Anchete DNA

HORROR la Spitalul Judetean Calarasi(Inregistrari cu camera ascunsa-un fost director)/ My name BOND. Militaru-Didilescu BOND/ Dupa Jafurile de la Spitalul Timisoara si Agentia de Handicapati-Urmeaza Calarasiul lui ILIUTA/James Bond oo7 de la MAI !

SURSA SUB ACOPERIRE CU IMPACHETARE ASCUNSA

Eram sigur ca asta se urmareste. Militaru, avand o misiune si o legitimitate incerta, a bantuit spitalul de cand a venit Iliuta. Mie nu mi -a prezentat nici o legitimatie sau delegatie care sa ii autorizeze accesul la documente, compartimente si in foruri de conducere
Si in spital se comporta amandoi ca si cum ar fi asociati.

Avizeaza BVC-ul si planul de achizitii. Sedintele sunt lunare, dar Militaru este in spital zi de zi. E la curent cu toate contractele, cere copii.
Contractele sunt incheiate de manager.
Da, e f focusat pe contractul si activitatea firmei de curatenie
Credeti ca Iliuta este si el asociat cu Militaru ? Sau ii este indatorat ?
Si una si alta !

In public nu se ataca. Doar in sedintele noastre

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are, începând de astăzi, un nou manager, in persoana lui Silviu George Didilescu
Astăzi, contractul de management al Cameliei Ghiveciu a expirat, iar preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a decis să nu îl mai prelungească. „Pe data de 12 decembrie 2016 va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Astăzi este ultima zi pentru depunerea dosarelor la concurs. Camelia Ghiveciu îşi va depune astăzi dosarul, însă pentru a nu exista niciun fel de suspiciuni, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a luat decizia de a nu mai prelungi interimatul doamnei Ghiveciu. Astăzi a fost numit interimar în funcţia de manager domnul Silviu George Didilescu”, ne-a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Călăraşi, Rareş Ionescu.

Cotidianul: Banii handicapatilor, cheltuiti pe tranzactii imobiliare

Anual, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) primeste de la bugetul de stat fonduri nerambursabile pe care conducerea institutiei le distribuie, in urma analizarii unor proiecte, unor ONG-uri care au ca obiect de activitate ajutorarea persoanelor cu handicap, banii urmand a fi cheltuiti pe diverse programe care sa ajute aceasta categorie defavorizata.
Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit, in urma unui control, ca secretarul de stat Silviu Didilescu, presedintele ANPH, a aprobat in 2006 finantarea proiectelor a sapte ONG-uri cu 292.000 de euro, bani care au fost cheltuiti, printre altele, si pe achizitia de terenuri. Inspectorii sustin ca aprobarea finantarii celor sapte proiecte este ilegala, deoarece cele sapte ONG-uri nu intruneau conditiile minime de eligibilitate, iar, conform statutelor lor, nu desfasurau activitati in domeniul protectiei persoanelor cu handicap, asa cum o cere legea.
Organizatiile neguvernamentale care au primit finantari nerambursabile sunt: Asociatia Kelsen Baia Mare, Asociatia pentru Infrastructura Regionala si Dezvoltare Durabila Somes Dej, Societatea Nationala de Crucea Rosie Focsani, Fundatia Pro Armonia Focsani, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale „TREBUIE“ Fetesti, Societatea Doamnelor Bucovinene Suceava, Asociatia Internationala de Ortopedie si Recuperare prin Ortopedie Bucuresti.

Seful ANPH – acuzat de hartuire sexuala

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, Siviu George Didilescu, este acuzat de subordonatele sale de hartuire sexuala.
Meda Mihaela Filon, inspector-sef la Inspectia Regionala pentru Persoane cu Handicap Moldova, sustine ca Siviu George Didilescu nu se ocupa deloc de problemele din domeniul protectiei speciale a persoanelor cu handicap si spune chiar ca in repetate randuri el le-ar fi facut avansuri unor angajate ale Autoritatii.
Angajatii din sistem se plang de faptul ca Didilescu ii trateaza permanent cu superioritate si ii umileste sistematic. Ei il mai acuza si ca a stabilit un mod de lucru bazat pe presiune, teroare si pe dictonul „Legea sunt eu”.
Meda Filon spune ca de aproximativ noua luni, de cand Silviu George Didilescu a fost numit in functia de presedinte al ANPH, nu exista, practic, comunicare. Didilescu a refuzat o intalnire cu inspectorii din teritoriu, care ar fi trebuit sa-i aduca la cunostinta problemele specifice ale fiecarui judet, pentru a fi pusa la punct o strategie in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati.
„In America, democratia s-a facut cu pistolul!”
La cererea inspectorilor din teritoriu ca o astfel de intrevedere sa aiba loc, presedintele a trimis un raspuns sec, prin care sugereaza ca astfel de intruniri pot avea loc numai la initiativa lui.
„Dorim sa precizam faptul ca intre presedintele ANPH si inspectorii regionali exista numai raporturi de subordonare, pe care va rog sa le respectati”, se arata in raspunsul oficial dat de presedintele Didilescu.
De multe ori ar fi spus ca va lua drept model, in modul sau de lucru, America anilor ´50, deoarece in America democratia s-a facut cu pistolul. Didilescu a ajuns sa le impuna subordonatilor sa i se adreseze cu „domnul ministru”.
A uitat insa de statutul sau si a participat, in calitate de presedinte al comisiei, la evaluarea unor functionari publici, lucru interzis de lege. De asemenea, face presiuni pentru ca unii oameni sa-si dea demisia, pentru a-si impune in anumite functii oameni pe care el ii agreeaza.

Angajatii ANPH, „sobolani truditori”

„In urma controalelor pe care le efectueaza in teritoriu nu lasa rapoarte, vine de obicei neinsotit de sofer, cu diverse persoane agreate din anturajul sau, nu ne considera colegii sai, ba chiar ne-a numit sobolani truditori.
Nu este un bun cunoscator al legii, dar nici nu accepta propuneri de colaborare, dovada stand faptul ca foarte multi oameni din sistem au preferat sa paraseasca posturile pe care au lucrat pana la venirea lui Didilescu la conducerea ANPH”, declara Meda Mihaela Filon.
Aceasta spune ca Didilescu i-ar fi facut avansuri atat ei, cat si altor femei pe care le are in subordine. „Ca specialist, pot spune ca are o componenta devianta, are tulburari de comportament. Nu mi-a facut avansuri doar mie. Nu i-am permis un astfel de comportament si l-am tinut la distanta, pentru ca noi trebuie sa avem doar raporturi profesionale.
Eu chiar nu gust glumele domniei sale”, mai spune Meda Filon.
Nici cu oficialii europeni nu se comporta mai frumos
Se pare ca atitudinea sa a fost remarcata si de unii oficiali europeni care au vizitat tara noastra. La asemenea intalniri a intarziat sau a refuzat chiar sa participe, dupa ce initial isi confirmase prezenta.
Acest lucru a starnit iritarea fostului ministru al muncii din Germania, care a spus ca ii va aduce la cunostinta premierului Calin Popescu Tariceanu comportamentul nepotrivit al lui Silviu Didilescu. La toate aceste acuze, Silviu Didilescu nu a avut un raspuns.
Considerand, probabil, ca este demnitar doar de luni pana vineri, acesta ne-a spus ca vrea sa fie lasat in pace „fiindca este duminica”…

Restructurare pentru recentralizare?

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap isi va reduce schema cu 40 de posturi, potrivit unei ordonante adoptate in ultima sedinta de guvern.
Prin actul normativ se desfiinteaza inspectiile regionale, atributiile acestora fiind preluate de inspectorii judeteni si de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti. Inspectorii sunt functionari publici, angajati in structura proprie a ANPH. Ordonanta mai prevede reorganizarea Comisiei superioare si a comisiilor judetene de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti.
Acestea se reorganizeaza in comisii de evaluare a persoanelor cu handicap.
Guvernul considera ca, in acest fel, se va asigura coordonarea unitara, la nivel national, a activitatilor in domeniul protectiei persoanelor cu handicap.
Personalul disponibilizat prin restructurarea activitatii la nivelul inspectiilor regionale poate fi preluat, conform legii, de catre directiile generale de asistenta sociala si protectie

MY NAME IS BOND. FUNDULEA BOND

HOPA/ FINU lui BUSOI, anchetat de DNA, a ajuns mare SEF in C.A. al Spitalului Judetean Calarasi ! Traiasca sobolanii din Tradecomia lui Militaru, Deh !

