Politica

IOHANNIS: Modificarea CPP este DEDICATIE pentru PSDragnea! La LCK nu am TERMINAT Cititul🤣

FB_IMG_1517507522567

Iohannis, întrebat dacă o revocă pe Kovesi: ”Și această săptămână e dedicată cititului”. Despre modificarea Codului de Procedură Penală: ”Inadmisibil, lege cu dedicație pentru Dragnea”

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să spună marți dacă și când o va revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi ca urmare a deciziei CCR. Întrebat dacă a terminat de citit motivarea CCR, Iohannis a spus că ”și această săptămână e dedicată cititului”.

Întrebat dacă sunt șanse să ia o decizie săptămâna viitoare, Iohannis a spus ”asta vorbim săptămâna ce vine”.

Iohannis a criticat și modificarea Codului de Procedură Penală, spunând că ”PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce e foarte foarte grav. Vedem acum ceva nemaintâlnit. Majoritatea PSD votează legi pentru șeful lor, legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce e pur și simplu indamisibil. Evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicita o îmbunătățire a acestui text. O să scriu fie Curții Constituționale, fie Parlamentului… Pot să vă confirm că toți musafirii mei sunt foarte îngrijorați de această abordare pe legea votată aseară târziu”.

După ce ziariștii au insistat pe tema revocării lui Kovesi si pe cea a întâlnirii dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR, Iohannis a plecat râzând. Președintele a făcut declarațiile la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor UE la Ambasada Bulgariei