Politica

HOPA/Surse: PSD a ajuns un PCR/Dupa redistribuire, 1 senator si 6 deputati pentru a guverna singurel/ Traiasca baietii tineri si frumosi care in ziua votului au tras o LA#A%

Dezbaterile privind prezenţa mică a românilor la alegerile din 11 decembrie continuă în reţelele de socializare, mulţi strategi de campanie încercând acum să se spele pe mâini după campania electorală dezastruoasă pentru parlamentare. Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Dan Andronic l-a invitat pe strategul politic Felix Tătaru, cel care până la rezultatul umilitor al PNL de duminică era considerat făcător de preşedinţi, fiind consultant de campanie atât pentru Traian Băsescu, cât şi pentru Klaus Iohannis, să prezinte corect situaţia fiecărei formaţiuni politice în contextul prezenţei reduse la vot.

Redăm dialogul dintre Dan Andronic şi Felix Tătaru, care a urmat postării acestuia din urmă pe pagina sa de Facebook. (Felix Tătaru: “Decât” 17% a hotărât că România e roşie. Din total populatie. Atât înseamnă cei 46% din prezenţa la vot)

Dan Andronic: Văd calculul ăsta stupid, iniţiat de diverşi dezamăgiţiPSD a fost votat de 45% din 40 la sută alegători, adică de doar 18 la sută din românii cu drept de vot. Așa, și?
PNL a fost votat de 20% din 40 la sută, adică de 8 la sută…
USR a fost votat de 9% din 40 la sută, adică de 3,6 la sută…
ALDE și PMP au fost votate de 5% din 40 la sută, adică de 2 la sută…
Nostalgia asta după Ceaușescu și prezența la vot de 100% arată o neînțelegere profundă a democrației, care presupune în primul rând participare, iar în al doilea rând acceptarea voinței celor care participă.
Altfel suna ca și când ai spune: Mamă-mamă, ce i-aș fi făcut acum 25 de ani…
Valabil pentru bărbați și femei: Felix Tataru, Stefan Vlaston, cei care au preluat ideea lor etc

Felix Tătaru: Şi tu şi eu avem dreptul de a ne manifestă dezamăgirea. Fiecare cum consideră. Prezenţa la vot arată o stare de spirit a ţării. Dacă, Doamne fereşte, am avea un război, oare câţi ne vom înrola voluntar? O comparaţie cu Polonia ne arată cât de angajaţi civic sunt polonezii pt ţară lor şi cât de dezangajaţi suntem noi. Evident că responsabilitatea pleacă tot de sus în jos. De la liderii care au generat această stare de lehamite. Dar până la urmă, rămâne şi responsabilitatea individuală. Eu atât am reuşit, dându-mi nopţile şi weekendurile pt asta. Şi ştiu că nici tu nu ai stat.