EXCLUSIV DNA sustine ca ancheteaza cazul “finii lui Busoi”/ Traseul banilor

Reteua lui Busoi

HotNews.ro publica azi, in continuarea articolului “De unde are Cristian Busoi milioane de actiuni la Fondul Proprietatea”, povestea detaliata a despagubirilor acordate de ANRP finilor europarlamentarului PNL, candidat la primaria Capitalei. De la cine au cumparat acestia drepturile litigioase, cat au platit pentru ele, cat au castigat si cum se face ca la putin timp dupa ce primesc actiuni la Fondul Proprietatea ele apar si in declaratia de avere a lui Cristian Busoi. De notat ca toti trei evita sa spuna daca au vandut sau cumparat unii de la ceilalti actiuni la Fondul Proprietatea. DNA sustine intr-un raspuns oficial ca ancheteaza acest caz, desi primele acte au fost solicitate inca din februarie 2015, insa de peste un an nu s-a intamplat nimic dosar.
Intrebarea transmisa DNA: Decizia nr. 3659/04.12.2008 a Comsiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), prin care s-a solutionat Dosarul nr. 41988/CC al ANRP, face obiectul unui dosar de cercetare al DNA?
Raspunsul procurorilor: Pe rolul DNA – Structura Centrala exista in lucru o cauza cu privire la aspectele mentionate de dvs., in acest moment alte informatii nu pot fi oferite in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.
Reamintim ca, potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate. In februarie 2013, procurorul Popovici a primit raspunsurile solicitate, intre care si o serie de documente si contracte vizand dosarul finilor lui Busoi ( 41988/CC), insa nu e clar in ce stadiu a ajuns ancheta inceputa in urma cu un an.
De la cine au cumparat finii drepturile litigioase
La sfarsitul anului 2008, doi cetateni cunoscuti drept finii liberalului Cristian Busoi (Marius Bogdan Militaru si Daniel Groza) incasau 77,5 de milioane de lei de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP).

Cei doi au preluat in august 2008 drepturile litigioase ale unei batrane din municipiul de pe Bega, Valeria Hilda Preda, care se chinuia din 2007 sa intre in posesia despagubirii pentru un teren de 2,5 hectare, situate pe Calea Aradului nr.34 din Timisoara.

in decembrie 2008, cei doi apropiati ai lui Busoi au obtinut cea de-a 18-a mare despagubire de la ANRP, cele 77,5 de milioane de lei find acordate: 500.000 de euro in bani, restul in actiuni Proprietatea. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca aceasta despagubire face obiectul unui dosar penal.

In declaratia de avere din 2010, care se completeaza pentru anul precedent, pentru 2009, Cristian Busoi declara un drept de creanta asupra a 15.765.634 (cincsprezece milioane) actiuni la Fondul Proprietatea. Acest drept de creanta inseamna ca Busoi avea promisiunea vanzarii acestor actiuni de la cineva.

Intr-o declaratie de avere ulterioara, din 2012, Cristian Busoi raporteaza “dividente” incasate din actiuni la fondul proprietatea aferente anilor 2008-2009, respectiv 2010 si declara de aceasta data vanzarea a 16.000.000actiuni la Fondul Proprietatea.

Valeria Hilda Preda: Am primit 500.000 de lei
Bogdan Militaru
Bogdan Militaru
Foto: Facebook
Calaraseanul Bogdan-Marius Militaru, finul lui Cristian Busoi, europarlamentarul i-a botezat unul dintre copii, s-a prezentat in august 2008 la usa Valeriei Hilda Preda si s-a oferit sa-i cumpere drepturile litigioase pentru un teren de pe strada Calea Aradului nr.34.

“Ma chinuiam din 2000-2001 sa-mi recapat proprietatea, dar nu reuseam. Ce era sa fac, eram disperata. A venit dintr-o data, in 2008, domnul Militaru la mine. Nu-l cunoasteam, si mi-a spus sa-i vand actele. Am primit 500.000 de lei. Am facut actele la un avocat”, ne-a declarat batrana.

Initial aceasta a fost de acord sa ne ofere copii ale actelor, insa dupa o zi ne-a transmis ca ii este frica de posibile repercusiuni din partea lui Cristian Busoi. “Eu sunt batrana, nu vreau sa-mi mai fac dusmani. Nu are cine sa ma apere. Dumneavoastra sunteti la Bucuresti, eu aici. Va rog sa ma intelegeti”, ne-a transmis a doua zi aceasta.

Militaru nu a putut fi contactat in momentul in care am incerat sa-l intrebam cum a ajuns din Calarasi la usa Valeriei Preda Hilda. Sora sa ne-a transmis ca acesta e plecat din tara si nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect. De la biserica unde Militaru si-a botezat al doilea copil, ni s-a confirmat ca Busoi a nasit un copil al familiei Militaru.

Potrivit publicatiei debanat.ro, Bogdan-Marius Militaru este patronul firmei bucurestene Tradecomia, cu obiect de activitate deratizarea si dezinsectia. In 2013, aceasta a castigat un contract in valoare de 3,8 milioane de lei cu Primaria Timisoara, pentru ingrijirea parcurilor din oras. Militaru locuieste acum in Fudulea (Calarasi) si doreste, potrivit publicatiei citate, sa candideze la Primarie.

In ce-l priveste pe Daniel Groza, presa locala il indica drept al doilea fin. Publicatia locala “debanat” scrie ca “al doilea fin al lui Busoi din aceasta afcaere, Daniel Groza, este originar din Jebel, dar s-a mutat la Timisoara. A avut un atelier de tamplarie la Ciacova, insa lovitura a dat-o dupa ce-a ajuns finul cui trebuie si a achizitionat drepturile litigioase de la Valeria Preda. Pana atunci, nici macar la Jebel nu era foarte cunoscut. Lumea a inceput sa auda de el abia dupa afacerea cu drepturile litigioase.”
77 de milioane de lei pentru un teren de 2,5 hectare

Reprezentantii si juristii ANRP ne-au precizat in legatura cu dosarul de despagubire de 77,5 de milioane de lei pentru un teren de 2,5 hectare ca acesta are date suspecte. Valeria Hilda Preda putea intra in posesi pamantului in baza Legii fondului funciar si nu erau necesare despagubiri, doar ca Primaria Timisoara a decis altceva in 2007.

Notificarea prin care Preda Valeria Hilda solicita restituirea in natura ori despagubiri a fost depusa in urma cu 15 ani, moment cand a primit o prima transa de bani si restituiri in natura. “In 22 ianuarie 2001 este inregistrata declaratia notariala care atesta ca a primit o despagubire de 97.288 de lei pentru terenul in suprafata de 28.327 mp si cel de 297,43 mp cu constructii. Prin dispozitia primarului din 2007 i s-au restituit in natura 2184 mp, iar pentru 26.143 mp – teren ce nu poate fi restituit in natura si constructiile demolate- s-a transmis la ANRP dosarul pentru stabilirea despagubirilor”, ni s-a transmis de la Biroul de Presa al Primariei Timisoara.

“Terenul pentru ca s-a dispus dreptul de proprietate era in proprietate publica”, ni s-a mai transmis de la municipalitatea de pe Bega. Altfel spus, putea fi restituit, nefiind necesare alte plati.

Dreptul la despagubiri ANRP a fost practic statuat printr-o decizie primarului Gheorghe Ciuhandru din 2007, si el un cunoscut al lui Cristian Busoi, cel care si-a construit cariera politica in orasul de pe Bega.

Este vorba de Dispozitia nr.2553 din 12.09.2007 privind notificarea referitoare la imobilul(terenuri) din Calea Aradului nr.34 (fost 18). “Eu il cunosc pe domnul Busoi, pentru ca in urma cu noua ani facea politica aici. Este adevarat ca il cunosc ca si politician, dar nu suntem prieteni sau apropiati”, ne-a precizat fostul primar al Timisoarei in perioada 1996-2008.
Preia Militaru, se acorda si despagubirile
Din 2007 si pana in august 2008, solicitarea Valeriei Hilda Preda nu a fost bagata in seama de secretariatul ANRP. De-abia dupa ce au cumparat drepturile litigioase Militaru si Groza, solictarea sa a trecut pasii intermediari pana sa ajunga in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) a ANRP, asa cum ne-au precizat reprezentantii institutiei. Catalin Teodorescu, prietenul si colegul de partid al lui Busoi, era vicepresedinte al ANRP.

Prin Decizia nr. 3659/ din 4 decembrie 2008 a Comsiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) s-a solutionat Dosarul nr. 41988/CC al ANRP prin care Militaru si Groza au primit 77,5 milioane de lei, aproape 18 milioane de euro la cursul de atunci.

