Politica

JIHAD în PNL/Fetele Morgana &Samsarii lui BUSOI “ataca” Coroana PNL !

Cristian Bușoi își croiește drumul către șefia PNL, dar nu de unul singur. EVZ a aflat că în spatele lui se ascunde Teodor Atanasiu, care vrea să revină în sfera de influență a partidului

Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, este hotărât să îl propulseze pe Cristian Bușoi la șefia partidului. El este mânat în planul său de dorința de a deveni numărul doi în PNL, în condițiile în care viitorul președinte al formațiunii numește, conform statutului, persoana în funcția de secretar general, au dezvăluit surse liberale, pentru EVZ.

În susținerea lui Bușoi, alături de Atanasiu s-au raliat și vicepreședintele PNL Mihai Voicu, fostul secretar general Marian Petrache și liderul PNL Olt, Gigel Știrbu. Aceeași echipă a tras sforile pentru alegerea lui Bușoi, înscris în cursă pe ultima sută de metri, în funcția de secretar general interimar.Înghesuiala pe funcții

Mihai Voicu este cel care l-a ajutat pe Cristian Bușoi să devină și secretar general interimar, iar acum speră că, dacă Bușoi va prelua șefia PNL, el va fi cel puțin vicepreședinte. Voicu vrea cu orice preț să fie în viitorul Birou Politic Național al PNL, au precizat sursele formațiunii, pentru EVZ.

Atanasiu și Voicu au făcut o mică excursie în țară, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a lua pulsul organizațiilor liberale la ideea susținerii variantei Bușoi pentru șefia PNL, au explicat sursele EVZ. Reacțiile din filiale i-au dezamăgit pe aceștia pentru că organizațiile sunt împărțite între cei doi candidați înscriși oficial în cursă: Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Potrivit surselor din partid, Orban are o susținere mai largă decât Predoiu, popularitatea sa fiind în trend ascendent.

Contactat de EVZ pentru un punct de vedere, Cristian Bușoi nu a vrut să comenteze.

Frica lui Atanasiu

Temerile lui Atanasiu și Voicu sunt că Ludovic Orban va fi ales președinte al PNL, au adăugat sursele EVZ. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci cei doi nu vor mai primi nicio funcție de conducere, ci vor fi izolați în partid. Orban nu uită faptul că Atanasiu a fost omul lui Crin Antonescu în perioada cât acesta conducea PNL care făcea parte din coaliția de guvernare USL.

Strategia

Planul taberei pro Bușoi este de a anunța candidatura la șefia PNL a fostului parlamentar Dan Motreanu, un liberal popular în interiorul partidului. În ultimul moment, el s-ar retrage în favoarea lui Bușoi, și i-ar îndemna pe colegi să-l voteze.

USR bate insistent la ușa lui Cioloș

Negocieri asidue au loc între USR și fostul premier Dacian Cioloș, pentru a-l convinge să se înscrie în partid, au spus surse USR, pentru EVZ. Până acum, discuțiile nu au dus la nimic concret, pentru că Cioloș așteaptă rezultatele unei analize proprii demarată în societatea civilă legată de variata optimă: intrarea în PNL, înscrierea în USR sau continuarea cu Asociația România 100. La rândul său, Nicușor Dan, a realizat un sondaj online, pentru a avea un motiv în plus să-l convingă pe Cioloș. Cei chestionați au optat aproape majoritar către intrarea fostului prim-ministru în USR