Anchete DNA

ICCJ/ORBAN mai primeste o LOVITURA, dupa ce-a fost ACHITAT pe FOND/Un fost USELIST din Justitia lui Tudorica trage spre Stanga/Gurile rele: Cica tot Cineva a pus o PIEDICA pentru Primaria Capitalei/Edy, ce faci, bre? Ai plecat spre Turnu Severin­čśÄ

┬áDe ce sa fie Ludovic PREMIER, un b─âiat de la bloc, cu un c─â╚Ťel si fara bani, si nu b─âiatul cu ac╚Ťiuni de 10 milioane Euro la F.P. (din jaf ANRP)

Ce zici, bre, o mai facem o data, poate iese. Pas cu Pas­čśÄ

cristian-busoi-ludovic-orban.nz4xv0lbwu├ÄCCJ: Judec─âtorii vor asculta ├«n ╚Öedin╚Ť─â public─â ├«nregistrarea dialogului ├«ntre Orban ╚Öi denun╚Ť─âtorul Urd─âreanu

Judec─âtorii de la ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie au decis, luni, s─â audieze la un termen viitor ├«nregistrarea celor dou─â convorbiri pe care Ludovic Orban le-a avut ├«n anul 2016 cu omul de afaceri Tiberiu Urd─âreanu, cel care l-a denun╚Ťat pe liderul PNL c─â i-ar fi cerut bani pentru finan╚Ťarea campaniei electorale la alegerile locale.

De asemenea, magistra╚Ťii au decis ca, pe data de 13 noiembrie, la urm─âtorul termen al procesului ├«n care Orban este judecat pentru folosire a influen╚Ťei ├«n scopul ob╚Ťinerii unor foloase necuvenite, s─â fie audia╚Ťi ├«n calitate de martori patronii de televiziune Sorin Oancea ╚Öi Cozmin Gu╚Ö─â.

La acest termen al procesului, Ludovic Orban a dat pe parcursul a trei ore o ampl─â declara╚Ťie ├«n fa╚Ťa instan╚Ťei, ├«n care a relatat despre ├«nt├ólnirile pe care le-a avut ├«n 2016 cu Tiberiu Urd─âreanu.

Astfel, pre╚Öedintele PNL a declarat c─â, dup─â ce a fost desemnat candidat al partidului la func╚Ťia de primar general al Capitalei, a primit din partea lui Urd─âreanu un mesaj pe telefon de felicitare, ulterior cei doi stabilind s─â se ├«nt├ólneasc─â la locuin╚Ťa omului de afaceri.

Orban spune c─â prima ├«nt├ólnire a avut loc la data de 1 martie, pentru a discuta problemele Capitalei, iar omul de afaceri s-a oferit s─â-i ofere expertiz─â, informa╚Ťii ╚Öi chiar solu╚Ťii pentru rezolvarea acestor probleme.

“├Äntreaga discu╚Ťie s-a purtat ‘la per tu’, pe un ton familiar, care reflect─â faptul c─â exista o rela╚Ťie de amici╚Ťie ╚Öi nu a fost vorba de o discu╚Ťie ├«ntre un om politic ╚Öi un om de afaceri. Nici m─âcar o singur─â dat─â nu am pomenit ╚Öi nu am f─âcut referire la func╚Ťia pe care o de╚Ťineam atunci de prim-vicepre╚Öedinte ├«n PNL. ├Än ceea ce prive╚Öte discu╚Ťia despre un eventual sprijin financiar, a╚Ö vrea s─â v─â precizez c─â singura cerere formulat─â de mine, care ar putea fi interpretat─â ca un eventual sprijin financiar, este fraza: ‘Te g├ónde╚Öti dac─â po╚Ťi s─â-mi dai ╚Öi mie un ╚Öut ├«n fund’. Aceasta nu a fost o cerere explicit─â de sprijin financiar. Urd─âreanu nu a fost singura persoan─â cu care m-am ├«nt├ólnit. ├Än perioada respectiv─â, m-am ├«nt├ólnit cu zeci sau sute de persoane, cu expertiz─â ├«n diverse domenii, cu care am discutat despre problemele Bucure╚Ötiului. C├ónd Urd─âreanu mi-a cerut s─â ├«i dau un ordin de m─ârime cu privire la sum─â, a r─âmas c─â discut─âm la urm─âtoarea ├«nt├ólnire. A doua ├«nt├ólnirea a avut loc pe 20 martie. Ini╚Ťiativa discu╚Ťiei despre sprijinul financiar nu ├«mi apar╚Ťine. De altfel, urm─ârind cele aproape dou─â ore de ├«nregistr─âri, impresia pe care am avut-o este c─â Urd─âreanu ╚Öi-a ar─âtat preocuparea pentru a m─â sprijini ├«n aceast─â campanie, inclusiv financiar. El a deschis discu╚Ťia despre sprijinul financiar. Eu nu am respins discu╚Ťia pe aceast─â tem─â, pentru c─â este foarte greu s─â ob╚Ťii ├«n campanie electoral─â oameni care s─â te sus╚Ťin─â financiar. Dac─â a╚Ö fi respins discu╚Ťia, ar fi fost privit─â ca un refuz. Nu am avut niciodat─â inten╚Ťia de a beneficia de o finan╚Ťare ├«n afara cadrului legal. Discu╚Ťia despre sumele de bani, modul ├«n care s─â fie vira╚Ťi banii nu arat─â inten╚Ťia de a beneficia de o finan╚Ťare ilegal─â. C├ónd Urd─âreanu m-a ├«ntrebat ‘Cash?’, am r─âspuns interogativ: ‘Cum altcumva?'”, a sus╚Ťinut Orban ├«n sala de judecat─â.

Liderul PNL a mai spus că, din 24 martie până pe 11 aprilie, când a fost pus sub acuzare, a existat un mandat pe numele lui de ascultare, dar nu a rezultat nicio probă care să arate că a încălcat legea.

Procesul se afl─â ├«n faza de apel, dup─â ce Ludovic Orban a fost achitat ├«n prim─â instan╚Ť─â, pe 31 ianuarie, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de folosire a influen╚Ťei ├«n scopul ob╚Ťinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urd─âreanu, solicit├óndu-i sprijin financiar pentru campania electoral─â la alegerile locale din vara anului trecut, ├«n care acesta fusese nominalizat de PNL s─â candideze la func╚Ťia de primar al municipiului Bucure╚Öti.

Procurorii sus╚Ťin c─â, ├«n martie 2016, Urd─âreanu s-a ├«nt├ólnit cu Orban la domiciliul celui dint├ói, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat c─â are nevoie de 50.000 de euro ├«n numerar, pentru a-i folosi ├«n vederea promov─ârii imaginii sale drept candidat la Prim─âria Capitalei, iar banii erau ceru╚Ťi ├«n numerar “tocmai fiindc─â erau… pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri c─â el pretinde pu╚Ťin c─â nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri s─â se g├óndeasc─â dac─â poate s─â dea banii: ‘te g├ónde╚Öti dac─â po╚Ťi sau ├«mi dai un ╚Öut ├«n fund’. Ludovic Orban i-a spus c─â nu vrea nimic de la partid”, se arat─â ├«n rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi ├«ntrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urd─âreanu suma de 50.000 euro ├«n numerar, ar─ât├ónd c─â are un buget de campanie limitat ╚Öi c─â dore╚Öte “s─â aib─â canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au sus╚Ťinut procurorii