Anchete DNA

HORROR/Alianta PSD-ALDE pregateste un Nou IMPOZIT !

FB_IMG_1517148288118Scenariu PNL: Noul impozit pe care PSD şi ALDE îl pregătesc pentru anul viitor. „Va fi o ghiulea pentru veniturile românilor”

Liberalii susţin că introducerea unui impozitul pe venitul global, anul viitor, va reprezenta „o ghiulea pentru veniturile românilor” şi este primul pas pentru impozitarea progresivă.

„PSD şi ALDE pregătesc pentru anul viitor introducerea impozitului pe venitul global al persoanei fizice, o nouă ghiulea pentru veniturile românilor ce au fost afectate de debandada fiscală a Guvernului. Introducerea unui asemenea impozit va creşte şi mai mult pe viitor incertitudinile  legate de salariile românilor, afectate deja  de trecerea contribuţiilor către angajaţi  şi erodate semnificativ  de inflaţie.

Introducerea venitului global este văzută de specialiştii în economie ca un pas pregătitor în vederea impozitării progresive a românilor”, susţine senatorul PNL Iancu Caracota.

Liberalul afirmă că PSD şi ALDE vor eliminarea cotei unice care, în opinia sa, este total inoportună. „O asemenea decizie ar crea un haos fiscal şi mai mare decât cel de acum. Cota unică este, în primul rând, cea care a simplificat sistemul de administrare fiscală atât din perspectiva contribuabilului, cât şi din perspectiva autorităţilor fiscale. Cota unică a descurajat evaziunea fiscală. Cota a descurajat emigrarea fiscală a companiilor autohtone şi a favorizat rămânerea în ţară a capitalului. (…)  În România, guvernarea PSD-ALDE va folosi banii din impozitul progresiv pentru  satisfacerea clientelei politice  şi pentru acoperirea deficitului bugetar”, mai spune Caracota.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat săptămâna trecută că ministerul nu lucrează la introducerea impozitului pe gospodărie în acest moment.

“Categoric, nu se lucrează la acest lucru în 2018”, a spus Teodorovici, întrebat cum comentează declaraţia senatorului PNL Florin Cîţu care susţinea că Ministerul de Finanţe nu ar fi renunţat la impozitul pe gospodărie şi că în prezent ar pregăti “detaliile tehnice” ale acestuia.

Teodorovici a precizat că MFP lucrează în prezent la simplificare şi la “adevărata reformă din sistem”. “Şi asta este ceea ce România are nevoie astăzi. Partea fiscală, dacă ne uităm în jurul României, ea stă foarte bine. Ce trebuie să facem noi ca să eliminăm blocajele care ţin investitorii deoparte? Debirocratizare, alt comportament al funcţionarilor la ghişeu, câţi mai puţini, poate, funcţionari la ghişeu, pentru că, dacă totul va fi online, electronic…”, a adăugat Teodorovici