Fara Categorie

HORROR pentru PNL, Vasile a parasit sala, Bogdan a inceput sa planga/Au pierdut finantele, transporturi, dezvoltare , fonduri europene, secretarul general al guvernului /Maine, pierde inca 4 ministere

 Rareș Bogdan, după ce PSD le-a comunicat liberalilor că le ia Ministerul de Finanțe: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”

 

 

Potrivit unor surse pnl, negocierile pentru formarea noului guvern PSD-PNL-UDMR s-au concentrat pe împărțirea portofoliilor minsteriale, PNL insistând ca Nicolae Ciucă să fie primul premier în rotativa guvernamentală. Într-o astfel de ipoteză, social-democrații le-au comunicat liberalilor că în cazul în care preiau primii mandatul de premier, PSD va lua Ministerul de Finanțe.

Argumentul lansat de PSD l-a nemulțumit imediat pe prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan. „Marcele, nu ne poți face asta!”, i-a fi replicat Rareș Bogdan președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

 

 

 

liberalii ar vrea să rămână cu mandatul de premier, așa cum a indicat președintele Klaus Iohannis, fapt care ar duce la pierderea Ministerului Finanțelor în favoarea social-demorcaților. De asemenea, conform negocierilor, Ministerul Dezvolării ar reveni UDMR-ului. Pierderea celor două ministere care asigură veniturile în teritoriu, reprezentând un canal de influență printre liderii administrațiilor locale, constituie un dezavantaj pentru PNL, însă social democrații au subliniat clar, prin vocea lui Ciolacu, că nu sunt dispuși să renunțe la argumentul lor.

 

 

 

În cadrul negocierilor, liderului PNL Florin Cîțu i s-a comunicat că nu poate avea Ministerul Finanțelor nici el și nici Dan Vîlceanu, în eventualitatea în care Nicolae Ciucă rămâne să preia funcția de prim-ministru. Conform informațiilor , Cîțu s-a ridicat de la masă și a părăsit ședința, fără să mai revină până la final.

Cîțu s-a întors la finalul ședinței, subliniind că el nu este de acord cu ce s-a discutat de la momentul în care Nicolae Ciucă a fost ales pentru funcția de premier.

Cei 4 prim-vicepreședinți ai PNL, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu și-au manifestat în continuare nemulțumirea legat de faptul că PNL ar pierde și Transporturile, și Finanțele, și Dezvoltarea, moment în care s-a propus întreruperea discuțiilor, pe motiv că „nu se poate comunica în partid”.

 

#Legenda_călăreților_fără_cap

Priviți această fotografie:

 

 

 

 

1. În stânga (vai!) imaginii este e dl. Cîțu. Dânsul a zis așa: „Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primii premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliţie”. Prin urmare, în 2 luni PNL a reușit să piardă un premier plin, câteva ministere, să devină partidul mai mic de la guvernare și să fie ridiculizat de public și asta, în capul dlui Cîțu, e o mare victorie.
2. În centrul imaginii este domnul Ciucă. El va fi premier desemnat, dar nu ne-a spus mare lucru despre ce va face. Dincolo de limitele sale cazone, adevărul e că nici nu știe prea multe dintre înțelegerile făcute pe sub masă în ultimele 2 săptămâni.

 

 

 

Asta deoarece până acum NU l-au lăsat să participe la negocierile cu PSD.
3. Pe umărul stâng și drept al dlui Ciucă șed, ca doi epoleți, domnul Bode și domnul Flutur. Ambii au funcționat ca o curea de transmisie între PNL și PSD, ambii sunt artizani ai capitulării partidului lor în brațele pesediste. O mențiune specială pentru dl. Flutur care ne-a zis că a venit de la Suceava la București „ca să unească provinciile istorice”. Prin județul cu cea mai mică rată de vaccinare din România oricum nu mai era nimic de făcut, bine că a venit să salveze Bucureștii.

 

 

 

4. În planul din spate mai apar o frunte și o ureche. Fruntea îi aparține dlui Virgil Popescu. Pe tot parcursul declarației dlui Ciucă, acesta s-a tot foit ca să găsească o poziție favorabilă pentru camere, probabil ca să nu fie uitat, Doamne-feri, în noua împărțire a ministerelor. Urechea, în schimb, îi aparține dlui Rareș Bogdan, de la firma „Ochiul și Timpanul Cotrocenilor”. Și el a încercat să se așeze strategic, în proximitatea noului premier, doar că a calculat greșit proporțiile și distanțele: mai lat în umeri decât firavul Cîțu, dl. Ciucă l-a ecranat aproape complet. Nici la extragerea asta, dl. Rareș Bogdan nu a fost pus premier, în ciuda zelului cu care a dat raport de zi și de noapte la Cotroceni.
5. Deși lipsește fizic, spiritul tutelar al dlui Klaus Iohannis umple fotografia, ca un un memento peste decenii al acestei splendide catastrofe numite PNL.