Evaluarea terenului si a unui imobil demolat a fost stabilit de firma de evaluare Consultim din Timisoara, asa cum ni s-a transmis de la ANRP. Societatea respectiva e calculat valoarea terenului de 2,5 hectare in baza unor presupuse anunturi imobiliare. Nicolae Marcu, presedintele consiliului de administratie al firmei, a refuzata sa explice modul cum a calculate valoarea proprietatilor pentru care Militaru si Groza au obtinut 77,5 milioane de lei.

In acest moment, pretul unui mp pe Calea Aradului este 13 euro. Rezulta ca cele 2,5 hectare, pentru care apropiatii lui Busoi au primit 18 milioane de euro, ar avea o valoare acum de 325.000 de euro. E adevarat ca intre timp preturile la imobiliare au scazut fata de momentul evaluarii, insa ieftinirea terenurilor nu justifica pretul urias stabilit in urma cu sapte ani. Un metru patrat pe Calea Aradului a fost calculat la un pret de 720 de euro de 55 de ori mai mare ca in prezent.
Busoi si-a trecut actiunile de la Proprietatea in declaratia de avere
Cristian Busoi
Cristian Busoi
Foto: cristianbusoi.eu
Conform legislatiei, pentru despagubirea de 77 de milioane de lei aprobata de ANRP in decembrie 2008 pentru finii lui Busoi, s-au acordat 500.000 de euro in conturi bancare si restul pana la 77 de milioane in actiuni la Fondul Proprietatea. Paritatea a fost de un leu pe actiune acordata, rezultand ca Militaru si Groza au primit in jur de 75 milioane de actiuni. Pretul unei actiuni este la acest moment de 0,75 lei, iar in 2008 era intre 0,1 si 0,3 lei. Conform datelor oficiale, Fondul Proprietatea a fost listat la BVB in data de 25 ianuarie 2011, actiunile fiind listate direct, nu prin oferta publica initiala.

Imediat dupa ce acestia au primit actiunile de la Proprietatea, in declaratia de avere a lui Cristian Busoi din 2010 apare dreptul de creanta pentru 15,7 milioane de actiuni la acest fond plus 120.000 vandute in 2009. “Declar ca detin un drept de creanta pe 15.765.634 de actiuni”, scrie candidatul PNL la Primaria Capitalei. Asta inseamna, conform unui expert, ca Busoi ar fi imprumutat persoane cu sume de de bani, care au garantat, la randul lor, cu aceste actiuni.

Din declaratia de avere a lui Busoi nu reiese ca acesta avea acordate imprumuturi mai mari de 15.000 de euro si 1.500 de lei. Contactat in decembrie, Cristian Busoi a acceptat o intalnire pentru a lamuri orice neclaritate. “Sunt la Strasbourg, vorbim vineri si stabilim pentru sambata intalnirea”, a raspuns acesta inclusiv printr-un sms. Dupa ce a aflat subiectul intalnirii acesta a refuzat sa mai raspunda la orice fel de apel sau sms. Nu a dorit sa explice cum au ajuns actiunile lui Militaru si Groza in posesia sa.

Familia lui Bogdan Militaru si sotia lui Daniel Groza nu au negat ca acestia au cedat o parte din actiunile primite la Fondul Proprietatea lui Cristian Busoi. Finul lui Busoi nu a vut in niciun chip sa discute cu acest subiect. Sora lui ne-a transmis insa ca s-a mutat din tara si nu mai poate fi contactat. Acesta nu a negat insa ca actiunile Proprietatea au ajuns la Cristian Busoi. “Nu pot spune eu acest lucru. Mihai stie, dar nu poate fin contactat”.

Si Daniel Groza a evitat sa ne raspunda la intrebari. Sotia lui ne-a transmis ca sotul stie ca vrem sa aflam cum a luat despagbirea de la ANRP si cate actiuni a cedat lui Busoi, dar ca acesta probabil nu vrea sa ne raspunda la intrebari. Ne-a asigurat prin sms ca i-a transmis toate intrebarile sotului, dar nu il poate convinge sa raspunda la intrebari.

Fin al lui Busoi, patron al unei firme legate la bugetul Timisoarei, campion la despagubiri de la ANRP

Doi fini ai europarlamentarului Cristian Bușoi sunt anchetați de DNA după ce au dat un tun de 77 de milioane de lei la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților. Ei au păcălit o timișoreancă de la care au cumpărat, cu 290.000 lei, drepturile litigioase pentru un teren aflat și acum în pârloagă. Unul din ei, Bogdan Militaru, este patronul firmei Tradecomia, pe care tot Bușoi a legat-o la bugetul Timișoarei, de unde primit, 3,8 milioane de lei pentru coafarea parcurilor.
Candidat al Antena 3 și PNL la Primăria Capitalei, Cristian Bușoi este poate cel mai bogat politician român, deținând o avere a cărei proveniență n-a catadicsit niciodată s-o explice. Fost președinte al PNL Timiș, Bușoi face încă jocurile subternare în filiala timișeană, încecând să-l impună acum ca președinte al CJ Timiș pe omul său de încredere, Ciprian Bogdan, consilierul său la Parlamentul European. Tot Bușoi l-a instalat pe Bogdan director la Spitalul Județean Timișoara, iar apoi vicepreședinte al CNAS pe când instituția era condusă de invitatul permanent al Antena 3. Recent, site-ul ancheteonline.ro a încercat să deslușească misterul averii lui Bușoi, dând astfel de o afacere de milioane de euro legată de despăgubirile ANRP pentru „băieții deștepți”.
Potrivit site-ului amintit, doi fini ai lui Bușoi, Bogdan Militaru și Daniel Groza, sunt în topul restituirilor de la ANRP. Ei au primit de la această instituție, în anul 2008, suma de 77,5 milioane de lei! Pentru această sumă, cei doi au investit 290.000 de lei, respectiv drepturile litigioase achiziționate de la o timișoreancă în vârstă, pe nume Valeria Preda. ANRP era condusă, la acea dată, de trei colegi de partid ai lui Bușoi: Ingrid Zaarour – președinte, Theodor Nicolescu – vicepreședinte, Cătălin Teodorescu – membru. Mai interesant este faptul că, potrivit unei surse deBanat, terenul revendicat de Valeria Preda e și acum o pârloagă. „Nu știu dacă în înțelegere cu Bușoi sau nu, dar terenul în cauză există și acum, e pârloagă. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu nu a vrut să-l retrocedeze. Probabil s-a așteptat intervenția samsarilor”, ne-a declarat sursa.
Astfel a fost nevoie să intervină finii lui Bușoi pentru a se „rezolva” problema. Mai mult, potrivit sursei amintite, la discuțiile/negocierile cu Preda ar fi participat și Bușoi, nu doar finii săi. Cert este că aceștia au câștigat peste 77 de milioane de lei, la o investiție de sub 300.000 de lei, pe care au împărțit-o după cum urmează: Militaru – 44 de milioane de euro și Groza – 33 de milioane. Dacă „nașul” și-a tras partea din acești bani poate o vor demonstra procurorii. În acest caz, DNA a început o anchetă încă din primăvara anului trecut. Aceasta îi vizează și pe Zaarour, Nicolescu și Teodorescu. Dacă tot suntem la capitolul penal, trebuie spus că soacra lui Bușoi, notărița Marta Ilinca, are o condamnare în primă instanță la trei ani de închisoare, tot pentru învârteli cu terenuri. Poate relevant este și faptul că același Bușoi, în vara anului 2012, l-a pus pe timișoreanul Ionuț Nasleu vicepreședinte al ANRP, instituție la care încă se pare că mai avea interese. Un an mai târziu, acesta a fost însă dat afară de fostul premier Victor Ponta, pe motive care n-au fost elucidate nici acum.
Cine sunt acești fericiți fini alui Bușoi? Bogdan Militaru este patronul firmei bucureștene Tradecomia, cu obiect de activitate deratizarea și dezinsecția. În 2013, aceasta a câștigat un contract în valoare de 3,8 milioane de lei cu Primăria Timișoara, pentru îngrijirea parcurilor din oraș. Încă de atunci s-a vorbit că în spatele norocoasei firme se află Bușoi, fiindcă lupta cu șobolanii nu se prea potrivește cu… „coafările” de arbori, Tradecomia a apelat la o societate de profil, Wegabau, căreia ulterior i-a tras o țeapă de 176.000 de lei. Tot angajații Wegabau au avut sarcina să se ocupe de îngrijirea unei case a lui Bușoi, situată pe strada Fuiorului din Timișoara. DNA a intrat în Primăria Timișoara și pentru a urmări această afacere. O altă firmă a lui Militaru a avut afaceri cu Spitalul Județean pe când acesta era condus chiar de Ciprian Bogdan, omul lui Bușoi. Militaru locuiește acum în Fundulea, unde vrea să candidez la primărie. Al doilea fin al lui Bușoi din această afcaere, Daniel Groza, este originar din Jebel, dar s-a mutat la Timișoara. A avut un atelier de tâmplărie la Ciacova, însă lovitura a dat-o după ce-a ajuns finul cui trebuie și a achiziționat drepturile litigioase de la Valeria Preda. Până atunci, nici măcar la Jebel nu era foarte cunoscut. Lumea a început să audă de el abia după afacerea cu drepturile litigioase.

