Anchete DNA

Incepe JIHADUL Puliticienilor CORUPTI/Multi BORFASI vor freca CATUSE­čśÄ

 

received_1486551681403318Dac─â ├«n urm─â cu c├óteva zile s-a cerut analiza eventualelor presiuni f─âcute de Kovesi, acum se ├«ndeamn─â la curaj pentru justi╚Ťie ╚Öi sunt subliniate nemul╚Ťumirile din sistem.

Un nou episod, ├«n care se spun lucruri tran╚Öante este aprope de a crea noi tensiuni ├«n justi╚Ťie. ┬áAsocia╚Ťie Magistra╚Ťilor din Rom├ónia (AMR) arat─â cu degetul┬árespingerea propunerii de verificare a aspectelor privind ├«nt├ólnirile la sediul CSM dup─â programul de lucru ╚Öi ├«n afara datelor la care au avut loc ╚Öedin╚Ťele disciplinare ├«ntre inspectori judiciari, judec─âtori sau procurori. Preciz─ârile vin ├«n contextul ├«n care magistra╚Ťii au ╚Ťinut s─â fie analizate eventualele presiuni ale lui Kovesi asupra┬áprocurorului inspector Mihaela Focica, desemnata sa cerceteze eventuale abateri disciplinare ale unor procurori DNA.

 

Românii și-au pierdut graiul, aflând că vestitul prezentator e GAY!
B─âtr├ónul Petre Roman a decis s─â-╚Öi p─âr─âseasc─â t├ón─âra so╚Ťie?!
Fanii plâng! Conchita Wurst a fost petrecută pe ultimul drum. Ce s-a întâmplat?

Tot, AMR cerea ├«n urm─â cu c├óteva zile verificarea presiunilor de c─âtre CSM, iar acum ├«╚Öi exprim─â public nemul╚Ť

umirea, dar ╚Öi sus╚Ťinerea pentru ÔÇ×lu─ârile de pozi╚Ťie┬ádin interiorul sistemului judiciar care dovedesc verticalitate, demnitate, voin╚Ťa de a face diferen╚Ťa, ├«n mod real, ├«ntre ce este si ce ar trebui s─â fie.ÔÇŁ

AMR a transmis ├«ntr-un mesaj c─â nu este de acord cu ascunderea lucrurilor care sunt ├«n sistem, dup─â principiul ÔÇ×gunoiul s─â fie sub pre╚ÖÔÇŁ, deoarece ÔÇ×┬áatitudini┬áde privire de dup─â gard, de┬ála╚Öitate, de indiferen╚Ť─â ne-au adus toate belele, ├«n sistem, ├«n societate ╚Öi ├«n statutul de magistratÔÇŁ.

Vezi ╚Öi: LOVIT din toate direc╚Ťiile! KOVESI pe urmele lui DRAGNEA! Teleorman a venit la r├óndul Justi╚Ťiei

CURAJ pentru JUSTIȚIE

AMR a mai subliniat faptul c─â┬ásus╚Ťine orice pozi╚Ťie fa╚Ť─â de justi╚Ťie┬ácu respectarea principiilor. Mai mult, au transmis c─â prefer─â s─â fie scos la suprafa╚Ť─â adev─ârul ├«ndiferent de partea cui este, dec├ót s─â se mearg─â pe o imaginie idilic─â.

Au mai punctat faptul c─â Justi╚Ťia pare a fi pe o cale bun─â, deoarece magistra╚Ťii au ├«nceput s─â aib─â curaj s─â vorbeasc─â.

ÔÇ×├Än toamna anului 1998, ministrul justi╚Ťiei spunea, cu ocazia inaugur─ârii sediului unei instante, c─â ÔÇ×judec─âtorii┬árom├óni trebuie s─â-╚Öi rec├ó╚Ötige┬ácurajulÔÇŁ. Au f─âcut-o, oare ? ├Änainte de a ne gr─âbi s─â r─âspundem negativ, s─â compar─âm situa╚Ťia actual─â cu cea de acum c├ó╚Ťiva ani ╚Öi, chiar dac─â ├«n prezent tr─âim┬áturbulen╚Ťe, s─â fim sinceri si s─â spunem c─â le prefer─âm unei lini╚Öti docile neaduc─âtoare de nimic bun.

A╚Öa cum AMR sublinia ├«n comunicatul din 30 august a.c., atitudinea dat─â publicit─â╚Ťii de ÔÇ×doamnele justi╚ŤieiÔÇŁ releva tocmai grija pentru┬árespectarea tuturor principiilor┬ápe care legea, societatea ╚Öi CSM le cer de la fiecare judec─âtor sau procuror ÔÇö ├«n limita statutului consarat constitu╚Ťional. ├Än acela╚Öi fel, voin╚Ťa de a spune lucrurilor pe nume, astfel cum a f─âcut-o doamn─â judec─âtor Gabriela Baltag, ├«n interviul de asear─â, explic├ónd, cu argumente clare, ceea ce dorim ╚Öi avem dreptul s─â ╚Ötim, ca┬ámagistra╚Ťi ╚Öi societate, ├«nseamn─â curaj┬á! ├Änseamn─â┬áasumarea rolului ╚Öi locului┬ápentru care membrii CSM au fost trimisi acolo, prin votul nostru, dat cu n─âdejdea c─â pot ╚Öi vor s─â aduc─â o schimbare necesar─â.

