoria Românească și au făcut pe divele și pe prezentatoarele de modă fetele din anturajul senatoarei PSD de Călărași, Roxana Natalia Pațurcă, cu ea în frunte. La amintita croitorie, o angajată ne-a confirmat că patronii acesteia sunt numiții Nicoleta și Viorel Manciu. Deși afirma că este plecat din oraș și că revine într-o oră, acesta, în fapt, era la sediul croitoriei, cel mai probabil laolaltă cu directoarea adjunctă a AJOFM Călărași, Ilinca Coca Enescu. Nu este prima dată când Enescu este văzută în locația respectivă și nu la locul de muncă, plătit cu bani de la bugetul statului. Viorel Manciu s-a arătat exasperat: “Bă, nici aici nu scap de tine?” Ne-a închis înainte să ne spună prin ce miracol a ajuns atât de repede în oraș.

Casa de modă

Elena Mihăilescu, cea care face parte din clanul nașelor și finelor senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă, recunoaște că și-a comandat mai multe obiecte de îmbrăcăminte, la croitoria administrată de fosta vânzătoare Nicoleta Manciu și de fostul ospătar Viorel Manciu și unde stă toată ziua angajata AJOFM Călărași, Ilinca Coca Enescu. Prin Elena Mihăilescu, ca șefă a Inspectoratului Școlar Județean călărași, s-au scurs mai multe miliarde de lei vechi, către viitoarea nașă a senatoarei PSD Pațurcă. Tot printr-o altă fină a senatoarei PSD, alte sume importante s-au scurs, pe lucrări de construcții, nu știm dacă fictive, efectuate la Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea, condus de o altă fină a senatoarei PSD Pațurcă. Elena Mihăilescu nu a dorit să ne spună prin ce sistem a ajuns să-și comande obiecte de îmbrăcăminte de la croitoria respectivă. O întrebăm dacă este de vorba de casa de modă Ilinca Enescu.”Da. Dar care e problema unde îmi fac eu rochiile?” Spune că nu contează cine e creatoarea de rochii. “Este viața mea personală, sunt hainele mele.” Recunoaște că sunt foarte scumpe și că nu sunt făcute de ospătarul Viorel Manciu sau de vânzătoarea Nicoleta Manciu. Afirmă că nu știe dacă Ilinca Coca Enescu este, de fapt, proprietara acestei afaceri, ea neputând să îndeplinească acest rol, fiind funcționar public. Înțelege, într-un final, că demersul nostru jurnalistic este unul onest câtă vreme directoarea de la AJOFM, plătită din bani publici, în calitate de funcționar, rar poate fi găsită la serviciu, stând mai mult în compania amicilor ei, soții Manciu, cu Viorel Manciu în rolul de agresor