Citeste mai mult pe: Fin al lui Busoi, patron al unei firme legate la bugetul Timisoarei, campion la despagubiri de la ANRP | deBanat.ro – spune realitatea! http://debanat.ro/2016/01/fin-al-lui-busoi-patron-al-unei-firme-legate-la-bugetul-timisoarei-campion-la-despagubiri-de-la-anrp_150681.html#ixzz4R0QySort

REȚEAUA DE VEST: Ce-i leagă pe Cristian Bușoi, Traian Igaș și Codruț Marta de o despăgubire uriașă acordată de ANRP

Una dintre cele mai mari despăgubiri acordate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în valoare de 77,5 milioane de lei, a fost încasată, prin cumpărarea de drepturi litigioase, de doi oameni mai puțin cunoscuți opiniei publice, dar cu conexiuni importante cu personaje politice de prim rang. Despre faptul că europarlamentarul PNL Cristian Bușoi ar putea fi unul dintre beneficiarii finali ai acestei uriașe despăgubiri au apărut déjà informații (vezi aici ). România Curată arată acum și cine este cel de-al doilea beneficiar la vedere al despăgubirii de la ANRP: un personaj anonim dar cu legături de afaceri care duc direct spre cercul relațional din jurul lui Traian Igaș și Codruț Marta. O gașcă pestriță de afaceriști dubioși, unii deja arestați pentru o șpagă de 1 milion de euro dată unui vicepreședinte al ANRP, tocmai ca să aprobe un dosar supraevaluat de despăgubire.
Bogdan-Marius Militaru, Daniel Groza și marele pot de 77,5 milioane de lei

Marele pot pe care l-au câștigat oamenii din anturajul lui Bușoi și Igaș este decizia nr. 36591/04.12.2008 a ANRP, prin care s-a acordat suma de 77.535.100 RON în dosarul nr. 41988/00, soluţionat în favoarea titularului Preda Valeria şi a cesionarilor Daniel Groza (42%) şi Marius Bogdan Militaru (52%). (vezi aici)
Din raportul Corpului de Control al Guvernului care face un ”top al retrocedărilor pe drepturi litigioase”, aflăm că cea mai mare parte din valoarea despăgubirii a fost împărțită frățește între doi anonimi, Marius Bogdan Militaru și Daniel Groza. Primul este finul lui Cristian Bușoi, a fost deja „studiat” de presă și se văd limpede urmele banilor care duc înspre europarlamentarul PNL. Celălalt, Daniel Groza, este un personaj despre care nu s-a scris mare lucru, dar căruiaRomânia Curată a încercat să îi facă un profil relațional. În continuare, vom arăta conexiunile de afaceri ale celor doi beneficiari (la vedere) ai retrocedării ANRP care duc către cercuri foarte înalte din lumea politică. Să începem cu finul lui Bușoi.
52% din sumă ajunge la Bogdan-Marius Militaru și imediat se umflă și contul lui Bușoi

Cea mai mare parte din despăgubirea acordată de ANRP în dosarul bătrânei Valeria Hilda Preda a ajuns la Bogdan Militaru, finul lui Cristian Bușoi, care a primit 44.649.000 de lei (aproximativ 10 milioane de euro) dintr-un total de 77.535.100 de lei.
Militaru nu este însă la prima afacere dubioasă pe seama statului. În 2014, Curtea de Conturi Timiș a descoperit că, în anul anterior, Militaru fusese favorizat de Primăria Timișoara, condusă de Nicolae Robu, prin atribuirea către firma acestuia, Tradecomia SRL, a unui contract de ”tăieri crengi” de copaci, pentru care a plătit tarife de câteva ori mai mari decât dacă ar fi apelat la serviciile societății Consiliului Local, Horticola SA. Tot un control al Curții de Conturi Timiș a scos la iveală mai multe firme căpușă care, în guvernarea Tăriceanu, au roit în jurul Spitalului Județean Timișoara. Câteva dintre aceste firme erau controlate de Militaru și de partenerii săi. Ei fuseseră introduși în Spitalul Județean de actualul europarlamentar PNL Cristian Bușoi.
Dar adevărata lovitură dată de Bogdan Militaru a fost cumpărarea drepturilor litigioase pentru moștenirea unei bătrâne, sătulă de lupta sterilă cu autoritățile, care nu vroiau să-i restituie terenul. Militaru nu a primit bani de la ANRP în dosarul Valeriei Preda ci, în contul celor 10 milioane de euro, a fost despăgubit cu acțiuni la Fondul Proprietatea.
Jurnaliștii de la Hotnews au descoperit că de îndată ce MIlitaru a primit acțiunile de la ANRP, declarația de avere a lui Bușoi s-a umflat și ea cu 15.765.634 de acțiuni la Fondul Proprietatea (vezi aici). Despăgubirea a intrat și în atenția autorităților. La solicitarea jurnaliștilor care au scris despre afacere, DNA a comunicat că are o investigație în curs legată de acest caz.
România Curată a mai descoperit și că Florin Cristian Gropoșilă, administratorul firmei Marilenei Brînzea, sora lui Marius Bogdan Militaru, a fost șef de cabinet al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în 2013-2014, perioadă în care această funcție era ocupată de Cristian Bușoi. Mai mult, Gropoșilă, șeful de cabinet al lui Bușoi de la CNAS este și membru în ”Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană”, al cărei președinte de onoare este Ion Constantin Șolga, fost asociat cu Bușoi în firma Shadow Pro Communication SRL.
42% din despăgubirea se duce către un tâmplar de țară pe nume Groza și apoi urma banilor se pierde

Cea de a doua felie importantă din despăgubirea acordată de ANRP în dosarul Valeriei Preda, aproximativ 33.000.000 de lei, a ajuns la un anume Daniel Groza, un personaj care aparent se ivește de nicăieri. Daniel Groza a deținut până în 2009 atelierul de tâmplărie ”Groza Company SRL” din comuna Jebel, Timiș, alături de două rude. Era un atelier atât de mititel, încât în zece ani a avut o cifră medie de afaceri de 4.400 lei/an și un profit mediu anual de 8,6 lei/an.
Dacă săpăm însă mai bine vedem că Daniel Groza mai apare și ca asociat în SC Farense SRL între anii 2008-2009, o firmă în care, în perioada 2005-2008, a fost și Marius Gheorghe Costea, personaj care deține Costello Marcos SRL, firmă în care a fost asociat și Traian Igaș. Fostul lider PDL a ieșit din Costello Marcos în 2010, când a devenit Ministru de Interne (2010-2012).
Farense SRL nu este așadar o societate comercială oarecare. Și ceilalți asociați care s-au perindat de-a lungul anilor prin această companie indică aceeași apropiere de influentul grup PDL de la Arad din care face parte și Traian Igaș. Mai mult, am descoperit că membrii grupului au legături și cu rețele de trafic de motorină, de mașini furate, țigări și vameși șpăgari.
Asociat în firma beneficiarului banilor de la ANRP, partener cu rudele lui Codruț Marta

Până în 2005, în Farense SRL a fost Alin Marcel Maghici, personaj care, tot în 2005, s-a asociat cu soții Adrian Marta și Camelia Marta în firma Trade Oil SRL. Adrian Marta e rudă cu Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut în 2012, în condiții încă neelucidate. El a fost asociat direct cu Codruț Marta în firma Twenty Two Media SRL, societatea editoare a publicației ”Glasul Aradului”. Totodată, Adrian Marta a fost și administrator al firmei Bethaland Invest SA, al cărei pachet majoritar de acțiuni e controlat de Codruț Marta și care deține un teren extrem de valoros în București, pe Bd. Bucureștii Noi, la nr. 50, unde a realizat un PUZ și a ridicat un hypermarket Kaufland.(vezi aici, aici, aici și aici)
În firma Bethaland a mai fost asociat și Dan Nicolae Dunca, pe care-l regăsim ca partener cu Virgil Ardelean, fostul șef al DGIPI, într-un proiect imobiliar la Cluj (vezi aici ).
Adrian Marta, ruda lui Codruț Marta, l-a avut ca asociat în Vidaco Identity Management SRL și pe membrul unei controversate familii de vameși arădeni. E vorba de George Adelin Vlai, implicat în 2007 într-un scandal cu trafic de țigări la Vama Albița, după ce fusese detașat în Moldova de la Arad pe motive ”disciplinare”. Și numele nevestei acestui vameș, Andreea Vlai, a fost pomenit în 2010 în scandalul șpăgii cerute în 2010 la Vama Nădlac pentru a lăsa să treacă un tir. Ce nu știau vameșii era faptul că tirul respectiv căra echipamentele de scenă ale trupei AC/DC care urma să concerteze la București. În ambele scandaluri s-a așternut liniștea peste membrii familiei Vlai. Nu știm de ce. Ce știm e că tatăl lui George Adelin Vlai a fost până spre finalul anilor 2000 Șeful Secției de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad. Ulterior, vameșul s-a reprofilat ca avocat.
Același asociat în firma beneficiarului banilor de la ANRP a înmatriculat un Jaguar furat din Italia și e tovarăș de afaceri cu un secretar de stat din Guvernul Boc

