Condamnari

ICCJ/Judecatoarea lui DADDY, Ana Maria Dascalu, da sentinta pe 25 sept in. dosarele pesediste ale borfasilor SOVA&GHITA­čśÄ

Gabita Oprea așteaptă la Ontanu !

├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie sus╚Ťine c─â judec─âtoarea Ana Maria Dasc─âlu a participat la procesele ├«n care sunt inculpa╚Ťi Dan ╚śova ╚Öi Sebastian Ghi╚Ť─â, deoarece ├«n aceste dosare cercetarea judec─âtoreasc─â a fost finalizat─â.

├ÄCCJ a explicat, vineri, ├«ntr-un comunicat de pres─â, c─â motivul pentru care Ana Maria Dasc─âlu, care se va pensiona ├«ncep├ónd cu data de 31 octombrie, a intrat ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â ├«n completul care a dezb─âtut procesele ├«n care sunt judeca╚Ťi fostul senator Dan ╚śova ╚Öi fostul deputat Sebastian Ghi╚Ť─â, dar nu a intrat ├«n completul care a discutat dosarul lui Gabriel Oprea, este c─â ├«n primele dou─â dosare cercetarea judec─âtoreasc─â a fost finalizat─â.

Astfel, ├ÄCCJ arat─â c─â, la data ├«nregistr─ârii celor trei dosare, Ana Maria Dasc─âlu, care f─âcea parte din compunerea Completului C2, se afla ├«n activitate ├«n baza avizului anual pentru men╚Ťinerea ├«n func╚Ťie, acordat de CSM.

Av├ónd ├«n vedere c─â, la data de 31 octombrie 2017, urma s─â-i expire avizul anual pentru men╚Ťinerea ├«n func╚Ťie, Colegiul de Conducere al ├ÄCCJ a hot─âr├ót ca Ana Maria Dasc─âlu s─â fie ├«nlocuit─â, ├«ncep├ónd cu data de 4 septembrie, cu unul dintre judec─âtorii promova╚Ťi la Instan╚Ťa suprem─â.

M─âsura ca Ana Maria Dasc─âlu s─â nu mai participe ├«n toate ╚Öedin╚Ťele Completului C2 a fost adoptat─â ├«n considerarea stadiului procesual al cauzelor aflate ├«n cursul cercet─ârii judec─âtore╚Öti ╚Öi pentru a-i da posibilitatea s─â motiveze, p├ón─â la data ├«ncet─ârii activit─â╚Ťii, hot─âr├órile judec─âtore╚Öti pronun╚Ťate ├«n dosarele la solu╚Ťionarea c─ârora a participat.

Instan╚Ťa suprem─â sus╚Ťine c─â, ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«n dosarele lui ╚śova ╚Öi Ghi╚Ť─â s-a acordat termen exclusiv pentru dezbaterile finale, Colegiul de conducere a hot─âr├ót ca Ana Maria Dasc─âlu s─â participe la cele dou─â procese.

├Än aceste circumstan╚Ťe, Ana Maria Dasc─âlu a participat, pe 19 septembrie, la dezbaterea pe fond a dosarelor ├«n care sunt judeca╚Ťi Dan ╚śova ╚Öi Sebastian Ghi╚Ť─â, dosare ├«n care sentin╚Ťa se va da pe 25 septembrie.