Politica

HOPA/Piticu’ Pecist a fost EJACULAT/Tripleta din Calarasi a rămas fără Suzeta/Inculpatul Jenel și Incompatibilii Georgescu și Dumbrava vor freca Menta lui Felipe !

Biroul Central al ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin pentru funcțiile deținute în Guvern. Din toți membrii Biroului, doar 12 au votat împotriva deciziei și 5 s-au abținut. Restul de 86 de voturi au fost pentru retragerea sprijinului. În orele următoare, decizia va fi comunicată premierului Sorin Grindeanu.

Daniel Constantin deține funcția de ministru al Mediului, fiind unul dintre cei doi vicepremieri ai Guvernului. În urma deciziei, Constantin va pierde postul din Guvern.

Ora 17:38: Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE o va propune pe Gratiela Gavrilescu pentru functia de ministru al Mediului, in locul lui Daniel Constantin, iar Viorel Ilie, liderul de grup al senatorilor ALDE, va fi propus ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in locul Gratielei Gavrilescu.

Ora 17:28: Daniel Constantin a confirmat ca i-a fost retras sprijinul politic

ALDE a stabilit cine-i va lua locul lui Daniel Constantin în Guvern, după ce actualului co-președinte al Alianței i-a fost retras sprijinul politic de către propriul partid. Astfel, conform surselor, ALDE îi va propune lui Sorin Grindeanu ca Grațiela Gavrilescu, actualul ministru pentru Relația cu Parlamentul, să preia portofoliul deținut de Daniel Constantin.

Grațiela Gavrilescu va fi ministru al Mediului și vicepremier în executiv. În locul său la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

Potrivit surselor HotNews.ro, daca Liviu Dragnea doreste sa forteze schimbarea premierului Sorin Grindeanu se poate folosi din plin de acest prilej. Cum o poate face? Daca nu mai nominalizeaza pe nimeni pentru functia de vicepremier si o desfiinteaza, se schimba structura politica a guvernului si trebuie sa mearga din nou in Parlament. Intr-o astfel de varianta, ramane de vazut daca cel propus pentru functia de premier va fi Sorin Grindeanu sau altcineva.

Daca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu doresc sa forteze schimbarea lui Grindeanu acum, pe care liderul PSD si-a dorit-o tot timpul dupa decizia unilaterala de a revoca OUG 13, atunci vor trebui sa propuna un nou ministru al mediului care va ocupa si functia de vicepremier. In orice caz, o eventuala schimbare a lui Daniel Constantin va fi un test si pentru Sorin Grindeanu