Despre Alin Marcel Maghici, același asociat din firma Farense SRL, mai aflăm câteva lucruri interesante. Astfel, în 2001, a fost implicat într-o tranzacție cu o mașină de lux furată și strecurată în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Cităm din comunicatul IGPR din anul 2003, care spune povestea acelui furt: „În urma unor măsuri specifice întreprinse pe linia combaterii traficului ilegal cu autoturisme furate din străinătate, ofițerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara, au identificat şi indisponibilizat autoturismul marca JAGUAR S-TYPE, an de fabricaţie 2000, având numărul de înmatriculare AR 05 SHS, serie şasiu SAJAA02E8YFL57527, în valoare de peste un miliard de lei, introdus în România în 25.06.2001, prin P.P.F. Nădlac de cetăţeanul italian S. LUIGI, autoturismul figurând ca furat din Italia în data de 20.12.2000, reclamaţia de furt fiind înregistrată la Staz. CC Manerbio. Din verificările efectuate de politiştii Centrului Zonal Timişoara a rezultat faptul că autoturismul a fost înmatriculat în România în data de 25.06.2001, fiind cumpărat de M. MARCEL ALIN. În continuare, în cauză se desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a reţelei”. (vezi aici ).
În 2001, anul în care a înmatriculat pe numele lui mașina de lux furată din Italia, Maghici s-a asociat în firma West Oil SRL cu Eusebiu Manea Pistru Popa. Acesta e membru al nucleului dur al lui Gheorghe Falcă, primarul din Arad, fiind pus secretar de stat responsabil cu transportul rutier la Ministerul Transporturilor, în Guvernul Boc (2009-2012). Apoi Eusebiu Manea Pistru Popa a fost vicepreședinte al CJ Arad, unde a făcut echipă cu Gheorghe Ioțcu. În prezent Pistru e deputat PNL, urmare a fuziunii cu PDL.(vezi aici).
Soția lui Pistru, Simona Geanina, a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Falcă în calitatea sa de viceprimăriță a Aradului. De altfel, cuplul Geanina și Eusebiu Pistru Popa au făcut parte, în 2012, din nucleul din jurul lui Gheorghe Falcă, când a fondat Mișcarea Creștin Liberală. Din mica echipă a noii inițiative politice făcea parte și Kiszel Dușan, asociatul Anei Bocea, o afaceristă controversată care a primit din partea CNADNR controlul asupra unei mari părți din distribuția de roviniete a României. Astfel, în 2008 firma Anei Bocea, Speedy Driver SRL (actuala Abi Automotion SRL) a primit, inexplicabil, o cotă aproape dublă (390.000 de rovignete deși avea doar 18 puncte de lucru) decât cea alocată Poștei Române (209.000 rovignete, deși avea 7.123 de oficii poștale) și o cotă aproape egală cu numărul de rovignete primite de MOL și OMV la un loc (410.000 rovignete), fiind al treilea distribuitor de roviniete la nivel național după Petrom (cea mai mare rețea de benzinării a țării cu 615.000 rovignete) și Rompetrol (a doua cea mai mare rețea de benzinării a țării, cu 466.000 rovignete).
Totodată Pistru face obiectul unei plângeri penale făcută în 2015 de evazionistul milionar Georgică Cornu, considerat a fi un favorit al fondurilor publice dinspre guvernarea PDL. În plângere, Cornu descrie mecanismul prin care din firma sa au dispărut un milion de euro care au ajuns la gulerele albe din preajma PDL, la București și la Arad la firma actualului deputat Pistru. Georgică Cornu a reclamat că, fără știrea sa, asociatul său din grupul Confort SA a virat pentru servicii aproape inexistente aproape 3 milioane de euro către o firmă apropiată de ex-ministrul PDL Bogdan Drăgoi și alți în jur de 800.000 euro pentru bunuri și servicii de care nu avea nevoie, către SC Uto Technic SRL, firma lui Pistru Popa.
Drumurile duc către o șpagă de 1 milion de euro dată pentru o altă despăgubire ANRP

După cum spuneam, Farense SRL nu este chiar o firmă oarecare. În 2009, anul în care din Farense ieșea Daniel Groza beneficiarul despăgubirii de 33.000.000 de lei de la ANRP, intra în aceeași firmă Gheorghe Ciorbă. Acesta s-a asociat în Nova Glass Holding SRL cu Dragoș Vasile Nicolae.
Dragoș e un sătmărean săltat de DNA pentru spălare de bani și complicitate la trafic de influență în dosarul instrumentat de DNA în care vicepreședintele ANRP Dumitru Cătălin a primit o șpagă de 1 milion de euro.
Dragoș Vasile Nicolae împreună cu prietenul său Daniel Bran, consilier al lui Daniel Constantin, s-au ocupat cu mituirea vicepreședinteluiANRP ca să soluționeze favorabil un dosar supraevaluat de despăgubire pe drepturi litigioase (vezi aici ).
Beneficiarul despăgubirii cumpărase drepturile litigioase cu 100.000 euro, apoi a plătit o șpagă de 1 milion de euro și, în 2013, i-a fost aprobată spre plată suma de 5,2 milioane euro. Pentru ”munca lui” și pentru ”păstrarea tăcerii”, Dragoș Vasile Nicolae a fost recompensat cu bani de către beneficiarul despăgubirii, Michael Mureșan.
Gheorghe Ciorbă a fost asociat în Nova Glass Holding SRL și cu Patricia Filomena Chifor, o tânără care a câștigat titlul de Miss România în 2003 și despre care în 2007 presa tabloidă a scris că a fost implicată într-un import ilegal de haine din China. Filomena Patricia Chifor e totodată și prietenă cu Daniel Bran, consilierul săltat de DNA fiindcă a dat șpagă pentru a ”umfla” o despăgubire a ANRP (vezi aici). Din 2014, Patricia Chifor e membră PMP.
Buchetul politic

Ca să rezumăm povestea, cea mai mare parte din despăgubirea în valoare de 77,5 milioane de lei a fost împărțită între Bogdan Militaru și Daniel Groza. Primul gravitează în jurul europarlamentarului Bușoi, iar celălalt face parte din același grup de tovarăși de afaceri cu Traian Igaș, Codruț Marta și cu cei care au dat șpaga de 1 milion de euro către ANRP.
În grupul din care face parte Cristian Bușoi vedem contracte cu dedicație dinspre sistemul sanitar înspre prietenii lui și existența firmei Presdotro SRL, care a deținut publicația Timpress, deținută întâi de un asociat al lui Bușoi și apoi de Militaru.
În anturajul ex-ministrului de Interne Traian Igaș vedem personaje legate de cazuri de mașini furate trecute pe nesimțite peste graniță, trafic de țigări, firme de comerț cu motorină și o firmă care a editat publicația Glasul Aradului.
Bușoi nu comentează, Igaș neagă orice legătură cu despăgubirea de la ANRP

Cristian Bușoi n-a vrut să răspundă încercărilor repetate ale României Curate de a-i lua un punct de vedere. La rândul său, Traian Igaș a negat pentru România Curată că ar avea legătură cu vreo rețea implicată în despăgubiri de la ANRP. De asemenea, fostul ministru de Interne a negat și orice conexiune cu persoane implicate în trecut în trafic de motorină, mașini de lux și țigări.

Bușoi & finii, în vizorul DNA. Acțiunile la Fondul Proprietatea îi aduc numai belele candidatului PNL la Primăria Capitalei

Posesor a 14 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, candidatul PNL la Primăria Capitalei evită să spună dacă a primit aceste acţiuni de la finii săi, îmbogăţiţi din cumpărarea de drepturi litigioase. Cei doi au primit 77,5 milioane de lei pentru un teren de 2,5 ha care i-a costat doar 500.000 de lei.

