Anchete DNA

HOPA/Savaliuc l-a “Investigat”pe Felix MOTANU, dar DUPE a devenit mare S(T)ENOR la A3/Ultima PIESA:In DNA exista grup de CRIMA Organizata/Razvane, esti dus cu P(L)UTA Varanului? Ce superb ai intors LIMBUTA!

Tentaculele lui Voiculescu în Mureş. Alte afaceri cu terenuri ADS şi bani europeni. Plus un coleg de facultate şi de turnătorii la Securitate.

Ca sa intelegeti tunul Voiculescu- SANAGRA- SANLACTA despre care scriu azi, priviti un fragment din declaratia de interese intinsa pe 15 (!) pagini a fostului senator Dan Voiculescu:

Voiculescu SANAGRA 1Lucram cu „materialul clientului”: contract de concesiune pe 20 de ani pentru mai mult de 92 de hectare in Mures, luate prin atribuire directa de la ADS (Agentia Domeniilor Statului) in 18 noiembrie 2005 (Partidul Conservator era la guvernare cu Alianta DA, ministru al Agriculturii era Gheorghe Flutur- PDL, prim-ministru Tariceanu). Redeventa stabilita de ADS pentru terenurile date in concesiune firmei familiei Voiculescu este de doar 200 kg de griu pe an/hectar pentru terenul agricol si, atentie, 6 kg de griu pe an/hectar pentru terenul neagricol! Atentie, vorbim de un contract de concesiune pe 20 de ani, deci valabil pina in 2025!!!

SANAGRA e compania lui Voiculescu. Iata o prezentare (in engleza, e drept, dar usor de tradus) de pe site-ul www.grivco.ro:Voiculescu SANAGRA 2Deci, nu numai SANAGRA, ci si SANLACTA! Adica ferma de vaci, fabrica de prelucrare a laptelui si lant de distributie. Plus, cum am vazut, hectare multe de teren luate de la stat (ADS) pentru 20 de ani cu o redeventa stabilita in bataie de joc. De mentionat ca in afacerea SANAGRA a lui Voiculescu sint si bani europeni luati prin SAPARD asa cum scrie chiar in documentul de mai sus. Dar si in SANLACTA se deruleaza investitii cu bani europeni, 1.350.000 de euro, dupa cum se poate citi chiar pe site-ul fabricii:

Voiculescu SANAGRA-SANLACTA 3Daca Voiculescu iar zice ca nu stie nimic nici despre aceasta afacere, il poate intreba pe fostul jurnalist de investigatie Razvan Savaliuc,actualmente o prezenta constanta in studiourile Antena 3 in calitate de senior-editor al revistei online Lumea Justitiei (luju.ro). Pe vremea in care lucra la ziarul Ziua, Savaliuc a facut mai multe investigatii media despre afacerile lui Voiculescu. In una dintre ele, pe care o puteti citi integral AICI, Savaliuc vorbea chiar despre „metoda Voiculescu” de a schimba denumiri de firme si de a modifica actionariatul unor companii din pina la zapacirea autoritatilor. Motivul intuit de Savaliuc: pierderea urmei datoriilor pe care aceste companii le aveau/au la stat.

Voiculescu SANAGRA 4In aceeasi ancheta, Razvan Savaliuc dezvaluia si actionariatul de la acea vreme (2005) al firmelor SANAGRA si SANLACTA. Ati ghicit, familia Voiculescu, Crescent, Grivco erau toti acolo. Priviti:

Voiculescu SANAGRA 5 actionariat

Asa cum puteti observa, in ambele firme apare un anume Marian Cornaciu, cu procente semnificative (12,5% in Sanlacta si 20% in SANAGRA la nivelul anului 2005). Dar cine este Marian Cornaciu? V-am spus ca astazi lucram cu „materialul clientului”! Prin urmare, iata ce declara Cornaciu in iunie 2006 despre el si despre relatia lui Voiculescu (spicuire dintr-o stire aparuta in 16 iunie 2006 in ziarul Romania Libera):

Liderul filialei din Mures a Partidului Conservator, Marian Cornaciu, a recunoscut, ieri, ca atat el, cat si seful sau, Dan Voiculescu, cu care a fost coleg de facultate, au colaborat cu structurile Securitatii. „Toti lucratorii de Comert Exterior au avut legaturi cu ofiteri de Securitate tot timpul„, a declarat Cornaciu. „Amandoi am fost distribuiti la intreprinderi de comert exterior (el si Dan Voiculescu- n.r.). Am avut intalniri cu ofiterii de Securitate, de la Contraspionaj. E vorba de legaturi care duceau la baza secretului de stat, pastrarea secretului afacerilor comerciale, in speta operatiuni de comert exterior„, a mai spus liderul filialei muresene a conservatorilor.
Cornaciu a recunoscut totusi ca in timpul studentiei atat el, cat si Dan Voiculescu au raspuns intrebarilor formulate de oamenii Securitatii in legatura cu studentii strani, colegi de an cu ei, printre care erau un cipriot, un spaniol, un venezuelean si doi africani din Togo si Kenya. „Informatiile Externe intrebau ce fac astia, pentru ca exista posibilitatea sa fie si acoperiti trimisi la studii. Eu am dat informatii ca sunt studenti linistiti. Sunt sigur ca si Voiculescu a raspuns tot asa, a mai adaugat liderul PC Mures.

De mentionat ca Marian Cornaciu era la momentul acestor declaratii si lider al PC Mures, partidul lui Voiculescu.

Pentru cei care mai au nervi sa citeasca in ce fel s-au ridicat afacerile lui Voiculescu din Mures cu vaci, brinzeturi si terenuri de la ADS, va invita sa cititi AICI sau AICI sau AICI sau AICI sau in publi-reportajul omagial de AICI

Intelegeti acum de ce tot tipa Voiculescu de ani de zile pentru „reducerea TVA la alimentele de baza„, o idee timpita prin care- dupa cum spun specialistii si o dovedeste si experimentul cu TVA redus la piine- NU scade pretul acestor produse pentru consumatori, dar CRESTE profitul celor din industriile producatoare/procesatoare de carne, lapte si cereale? E simplu: pentru ca Felix Mondialu’ are terenuri in arenda, culturi de cereale, pasuni, vite si productie de griu, fabrica de piine la Floresti, fabrica de lapte si ferma de vite la Mures… Omul e bolnav sa faca bani! Si cita vreme ramine pupilul lui, Daniel Constantin, la Agricultura pariez ca n-o sa se opreasca!