Politica

Hopa/Vine adevăratul Sef al PNL, Fetițele lui Klaus să meargă la Plaja iar Busoi Să o traga spre DNA !

LUDOVIC ORBAN a dezvaluit care a fost principala cauza a ESECULUI ELECTORAL al PNL

LUDOVIC ORBAN, CAUZA MAJORA, ESEC ELECTORAL PNL, ABSENTA DEMOCRATIEI INTERNE, ALEGERI LOCALE 2016, LIPSA DE RESPECT INTERNA

Ludovic Orban a afirmat, sambata seara, ca una dintre cauzele majore care au dus la esecul electoral din 2016 al PNL a fost “absenta democratiei interne si lipsa de respect fata de membrii partidului” care a dus la demobilizarea militantilor liberali. Invitat sa enumere principalele probleme cu care PNL s-a confruntat in ultimii ani si pe care isi propune sa le rezolve in eventualitatea in care va fi ales presedinte al partidului, Ludovic Orban a invocat si problema leadershipului si cea a identitatii doctrinare, informeaza News.ro.

Orban a aratat ca au fost impusi filialelor judetene oameni de la centru fie in posturi de conducere, fie pe listele cu candidati. “Sa ai memorii depuse din mai multe judete, memorii semnate de aproape toti primarii din judetele rexpective in care iti solicita sa nu pui candidati de la centru pe care nu-i cunoaste nimeni, iti solicita sa lasi filiala judeteana sa alcatuiasca lista, asa cum este normal… Acum chiar sa nu asculti nici primarii partidului?”, a spus Orban, la Antena3. El a aratat ca impunerea listelor de candidati de la centru a demobilizat organizatiile judetene.

“Cand vii si pui un candidat de la centru tu practic distrugi organizatia, distrugi cultura organizatorica. Membrii respectivei organizatii nu or sa mai munceasca, nu or sa mai depuna efort pentru un partid, nu or sa se mai implice pentru ca inteleg ca degeaba muncesti pentru partid daca vezi ca nu ti se da nicio sansa pentru eforturl si rezultatele tale. Asta iti afecteaza in final scorul partidului”, a spus el.

In ce priveste criza de lideri, Orban a apreciat ca s-a ajuns in situatia aceasta dupa ce PNL avea lideri “sa dea si la alte partide”. “In PNL, care a beneficiat de multi lideri, aceasta distrugere de leadership a avut mai multe cauze: fie sistemul de alegere in care presedintele a venit si a pus pe lista pe cine a vrut el, de regula oamenii cu care stia ca nu are niciun fel de problema, fie sistemul in care se aleg presedintii intre ei, fiecare cu voturile lui judetene in spate si genereaza o majoritate in care se sprijina unii pe altii si ajung la putere”, a spus Orban.

Problema identitatii PNL s-a manifestat in ce priveste actele normative promovate si pozitionarile politice ale partidului, crede Orban. “Libertatea, propietatea privata, reducerea puterii statului, debirocratizarea, reducerea administratiei si procedurilor adminsitrative s.a.m.d. nu au aparut foarte des in discursul nostru public. Astea sunt lucruri fundamentale care construiesc identitatea unui partid de dreapta, national-liberal”, a spus liberalul.

Ludovic Orban si-a anuntat, pe 13 februarie, in sedinta Biroului Politic National al partidului, candidatura la presedintia PNL, declarand ca isi doreste ca formatiunea din care face parte din 1990 sa ajunga forta politica dominanta in Romania, PNL sa aiba un parteneriat “onest” si “transparent” cu presedintele Iohannis, iar alegerea liderului formatiunii sa fie facuta de catre toti membrii. “Mi-am depus candidatura la functia de presedinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter si identitate, forta si credibilitate. Ca presedinte al PNL, vreau sa fiu garantul unitatii, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este sa transform in bine PNL astfel incat sa putem sa castigam toate competitiile electorale impotriva PSD.

Vreau ca PNL sa devina forta politica dominanta in societatea romaneasca, sa reprezinte Romania dinamica, Romania civilizata, Romania oamenilor care traiesc cinstit pe propriile picioare din munca lor, din afacerea lor, din proprietatea lor, din competentele si talentele pe care le au”, a declarat Ludovic Orban. El a spus ca vrea ca PNL sa functioneze fara amestec din afara partidului, dar ca isi doreste un parteneriat cu presedintele Iohannis. “PNL trebuie sa traiasca pe propriile picioare, trebuie sa ia deciziile in conformitate cu asteptarile din societate si in conformitate cu vointa exprimata de membrii partidului de la baza. In acelasi timp insa, intre PNL si presedintele Iohannis va trebui sa existe un parteneriat onest, transparent, cinstit care sa ajute Romania sa mearga inainte”, a mai spus el.

Amintim ca pe 31 ianuarie, Orban a fost achitat in dosarul in care era acuzat de coruptie de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar decizia nu este definitiva. Pe 16 ianuarie, procurorii DNA cerusera o pedeapsa cu executare pentru Ludovic Orban in dosarul in care este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, in calitate de candidat PNL la Primaria Bucuresti.