Finii lui Cristian Buşoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei şi posesor a milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, sunt în topul băieţilor deştepţi îmbogăţiţi din retrocedări acordate de ANRP, despăgubiri în contul cărora aceştia au primit zeci de milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea. Culmea coincidenţei, la scurtă vreme după ce finii lui Buşoi au primit acţiuni, acestea au apărut şi în declaraţia de avere a actualului candidat la Primărie. Atât Buşoi, cât şi finii săi evită să spună dacă au vândut sau cumpărat unii de la ceilalţi acţiunile.

DNA susţine într-un răspuns oficial adresat Hotnews că anchetează acest caz, deşi primele acte au fost solicitate încă din februarie 2015, însă de peste un an nu s-a întâmplat nimic în dosar.

Drepturile litigioase şi acţiunile cu bucluc
Potrivit sursei citate, la sfârşitul anului 2008, doi cetăţeni cunoscuţi drept finii liberalului Cristian Buşoi (Marius Bogdan Militaru şi Daniel Groza) au încasat cea de-a 18-a mare despăgubire de la ANRP, 77,5 milioane de lei pentru un teren de 2,5 ha. Cei doi preluaseră în august 2008 drepturile litigioase ale unei bătrâne din municipiul de pe Bega, Valeria Hilda Preda, care se chinuia din 2007 să intre în posesia despăgubirii pentru un teren de 2,5 hectare, situat pe Calea Aradului nr.34 din Timişoara.
„Mă chinuiam din 2000-2001 să-mi recapăt proprietatea, dar nu reuşeam. Ce era să fac, eram disperată. A venit dintr-o dată, în 2008, domnul Militaru la mine. Nu-l cunoşteam, şi mi-a spus să-i vând actele. Am primit 500.000 de lei. Am făcut actele la un avocat”, a declarat bătrâna, pentruHotnews.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că această despăgubire face obiectul unui dosar penal.

Conform legislaţiei, pentru despăgubirea de 77 de milioane de lei aprobată de ANRP în decembrie 2008 pentru finii lui Buşoi, s-au acordat 500.000 de euro în conturi bancare şi restul până la 77 de milioane s-au dat în acţiuni la Fondul Proprietatea, Militaru şi Groza primind în jur de 75 milioane de acţiuni.

Imediat după ce aceştia au primit acţiunile de la Proprietatea, în declaraţia de avere a lui Cristian Buşoi din 2010 apare dreptul de creanţă pentru 15,7 milioane de acţiuni la acest fond plus 120.000 vândute în 2009. „Declar că deţin un drept de creanţă pe 15.765.634 de acţiuni”, scrie candidatul PNL la Primăria Capitalei. Asta înseamnă, conform unui expert, că Buşoi ar fi împrumutat persoane cu sume de bani, care au garantat, la rândul lor, cu aceste acţiuni. Potrivit sursei citate, Buşoi nu a dorit să explice cum au ajuns acţiunile lui Militaru şi Groza în posesia sa.

(Sursa: Epoch Times România)

Cum a ajuns Bușoi putred de bogat muncind toată viața pe bani publici?
Cum a ajuns Bușoi putred de bogat muncind toată viața pe bani publici? – Justitiarul – revista de investigatii
Cristian Bușoi a fost desemnat de organizația PNL București drept candidat la primăria Bucureștilor, la alegerile care vor avea loc anul viitor.
Înțeleg că liberalii nu vor să câștige Primăria București. E fix problema lor. Cred însă că Bușoi este un exemplu de reușită în viață pentru noi toți și ar fi păcat ca liberalul să nu ne explice cum a ajuns el putred de bogat la 35 de ani muncind doar pe bani publici.
Potrivit biografiei sale publicate în februarie 2014 de Agerpres (pe pagina Parlamentului European Bușoi nu și-a publicat un CV), liberalul Cristian Bușoi a absolvit Facultatea de Medicină din București (2003), Colegiul Național de Apărare (2005) și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din Capitală (2007). A fost doctorand în Sănătate Publică și Management Sanitar, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara (din 2004) și doctorand în Endocrinologie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (din 2004). A fost medic stagiar la Spitalul Universitar de Urgență București, în perioada 2003-2004. Din decembrie 2004 a fost medic rezident, iar din martie 2007, preparator universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.
Așadar, la momentul februarie 2014, când ajungea Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, despre Bușoi se știa doar că a fost medic, deci plătit din fonduri publice. Nu om de afaceri, nu cămătar, nu moștenitor al unei averi uriașe ci medic. Tot atunci Gândul completa biografia lui Bușoi și ne informa că acesta este fost medic, actual notar (nu înțeleg cum anume poate fi notar în tip ce este europarlamentar; chiar și așa, câștigurile lui Bușoi din activitatea notarială sunt reduse, vezi aici și aici spre exemplu). Din nou, nimic despre geniul de om de afaceri al medicului Cristian Bușoi.
Tot în februarie 2014, „Gândul” publica informații despre averea impresionantă a lui Bușoi. „Fost medic, actual notar, Cristian Buşoi va deveni, la 35 de ani, nu doar unul dintre cei mai tineri, dar, potrivit declaraţiei sale de avere, şi unul dintre cei mai înstăriţi miniştri ai Guvernului Ponta. Are, împreună cu soţia, 9 terenuri în Bucureşti, la Herculane şi în judeţul Mehedinţi, economii de peste 800.000 de euro, două apartamente în Bucureşti, unul la Bruxelles şi o casă în Drobeta Turnu-Severin, tablouri, ceasuri şi bijuterii de aproape 50.000 de euro, 250.000 de euro acordaţi ca împrumut unei persoane fizice şi 1.200.000 de lei investiţi în firma proprie: CSB European Business Target” titra Gândul.
Am răsfoit declarația de avere a lui Cristian Bușoi din iunie 2015. E impresionantă. Personajul s-a realizat până peste poate. E milionar în euro în condițiile în care a lucrat toată viața lui pe bani publici. Potrivit biografiei sale, în 2003 Bușoi e absolvent de medicină în București, după care e medic stagiar și medic rezident. În 2004 este ales deputat în Parlamentul României. În 2007 ajunge deja europarlamentar, poziție pe care o ocupă și în prezent. De când a terminat facultatea de medicină și până azi Bușoi a fost plătit din fonduri publice. În declarația de avere din 2005 Bușoi nu are trecută nicio clădire și niciun teren în proprietate. În declarația de avere din 2015 Bușoi are menționate ca fiind în proprietate 9 terenuri și 4 clădiri. Impresionant!
Recapitulăm. Medic, deputat, europarlamentar. Nu om de afaceri, nu cămătar, nu moștenitor al unei averi. Cristian Bușoi este acum milionar în euro după ce toată viața lui a lucrat (mă rog, ce-a făcut el!) pe bani publici. Cum a reușit Cristian Bușoi să ajungă milionar în euro muncind toată viața pe bani publici? Nu știu, habar nu am. Dar sunt convins că sunt în România mii de tineri care ar vrea să afle de la Cristian Bușoi cum naiba ajungi milionar în euro la 35 de ani muncind doar pe bani publici (și-n pauze un pic de notar).
Dan TANASĂ (http://www.dantanasa.ro/)
Nota redacției „Justițiarul”: Aflăm că socra domnului Cristian Bușoi, Marta Ilinca, tot notar și dânsa, a fost condamnată, în iunie 2015, de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani! (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20657516-soacra-lui-cristian-busoi-are-condamnare-inchisoare-prima-instanta-judeca-inalta-curte-spune-candidatul-pnl-despre-proces-plus-legatura-profesionala-mama-soacra.htm)
De asemenea, aflăm că: „Finii lui Cristian Bușoi intră în galeria selectă a profitorilor retrocedărilor făcute «pe sub masă» de Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP). Bogdan Militaru și Daniel Groza fac parte din gașca baieților deștepți care au cumpărat drepturile litigioase de la foștii proprietari. Aceștia au investit 290.000 ( cât au plătit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timișoara, numite Preda Valeria) și au câștigat 77.535.100 lei.” (http://www.ancheteonline.ro/2015/12/un-alt-dosar-dna-finii-lui-busoi-in-topul-smecherilor-care-au-incasat-peste-rand-despagubiri-de-zeci-de-milioane-de-lei-de-la-anrp/)

