Politica

HORROR:DEMENTUL si Agramata LIPSESC de la CONGRESUL Socialistilor EUROPENI de la Lisabona !

FB_IMG_1542408848620

PSD întoarce spatele familiei politice europene din care face parte. Dragnea și Dăncilă lipsesc de la Congresul socialiștilor europeni. Cine reprezintă partidul la Lisabona

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă lipsesc de la congresul socialiștilor europeni care se desfășoară vineri și sâmbătă la Lisabona, partidul fiind reprezentat de Rovana Plumb, președinta organizației de femei, și de câțiva parlamentari și europarlamentari, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. La Congres mai participa și fostul ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu. Singurul român care vorbește la Congresul PES este Corina Crețu, însă o face în calitate de Comisar European, nu de reprezentant al PSD.

Congresul are două mize importante pentru socialiști: realegerea bulgarului Serghei Stanișev în funcția de președinte și validarea lui Frans Timmermans drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene (spitzenkandidat).

Nu este prima reuniune la vârful socialiștilor europeni la care Dragnea nu participă. În luna octombrie, când au fost stabiliți candidații la funcția de președinte al Comisie, PSD nu a trimis pe nimeni. Și asta în ciuda faptului că PSD a fost invitat la reuniunea de la Bruxelles a Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

”Cei prezenți la Congres se întreabă de ce liderul PSD nu este prezent, de ce partidul nu este reprezentat la vârf la reuniunile familiei social democrate”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre participanți