Politica

HORROR/ BUSOI a ramas fara ROBU, parca era mai bine cu CIUHANDRU!

Președintele demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu, susține că nici vorbă ca în filială să existe un puternic curent împotriva sa. Totul s-ar fi desfășurat după un scenariu la care au aderat doar vreo 25 de oameni! Robu ar fi vrut să vadă cât de penibili pot fi foștii săi colaboratori, însă admite că uneori e naiv.

Nicolae Robu spune că, dacă s-ar fi supus la vot demiterea sa din funcția de președinte al PNL Timiș, propunerea n-ar fi avut nicio șansă să treacă. Asta, pentru că, afirmă acesta, „aripa” care l-a contestat este minoritară în partid. Dacă despre Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare, spune că îi este lehamite să vorbească, Robu nu i-a iertat pe ceilalți. Întrebat de ce nu și-a anunțat simplu demisia, pentru a evita vorbele grele aruncate de-o parte și de alta, acesta spune că a fost o strategie! „Ceilalți colegi care m-au surprins joi au fost 25 din 200. Dacă era să fac un vot, nu se punea problema să fie dominanți. Au făcut un spectacol grotesc, regizat totul, să se ridice în picioare… Eu anunțasem de miercuri seară că am hotărât să demisionez (…) Am vrut să văd cine sunt cei care vor să facă politică de cârciumă, pentru că ei tot acolo s-au întâlnit de fiecare dată și au pus la cale una-alta. Am vrut să văd cum se manifestă, ce teatru penibil au făcut (…) A început așa un teatru, în care s-a spus rolul pregătit dinainte și, în momentul în care cel care era la cuvânt și-a dat dat drumul, s-au ridicat și ceilalți. Credeau că o să-i urmeze toți cei 200 din sală. Au fost 25, pe numărate. Restul și-au văzut de treabă, nu au percutat la acțiunea lor”, a explicat Robu.

Acum președinte demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu recunoaște că, de-a lungul timpului, s-a înșelat asupra unora dintre cei pe care și i-a ales colaboratori. „Văd că Marian Vasile (fostul său consilier personal și unul dintre cei care l-au atacat cel mai dur în ședința BPJ – n.r.) a ajuns și la nivelul acesta, de a face politică prin cârciumi. Pe mine m-au păcălit foarte mulți în viață, eu sunt un idealist, sunt un naiv și cred că toți sunt ca mine. Întotdeauna cred în oameni și le dau șanse și de obicei, după ce mi-o încasez, încă mai dau șanse. Dar am și momente în care spun stop. Acum am tras o linie. Deși am vârsta pe care o am, de multe ori mă comport cam ca la mintea unui adolescent și mă păcălește oricine. Dar de mult nu am mai avut așa un confort lăuntric ca după această demisie”, a conchis liberalul. Robu susține că nu se va mai implica defel în activitatea PNL, ba mai mult nici nu va mai călca prin sediu.