Noi probleme cu legea pentru turbocandidatul Buşoi


Dacă nu ar fi român, cu buzoacele sale atât de frumos conturate, lui Cristi Buşoi i s-ar spuneChristian Biusoa, dar asta de DNA tot nu l-ar scăpa. Probabil că, dacă s-ar mai afla printre noi, poetul Geo Dumitrescu m-ar lăuda pentru acest micropoem.
Uitaţi-vă la faţa perfectă, impenetrabilă, de liberal sadea a acestui om. Mai ţine cineva minte ce făcea prin 2012-vară-toamnă politicianul? Răspuns corect: era una dintre vuvuzele care ventilau rahat mediatic USL-ist, după lovitura de stat din iulie 2012. Când Buşoi se afla într-un studio tv, nu puteai să rosteşti de la cap la coadă o frază coerentă.
De îndată ce s-a lansat în cursa pentru accederea la funcţia de primar general al Capitalei, imediat coşurile şi bubele penale au început să-i explodeze pe bărbie, între ochi, pe frunte şi din pielea capului.
Ultimul şancru apărut pe faţa lui Buşoi este cel ce semnalizează că vrea-n sus dinspre finii celebrului omului politic. Bogdan Militaru şi Daniel Groza fac parte din gruparea băieţilor deştepţi care aucumpărat drepturi litigioase de la foştii proprietari, săracii.
Cei doi crocodili cu aripi au plătit 290.000 de lei pe drepturile acestea litigioase numitei Preda Valeria din Timisoara şi au câştigat un mizilic de 77.535.100 de lei. Să fi ştiut ceva despre aceasta Cristian Buşoi?
Cum au putut să fie finii lui Buşoi atât de deştepţi şi fini afacerişti? Probabil că explicaţia este că, în anul 2008, în conducerea ANRP se aflau colegii de partid ai lui Cristian Buşoi (PNL) (Ingrid Zaarour, preşedintele ANRP, Theodor Nicolescu, vicepreşedinte, şi Cătălin Teodorescu, membru – ăla scăpat de Parlament acum câteva zile) din boardul ANRP. Toţi cei trei sunt acum urmăriţi penal pentru retrocedări ilegale.
Aşadar, turbocandidatul Buşoi are probleme cu un buboi care se tot umflă, se tot umflă, până când va face poc fix peste buzoacele sale frumos conturate.

SCANDALOS Spitalul Judeţean Timişoara, deratizat şi dezinfectat ani de zile de o firmă neautorizată.

Vezi conexiunile politice şi cum s-au dat contractele sfidându-se legea De Dragoş Boţa – Apr 8, 2014 7 DISTRIBUIȚI Facebook Twitter Spitalul Judeţean din Timişoara a fost de ani de zile deratizat şi dezinfectat de ani de zile de o firmă care nu este autorizată pentru astfel de operaţiuni. Această situaţie incredibilă a fost posibilă datorită unui grup de interese, centrat în jurul fostei alianţe liberalo -pedeliste, care a direcţionat resursele financiare ale spitalului spre anumite firme, legate între ele de fire mai mult sau mai puțin văzute. Indiferent de numele directorilor care s-au succedat în funcție din 2005 încoace, aceleași grupuri de interese au câștigat contracte avantajoase, de cele mai multe ori cu încălcarea legislației în vigoare. Unul dintre cei care a fost la vedere în acest puzzle – Vlad Iman, acționar în mai multe societăți comerciale care au încheiat numeroase contracte cu spitalul județean. Vlad Iman a fost asociat printre alții cu liberalul Ciprian Bogdan, fost director al spitalului judeţean, în VFI Radius Med SRL care în mai 2012 și-a schimbat denumirea în VFI Construct SRL, dar și cu Bogdan Marius Militaru, cel care este asociat și în firma Tradecomia SRL, cea care a primit în timpul administrației Robu contractul de tăiere a arborilor din Timișoara și cel căruia liberalul Cristian Bușoi îi este naș la unul dintre copii. Între cei doi mai există o legătură de afaceri – liberalul Grigore Grigoriu, care este administrator, atât la firma lui Militaru, Pressdotro SRL, cât și în cea a lui Bușoi CSB European Business Target SRL. VFI Medica SRL a fost firma prin care Vlad Iman a derulat mare parte din contractele cu cel mai mare spital din vestul ţării. Trafic de influenţă şi presiuni pe filieră PNL Vlad Iman a intrat în forță în afacerile cu Spitalul Județean Timișoara, alegându-se cu un dosar de trafic de influență în care a fost condamnat, în final, la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată. Totul a pornit de la o plângere a administratorului Iulian Popa de la firma Medusa Medical Trading SRL, care a câștigat, în 2005, contractul de deratizare, administratorul plângându-se procurorilor că Iman i-a spus că-și va putea recupera banii pentru serviciile prestate doar când îi va da 15% din bani, pentru că are intrare la directorul spitalului. Ulterior miza a crescut, cerându-se renunțarea la contract pe motiv că ” licitaţia din septembrie (2005, n.a.) de la Spitalul Judeţean era aranjată de el, dar nu a avut rezolvată problema cu firma, iar eu am câştigat din greşeală”, a povestit Popa. Conform procurorilor, Iman a dat asigurări că „este bun amic cu directorul Ionac Mihai Edmund de la Spitalul Clinic Judeţean Timişoara”. După ce a acceptat să dea cei 15%, la câteva zile, administratorului firmei i s-a făcut o plată parţială de către cei de la spital. Presiunile nu s-au oprit aici, firma care era importatorul materialelor folosite la dezinfecţie, transmiţându-i lui Popa că „se fac presiuni asupra lui pentru a schimba distribuitorul din Timişoara şi să încerc să rezolv situaţia. Asupra importatorului s-au făcut presiuni din aprtea PNL. (…) ca să mă scoată pe mine din afacere şi să-i livreze marfa lui Vlad Iman care i-a cerut să-mi forţeze mâna să-i cesionez contractul”. În interceptările făcute de SRI, Vlad Iman vorbeşte despre legăturile sale cu Ionac, dar şi despre cele cu consilierul prezidenţial Virgil Păunescu, al cărui om este Ciprian Bogdan. Contracte cu dedicaţie pentru o firmă neautorizată Chiar dacă Iman a fost condamnat, planul de a prelua afacerea deratizării Spitalului Judeţean din Timişoara a funcţionat. Oficial, Bogdan Militaru şi apoi Vlad Iman au ieşit din firmă, ultimul în martie 2008, când asociat unic şi administrator devine Diana Strein. Tot Diana Strein va deveni administrator şi la alte două firme unde Iman fost asociat – VFI Medica SRL şi V&F Computers SRL. Un control al Curţii de Conturi a scos la iveală că, în 2007, contractul de deratizare şi dezinsecţie a fost câştigat de VM Desider SRL. În paralel, spitalul a achiziţionat materiale de dezinfecţie şi de la SC VFI Medica SRL. După ce procedura de licitaţie a fost anulată, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus reluarea procedurii de achiziţie publică, conducerea spitalului a hotărât să rezolve situaţia prin procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, singura firmă chemată la negocieri fiind VM Desider SRL. Nu a fost invocat niciun motiv care să justifice urgenţa, dar contractul în valoare totală de 45.600 lei plus TVA a fost „spart” în două. Contractul a fost încheiat cu firma lui Iman în condiţiile în care societatea comercială nu dispunea de autorizările obligatorii necesare desfăşurării activităţii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi nici nu avea autorizarea Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice să efectueze servicii de utilitate publică. Auditorii Curţii de Conturi au mai descoperit că în perioada aprilie 2006 – decembrie 2007, firma nu a avut angajaţi care să poată îndeplini sarcinile contractuale. În 2008, s-au semnat trei acte adiţionale în valoare de 52.250,70 lei până să se organizeze o achiziţie publică la care participă doar VM Desider SRL şi Tradecomia SRL, firma lui Iman participând tot fără a depune certificatul fiscal obligatoriu. Astfel de „licitaţii” au continuat până în 2013, multe dintre firmele care au depus oferte fiind în realitate unele care aveau legături cu Iman sau cu asociaţi ai acestuia. Deşi s-a susţinut că VM Desider SRL a efectuat şi lucrări de dezinsecţie, în paralel cu acest contract, Spitalul Judeţean din Timişoara a achiziţionat de la VFI Medica SRL, printr-un alt contract, dezinfectant. Din 2006 şi până în 2013, VM Desider SRL a încasat de la Spitalul Judeţean Timişoara 724.639 lei, prejudiciul adus instituţiei prin aceste contracte fiind estimat de Curtea de Conturi la 517.729,98 lei. Contactat de PRESSALERT.ro, Vlad Iman a susţinut că „au fost contracte legale. VFI Medica este firma mea. Am avut tangenţă cu unele firme. Unele dintre ele au fost preluate. Cu deratizarea am avut treabă prin 2005 – 2006 cu un prieten de-al meu. Am vrut să o închid. A vrut cineva să o ia şi am dat-o. Nu e o şmecherie cu deratizarea. Cu condamnarea a fost. Acum se judecă reabilitarea la Tribunalul Timiş”.

Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2014/04/scandalos-spitalul-judetean-timisoara-deratizat-si-dezinfectat-ani-de-zile-de-o-firma-neautorizata-vezi-conexiunile-politice-si-cum-s-au-dat-contractele-sfidandu-se-legea/

istian Busoi va fi desemnat astazi candidat al PNL pentru Primaria Capitalei. Potrivit liberalilor, acesta indeplineste toate conditiile pentru a fi cel mai bun competitor al partidului in campania electorala pe Bucurestiul, incadrandu-se in criteriile de integritate. Daca Busoi, personal nu are nicio problema la capitolul moralitate, oamenii foarte apropiati din jurul sau ( rude in special), sunt implicate in numeroase scandaluri legate de cazuri de coruptie. Acest fapt il va costa foarte mult in batalia politica, deoarece, potrivit informatiilor noastre, el nu este strain de afacerile dubioase in care sunt implicate rudele sale.

Zona de influenta a clanului Busoi este zona Banatului (Timisoara – Mehedinti). La Timisoara, doi fini ai lui Cristian Busoi au capusat banul public prin contracte incheiate cu autoritatile locale, iar la Drobeta Turnu Severin, soacra lui a fost condamnata pentru spalare de bani.

Un prim caz controversat il reprezinta presedintele PNL Fundulea, Bogdan Militaru, care dupa ce a dat cateva “tunuri” financiare in capitala Banatului s-a retras in judetul Calarasi, unde doreste sa candideze pentru functia de edil al acestei localitati.

Bani la greu din taiat frunze la caini

Curtea de Conturi a dezvaluit intr-un raport pe anul trecut ca firma lui Militaru, SC Tradecomia SRL a pagubit primaria Timisoarei, condusa de liberalul Nicolae Robu, cu suma de 8,1 milioane de lei. “Exista indicii cu privire la savarsirea unor fapte prin incalcarea legilor penale sau chiar a unor posbile fapte de coruptie”, sustin inspectorii Curtii de Conturi. Firma lui Militaru a obtinut un contract pentru servicii de intretinere a spatiilor verzi, “taieri de corectie si taieri de arbori”, desi exista deja o societate detinuta de consiliul local, Horticultura SA care oferea servicii de intretinere a spatiilor verzi din oras la preturi mult mai mici.

Curtea de Conturi sustine ca “SC Tradecomia SRL, cu sediul in Bucuresti, nu detinea niciun utilaj, niciun mijloc de transport, insa a participat la licitatie cu astfel de contracte cu terti si castiga licitatia, fapt care explica si preturile lucrarilor care sunt de 10-11 ori mai mari decat preturile pietei”.

Tot auditorii fiscali precizeaza ca “in timp ce Horticultura SA incasa 5 lei pe ora pentru transport, Tradecomia SRL a primit cate 60 de lei pe ora. Horticultura e platita pentru functionarea tocatorului de crengi – 59,72 lei/ora, in timp ce Tradecomia SRL a fost platita cu 154,2 lei. Daca la folosirea autoutilitarei PRB ( lucru las inaltime), Horticultura primea 77,75 lei, Tradecomia SRL a incasat 250 lei/ora”. In acelasi timp, inspectorii au descoperit ca firma partenera la acest contract al lui Bogdan Militaru, SC Rogera SRL , a folosit in 7 luni de derulare a contractului, pe hartie, potrivit facturilor, 1830 de salariati, pe un volum de munca ce nu putea fi efectuat decat de 440 000 de persoane.

Precizam ca Bogdan Militaru, patronul firmei SC Tradecomia este un apropiat al lui Cristian Busoi, cei doi fiind chiar si inruditi: Busoi i-a nasit copilul lui Militaru. In acelasi timp trebuie precizat ca acelasi Busoi este un bun prieten al primarului Timisoarei, Nicolae Robu. Iata cum se fac afacerile prospere!

Dupa tunurile pe care le-a tras la Timisoara, Bogdan Militaru s-a retras la locurile sale de bastina la Fundulea (judetul Calarasi), unde ocupa acum functia de presedinte al organizatiei PNL si va candida pentru fotoliul de primar al acestei localitati.

Fratia finilor lui Busoi

Un alt fin al lui Busoi, o alt caz de capusare a bugetului public, la Timisoara. Este vorba despre Vlad Iman, un prosper om de afaceri cu statul, in speta cu spitalul judetean. Vlad Iman a fost cununat la prima casatorie de Cristian Busoi. De asemenea, acesta l-a avut ca asociat pe liberalul Ciprian Bogdan, fost director al spitalului Judetean Timisoara, care a ocupat si functia de vicepresedinte al CNAS. Amintim ca si Cristian Busoi a fost presedinte al CNAS, in perioada guvernarii USL.

Intr-un raport al Curtii de Conturi de prin 2009, inspectorii fiscali sesizau mari nereguli in contractele incheiate de firmele lui Vlad Iman, dar si ale lui Bogdan Militaru, cu spitalul judetean Timisoara, in perioada cand la guvernare se aflau tot liberalii. In acest context, trebuie precizat ca cei doi fini ai lui Busoi, Iman si Militaru au colaborat fructuos la prejudicierea bugetului judetului Timis.

Curtea de Conturi a sesizat mari nereguli la contractul nr. 2345/16.10.2007 referitor la dezinsectia si deratizarea la Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara, incheiat de firma SC VM Desider SRL. “Prin actele aditionale incheiate in exercitiul bugetar al anului 2008 si pentru acest exercitiu si prin insumarea carora rezulta o valoare exprimata in euro de 14.436 euro, s-a procedat la fractionarea achizitiei publice ceea ce a creat conditiile practicarii achizionarii directe si nu a aplicarii corecte a procedurii legale ce se impunea in acest tip de achizitie, avand in vedere pragul legal de 10.000 euro pana la care, achizitia serviciilor se poate realiza in acest mod”, se spune in raport.

Auditorii publici externi mai arata ca decontarea lucrarilor efectuate în perioada ianuarie – iulie 2008 (perioada ce se afla peste cea stabilita prin actele adiţionale încheiate) s-a realizat la tarifele de 0,07 m2 – dezinsecţia şi 0,04 lei/m2 – deratizarea, tarife utilizate în cadrul procedurii de achiziţie publică din 18.06.2007 şi în care SC VM DESIDER SRL a ofertat preţurile cele mai mari.

Curtea de Conturi constata mari diferente de pret intre cele ofertate de SC VM DESIDER SRL si ceilalţi doi competitori (SC DERATON SRL şi SC EDMAR SRL), rezultand o diferenta de 8.191,00 lei ce se constituie paguba adusa bugetului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, sens in care auditorii publici externi au estimat un prejudiciu de 9.969,24 lei.

Din documentele aflate la dosarul achizitiei publice rezulta faptul ca SC VM DESIDER SRL a câștigat ”incredintarea directa” pentru deratizare/deinsecție SCJUT, surclasand SC TRADECOMIA SRL. Este o gluma proasta pentru ca cele doua firme fac parte din aceeasi famiglie, mai exact din clanul Busoi: in SC VM DESIDER SRL, Militaru Marius Bogdan i-a cesionat acțiunile lui Vlad Francisc Iman, iar SC TRADECOMIA SRL îl are ca asociat pe același Militaru Marius Bogdan!!!

Inspectorii Curții de Conturi au mai descoperit ca in cazul firmelor controlate de Vlad Francisc Iman, la nicio licitație sau încredințare directă, care a avut ca beneficiar Spitalul Judetean Timisoara , societatile lui Iman nu au depus la dosarele de licitație vreun certificat de atestare fiscala, din care sa rezulte indeplinirea obligatiilor societatii in raport cu bugetul de stat.

Banii murdari ai soacrei

Aceesi reteta a aplicat firma lui Vlad Iman si pentru contractele de deratizare si dezinsectie a Spitalui Judetean din Timisoara si intre 2009-2013. Tot prin incredintare directa si tot prin prejudicii mari aduse bugetului local. Curtea de Conturi a stabilit prejudicii aduse de societatea lui Iman la cateva milioane de euro.

Un caz aparte il reprezinta si soacra lui Cristian Busoi, Marta Ilinca, care a fost condamnata in prima instanta la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani. Procesul se judeca in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ultima infatisare a avut loc pe 26 noiembrie, urmatorul termen fiind 28 ianuarie 2016, potrivitul portalului Inaltei Curti. ( mai multe puteti citi pe : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20657516-soacra-lui-cristian-busoi-are-condamnare-inchisoare-prima-instanta-judeca-inalta-curte-spune-candidatul-pnl-despre-proces-plus-legatura-profesionala-mama-soacra.htm?nomobile)

Vizualizări articol: 3.893