Vezi ╚Öi: TUDOREL nu se las─â! Pune paie pe foc pentru KOVESI: proiect de legi pentru independen╚Ťa justi╚Ťiei

A╚Öadar, AMR arat─â, pe de o parte, c─â luarea unei pozi╚Ťii ferme, atunci c├ónd este vorba despre┬ádestinul magistra╚Ťilor┬á╚Öi al sistemului (nu-s cuvinte mari, exact asta au ├«n m├óini membrii CSM) trebuie f─âcut─â cu g├óndul la ace╚Ötia, la oamenii care vin ├«n fa╚Ťa noastr─â, ╚Öi nu doar ╚Ťin├ónd seama de un loc privilegiat (ce merit─â p─âstrat) ori prin raportare strict─â la o┬áimagine idilic─â┬áce poate fi servit─â publicului ╚Öi magistra╚Ťilor. Pe de alt─â parte, colegii judec─âtori ╚Öi procurori au dreptul ╚Öi solicit─â s─â ╚Ötie ce se ├«nt├ómpl─â ├«n interiorul CSM, consider├ónd c─â, fa╚Ťa de dezvoltarea evenimentelor din ultimele luni, nu au fost┬á├«ndestul─âtor informa╚Ťi,┬ácu at├ót mai mult cu c├ót exist─â instan╚Ťe ├«n care ╚Öedin╚Ťele Plenului nu pot fi urm─ârite de pe computerele din birouri, din cauz─â c─â serverul central nu permite accesarea acestora (situa╚Ťie relevat─â de AMR ├«nc─â de la ├«nceputul lunii iulie).

Tocmai de aceea,┬áexplica╚Ťiile punctuale┬ádate de doamnele judec─âtoare din CSM nu fac dec├ót s─â dea glas ├«ndeplinirii uneia din atribu╚Ťiile legale, ├«n calitate de reprezentante ale colegilor care le-au ales. ├Än acela╚Öi sens, al dreptului nostru de a cunoa╚Öte modul ├«n care se desf─â╚Öoar─â activitatea CSM, mai ales ├«n condi╚Ťiile informa╚Ťiilor existente ├«n spa╚Ťiul public ├«n ultima vreme, ne exprim─âm┬ánemul╚Ťumirea fa╚Ť─â de respingerea propunerii de verificare a aspectelor privind ├«nt├ólnirile la sediul CSM, dup─â programul de lucru ╚Öi ├«n afara datelor la care au avut loc ╚Öedin╚Ťele disciplinare, ├«ntre inspectori judiciari, judec─âtori sau procurori, precum si a propunerii de stabilire a cadrului care a permis formarea si ├«ntre╚Ťinerea ideii┬ácondi╚Ťion─ârii procedurilor de recrutate┬áa inspectorilor de renun╚Ťarea la ac╚Ťiunile judiciare pornite de Inspec╚Ťia Judiciar─â ├«mpotriva Consiliului Superior al Magistraturii. Faptul c─â propunerile au fost respinse cu un vot de 9-8, nu ne atenueaz─â nici nemul╚Ťumirea ╚Öi nici dreptul de a fi informa╚Ťi despre activitatea ale╚Öilor no╚Ötri.

AMR a spus clar, ├«n repetate r├ónduri, c─â punctele de vedere pe care le exprim─â nu sunt menite nici s─â fac─â apologia ÔÇ×r─âzboiuluiÔÇŁ ├«n interiorul CSM ÔÇö lucru cu totul de nedorit ! ÔÇö ╚śi nici s─â dea ap─â la moara unora care ar avea de profitat din┬ádezbinarea ├«ntre judec─âtori ╚Öi procurori. ├Äns─â, de dragul consensului c─âldu╚Ť nu pot fi sacrificate principii tocmai pentru c─â acestea au efecte imediate ├«n realitatea ├«n care tr─âim ╚Öi ne desf─â╚Öur─âm activitatea. De dragul unei imagini feerice, nu putem ├«ncuraja modelul ÔÇ×afar─â-i vopsit garduÔÇÖ si ├«n─âuntru-i leoparduÔÇŁ. Ci trebuie s─â chibzuim, s─â ╚Ötim ce avem de f─âcut ╚Öi, mai ales,┬ás─â fim curajo╚Öi !Doar at├ót c├ót ne trebuie pentru a spune lucrurilor pe nume ╚Öi pentru a le schimba numele, atunci c├ónd este cazul. Transformarea ├«n reglementare legal─â, a propunerii de┬áseparare a carierelor judec─âtorilor ╚Öi procurorilor┬á(├«n sensul de a nu mai duce la plen problemele ╚Ťin├ónd de cariera ╚Öi drepturile acestora), sus╚Ťinut─â constant de AMR, constituie o prob─â ├«n acest sens. Haide╚Ťi s─â vedem dac─â ╚Öi c├ót ne pas─âÔÇŁ, a transmis┬áAsocia╚Ťia Magistra╚Ťilor din Rom├ónia,prin pre╚Öedintele interimar, Jud. Dr. Andreea Ciuc─â