Condamnari

ICCJ/Familia PESEDISTA COSMA asteapta ani Grei de PARNAIE/Diseara, iese PESEDEAUA Codrin: Tot Kovesi e de Vina/Sictir­čĄú

 

FB_IMG_1518703140310

Zi decisiv─â pentru Vlad Cosma ╚Öi tat─âl s─âu. Magistra╚Ťii cer ani grei de ├«nchisoare

Fostul deputat Vlad Cosma ┼či tat─âl acestuia, Mircea Cosma, fost pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Prahova, afl─â luni de la instan┼úa suprem─â, dac─â vor fi sau nu condamna╚Ťi la cinci ani, respectiv opt ani de ├«nchisoare. Ace╚Ötia sunt acuza┼úi c─â ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucr─âri ├«n care beneficiar este Consiliul Jude┼úean. Este ultimul termen ├«n acest dosar iar procesul este judecat de Instan╚Ťa format─â din cinci judec─âtori.

├Än 1 noiembrie 2016, fostul pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat┬á la opt ani de ├«nchisoare, iar fiul s─âu, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de ├«nchisoare, ├«n timp ce omul de afaceri R─âzvan Alexe a primit o condamnare de doi ani ┼či jum─âtate de ├«nchisoare.┬á├Än acela┼či dosar,┬áDaniel Alixandrescu, directorul Direc┼úiei ÔÇ×PatrimoniuÔÇŁ din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la ┼čase ani de ├«nchisoare.

 

├Än aprilie 2014, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Prahova, Mircea Cosma, a fost trimis ├«n judecat─â pentru luare de mit─â ┼či abuz ├«n serviciu, fiul s─âu, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influen┼ú─â, directorul Direc┼úiei ÔÇ×PatrimoniuÔÇŁ din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mit─â ┼či abuz ├«n serviciu, iar R─âzvan Alexe, pentru trafic de influen┼ú─â ┼či dare de mit─â.

Vlad ┼či Mircea Cosma au fost trimi┼či ├«n judecat─â de DNA fiind acuza┼úi c─â ar fi cerut ┼či primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denun┼ú─âtori ├«n cauz─â, ale c─âror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Firmele controlate de cei trei sunt, la r├óndul lor, trimise ├«n judecat─â ├«ntr-un dosar de evaziune fiscal─â ┼či sp─âlare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar ├«n care sunt inculpa┼úi R─âzvan Alexe, dar ┼či fostul angajat al Secretariatului general al Guvernului, Marcel P─âv─âleanu, al─âturi de al┼úi oameni de afaceri din Prahova.

ÔÇ×Sumele de bani au fost pretinse ├«n schimbul interven┼úiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Jude┼úean Prahova, pe l├óng─â care cei doi aveau influen┼ú─â, respectiv pre┼čedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tat─âl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel ├«nc├ót societ─â┼úile respective s─â ob┼úin─â de la institu┼úia public─â lucr─âri ┼či servicii curente supraevaluate, de ├«ntre┼úinere a drumurilor publice sau a drumurilor jude┼úene pe timp de iarn─â, dar ┼či decontarea, cu prioritate, a unor lucr─âri deja efectuate ├«n temeiul unor contracte anterioareÔÇŁ notau procurorii DNA ├«n 2014, atunci c├ónd a ├«nceput urm─ârirea penal─â ├«n acest dosar.

├Än ultima perioad─â, Vlad Cosma a prezentat mai multe ├«nregistr─âri audio, vr├ónd s─â demonstreze c─â procurorii de la DNA Ploie┼čti, care au instrumentat dosarele ├«n care este cercetat, al─âturi de membri ai familiei sale, ar fi falsificat probe.

O nou─â ├«nregistrare audio a lui Vlad Cosma a fost difuzat─â duminic─â seara de Antena 3, ├«n care ar fi discu┼úii ├«ntre procurori de la DNA Ploie┼čti ┼či fostul deputat, acesta fiind ├«nv─â┼úat ce s─â spun─â ├«n dosarul fostului primar al municipiului Ploie┼čti, Andrei Volosevici.

Procurorul ┼čef al DNA, Laura Codru┼úa Kovesi, spunea, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â sus┼úinut─â s─âpt─âm├óna trecut─â, c─â atacul la adresa DNA nu este ├«nt├ómplator ┼či c─â ÔÇ×asist─âm la un festival disperat al inculpa┼úilorÔÇŁ, fiind vorba de o ├«ncercare a familiei Cosma de a sc─âpa de ├«nchisoare. Ea afirma c─â┬áfostul deputat Vlad Cosma a fost audiat ├«n 12 dosare, iar de foarte multe ori acesta s-a prezentat la DNA din proprie ini┼úiativ─â ┼či a f─âcut denun┼úuri