Anchete DNA

ICCJ/ Decizie privind redeschiderea DOSARULUI unui Tractorist-Paul STANESCU/Se Aproba­čĄú

 

FB_IMG_1517474429103├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie (├ÄCCJ) dezbate, joi, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urm─âririi penale ├«ntr-un dosar ├«n care este vizat ┼či vicepremierul Paul St─ânescu.

Pe 25 ianuarie, Instanţa supremă a amânat procesul, deoarece persoanele implicate alături de Paul Stănescu în dosar nu au avut avocat.

Paul St─ânescu a venit atunci la ├ÄCCJ ┼či a declarat c─â va demisiona din func┼úie dac─â va fi inculpat ├«n acest dosar.

“├Än 2010, Curtea de Conturi a f─âcut verific─âri de fond, a spus c─â totul e ├«n regul─â. Dup─â aceea, un cet─â┼úean a c─ârui identitate, spune DNA, nu a fost g─âsit─â a f─âcut o sesizare ├«n dosarul cu finan┼úarea echipei de fotbal Alro Slatina ┼či au ├«nceput cercet─ârile. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dac─â exist─â prejudiciu, DNA Craiova a zis c─â nu exist─â prejudiciu ┼či ├«n baza constat─ârilor au dat ne├«nceperea urm─âririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ┼čtiu care e cauza (…) Mai sunt ├«nc─â trei auditori de la Curtea de Conturi cita┼úi ├«n acest dosar ┼či s-a am├ónat. Ceea ce v─â pot spune eu este un lucru clar: ├«n momentul ├«n care voi deveni inculpat ├«n acest dosar, eu, Paul St─ânescu, ├«i voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie s─â ┼čti┼úi de la mine. Declara┼úia mea este o certitudine (…) Eu cred c─â totul a fost legal”, a spus Paul St─ânescu.

Cererea DNA a fost ├«nregistrat─â pe data de 17 ianuarie 2018, iar al─âturi de St─ânescu intima┼úi ├«n dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Coto┼čman ┼či Remus Manolache.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Cur┼úii de Conturi ┼či are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Jude┼úean Olt, ├«n leg─âtur─â cu finan┼úarea unei echipe de fotbal.

Paul St─ânescu a fost pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Olt ├«n perioada iunie 2008 – iunie 2016.