Anchete DNA

Jihad PSD/Penalii lui DRAGNEA incearca sa scape de “DRACU” si de CATUSE prin sculele din CSM😎

FB_IMG_1509549694147Liderii PSD încearcă să stingă, în această seară, un conflict intern care nu numai că decide soarta guvernului Tudose, ci poate pune în pericol însăși prezența partidului la guvernare.

Premierul Mihai Tudose este așteptat să anunțe în Comitetul Executiv Național al partidului dacă dorește, în continuare, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Tudose a declarat săptămâna trecută că nu mai poate să lucreze cu Dan pentru că aceasta l-ar fi mințit în cazul polițistului pedofil.

Situația ministrului de Interne apare în contextul în care premierul a anunțat că este dispus să demisioneze din funcție dacă simte că nu mai poate să guverneze eficient.

Ruptură

O parte din liderii județeni PSD îl acuză pe Tudose că vrea să schimbe miniștrii fără consultarea partidului. „Normal ar fi să se revină la un dialog, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, sper ca premierul să aibă eleganța să respecte promisiunea făcută atunci când a fost mandatat, și anume aceea de a demisiona din funcție, dacă la un moment dat nu se va mai înțelege cu Liviu Dragnea”, a spus liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Meciul Dragnea -Tudose se joacă azi în PSD. Bădălău e tranșant: Fie pleacă ministrul de Interne din Guvern, fie pleacă premierul!

El a adăugat că este posibil ca partidul să îi ceară lui Tudose demisia din funcție. „Ori ne vedem de treabă și mergem înainte, ori actualul Executiv va trebui să plece”, a spus Buzatu, arătând că există o „ruptura evidentă” între Guvern și partid.

Iohannis

Fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, a apreciat că „ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern” pentru că „ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis” care a anunțat deja că nu este sigur dacă ar mai numi un premier de stânga.

Mister

După un turneu în filialele județene ale PSD, liderul partidului, Liviu Dragnea, a evitat să spună dacă se impune demisia ministrului de Interne sau demisia premierului. „Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru”, a zis acesta. El a adăugat că nu există tabere în PSD și că scandalul intern este „mult mai mic decât se vede”.

Taberele din guvern

Miniștrii social-democrați s-au contrazis pe Facebook, în ultimele două zile: o parte au apreciat că premierul este cel care trebuie să-și aleagă echipa de la Palatul Victoria pentru că prim-ministrul răspunde în fața Parlamentului pentru actul de guvernare, în timp ce alți miniștri au fost de părere că partidul trebuie să aleagă membrii Guvernului din moment ce partidele câștigă alegerile și fac Guvernul.

Titularii de la Transporturi (Felix Stroe), Fonduri UE (Marius Nica), Turism (Mircea Dobre) și vicepremierul Marcel Ciolacu s-au poziționat de partea premierului Tudose. De cealaltă parte, miniștrii de la Apărare (Mihai Fifor), Tineret (Marius Dunca), Economie (Gheorghe Șimon) și Cercetare (Lucian Georgescu) au spus că remanierile se fac la partid.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a evitat să se poziționeze tranșant spunând că miniștrii au un singur „jurământ politic”: să aplice programul de guvernare. Aceeași atitudine neutră au îmbrățișat și miniștrii de la Sănătate (Florian Bodog), Afaceri Europene (Victor Negrescu) și Educație (Liviu Pop).

Soluția inedită a lui Firea

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus ieri că Dragnea și Tudose trebuie să „accepte că depind unul de celălalt” și le-a propus celor doi să semneze un document de colaborare în care să descrie regulile de funcționare dintre Guvern și partid. „Așa nu se mai poate continua!”, a zis ea. Firea a apreciat că președintele PSD Liviu Dragnea a greșit că nu s-a consultat cu partidul când i-a propus premieri pe Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. „De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit, care era structura Guvernului. Dacă nu-i plăcea «Trabantul», cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el”, l-a criticat Firea și pe Tudose pe pagina ei de socializare. „Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!”, a zis ea.

„Tudose nu e Grindeanu”

Poliția comunitară se chinuie să scoată „dracul” din Codrin Ștefănescu

Secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, a apreciat sâmbătă că „și-a băgat dracul coada în PSD”. „Nu l-am identificat. La Grindeanu dracul a fost Ponta, acum dracul nu este de la noi, ci din exteriorul partidului și încearcă să facă un lucru mai grav în interiorul partidului”, a spus el. „Tudose nu e Grindeanu. Cu Grindeanu am încercat să rezolvăm problema până în ultima secundă. Când dracul Ponta a venit lângă el, Grindeanu a luat-o razna. Nu e aceeași situație. Vom detensiona toată această situație luni”, a adăugat Ștefănescu.

Premieri de rezervă

Aflat în turneu alături de Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu a respins posibilitatea să ajungă premier în cazul demisiei lui Tudose: „E o diversiune, o manipulare. Niciodată președintele Dragnea nu a discutat ca eu să fiu propunerea de prim-ministru. În al doilea rând, să știți, am o vârstă și colegii mă știu că sunt un om serios și nu îmi doresc acest lucru”, a spus Stănescu.

Mihai Fifor

Surse social-democrate au ne-au relatat că în partid s-au avansat două nume de posibili înlocuitori ai lui Tudose: ministrul Apărării, Mihai Fifor, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. La rândul ei, Vasilescu a refuzat orice discuție pe acest subiect