Politica

HORROR: ORBAN vrea sa PUNA la JUSTITIE singurul LIBERAL (Deputat Ioan CUPSA)care a VOTAT legea RECURSULUI Compensatoriu ?!

Orban spune că Ioan Cupșa poate fi ministrul Justiției. Cupșa, singurul liberal care a votat legea recursului compensatoriu ce a eliberat din pușcării mii de violatori și tâlhari

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seară la Digi 24 că deputatul PNL Ioan Cupșa ar putea fi viitorul ministru al Justiției. „Are toate calităţile necesare pentru a gira această funcţie. (…) Poate fi un candidat, dar nu vă voi da nume. În momentul în care vom decide formula Guvernului, atunci o vom prezenta public”, a spus Orban.

Ioan Cupșa, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, e singurul liberal care a votat în 2017 Legea recursului compensatoriu, o inițiativă PSD-ALDE care a dus la eliberarea rapidă din închisori a mii de infractori periculoși care au invocat condițiile de detenție.

În luna februarie, același Cupșa a depus la Parlament o inițiativă de abrogare a legii privind recursul compensatoriu (legea 169/2017), după ce în spațiul public au apărut sute de articole despre recidivele săvârșite de infractorii eliberați. Proiectul este încă în dezbaterea Parlamentului.

”Fenomenul infracțional în România – care cuprinde actele de corupție, marea infracționalitate și mica infracționalitate – din păcate este scăpat de sub control (…) Așa cum se poate constata, recidiva este la cote alarmante în România, fie că vorbim de recidiva propriu-zisă, fie de recidiva comună, adică antecedența penală. Dacă recidiva propriu-zisă se întâlnește în rândul condamnaților în proporție de aproximativ 40%, probabil cea mai mare rată din UE, antecedența penală – recidiva improprie – ajunge la cote care depășesc 60%. Acestea sunt date care dovedesc că unul dintre scopurile pedepsei nu este realizat în România, și anume cel privitor la reintegrarea socială și evitarea recidivei de către persoanele condamnate penal”, arată Ioan Cupșa în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Recursul compensatoriu a eliberat zilnic 10 violatori, pedofili și criminali. Doar 1,48% dintre deținuții eliberați erau condamnați pentru corupție, arată o statistică a Administrației Naționale a Penitenciarelor